অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অসামগী দিব্রুগরদা পাংথোকখিবাৱাতরৱেজ কনক্লেব ২০২২দা ভর্চুৱল ওইনা ৱা ঙাংখ্রে
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসী অসিবু খুমাং চাউশিনহনবদা ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতীনা লৌখিবা মরু ওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদা হায়খি
ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা লৌখৎখিবা অনৌবা খোংথাংশিং অদুনা নোর্থ ইস্ত রিজনগী চাউখৎ-থৌরাংগী ৱারীদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাপ্লগনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি
ৱাতরৱেজকী দেবেলপমেন্ত তৌবা অসি নোর্থ ইস্তকী রাজ্য নিপালগী মহৌশাদগী লৈরক্লবা য়াম্লবা নেচরেল পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্ননবগীদমক্তা তঙাইফদনা য়াম্না মরু ওই: শ্রী জি. কিশন রেদ্দী
12 APR 2022 3:24PM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইতশিং
• ৱাতরৱেজ কনক্লেব অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, ইকাইখুম্নরবা মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা রোদ, রেল অমসুং এয়র কনেক্তিবিতী অসিগা লোইননা ৱাতরৱেজ কেনেক্তিবিতী অসি হান্না অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা দেবেলপ তৌরক্লি হায়না হায়খি।
• মহাক্না মখা তারকখি মদুদি, নোর্থ ইস্ততা ভারত সরকারনা লাউথোকখিবা নেস্নেল ৱাতরৱেজ ২০ অদুনা লমদম অসিদা য়াম্না হোংবা অমসুং হেন্না সস্তেন্নেবল ওইবা ত্রান্সপোর্ত কনেক্তিবিতীদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি।
• ৱাতরৱেজ দেবেলপমেন্ত অসি এক্ত ইস্ত পোলিসীগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই। কালাদান মল্তি মোদল ত্রান্সিত ত্রান্সপোর্ত প্রিজেক্ত, রিজনেল কেনক্তিবিতীগীদমক্তা ইস্তর্ন ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতী গ্রিদনচিংবা অনৌবা খোংথাংশিং অসিনা ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসীদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাপ্লি।.
• ৱাতরৱেজকী দেবেলপমেন্ত তৌবা অসি মহৌশাদগী লৈরক্লবা য়াম্লবা নেচরেল পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্ননবগীদমক্তা তঙাইফদনা য়াম্না মরু ওই অমসুং ৱাতরৱেজনা চাউখৎনবগী ইঞ্জিন অমগুম্না মথৌ তৌগনি অমসুং লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্ত ময়াম অমা পুরক্কনি অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা ময়াম অমা পীরগনি।
• ৱাতরৱেজ দেবেলপমেন্তনা লমদম অসিদা তুরিজমগীদমক্তা গেম চেঞ্জর অমা ওইগদৌরিবনি। ফাওগৎলক্লিবা হীরমশিং খুদম ওইনাত্রেদিস্নেল ৱাতরৱেজতা ক্রুজ তুরিজম অমসুং হেরিতেজ তুরিজম অসিসু খোং থাংজিনবগী মথৌ তাগনি।
কেন্দ্রগী দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অসামগী দিব্রুগরদা পাংথোকখিবা ৱাতরৱেজ কনক্লেব ২০২২দা ভর্চুৱল ওইনা ৱা ঙাংখি। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা লমদম অসিদা ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা পাইখৎখিবা অনৌবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদা পনখি অমসুং লমদম অসিগী চাউখৎপগী ৱারীদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাপচিল্লগনি হায়না মহাক্না থাজবগা লোইননা ফোংদোকখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোর্থ ইস্ত রিজন অসিবু ভারতকী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা শেমগৎনবগী বিজন অদুবু ফংনবা কনেক্তিবিতীদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা মিৎয়েং চংলক্লি। রোদ , রেল অমসুং এয়র কনেক্তিবিতী অসিগা লোইননা ৱাতরৱেজ কেনেক্তিবিতী অসি হান্না অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা দেবেলপ তৌরক্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মহাক্না পি.এম.গতি শক্তি ইনিসিয়েতিব অসিনা নোর্থইস্ত অসিবু কনেক্তিবিতী হব অমা ওইনা ওন্থোক্লগনি অমসুং বংগ্লাদেশতা গঙ্গাগা থেংনরিবা ব্রহ্মপুত্রদা কার্গো চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়হল্লগনি। মখাতানা, নোর্থ ইস্ততা ভারত সরকারনা লাউথোকখিবা নেস্নেল ৱাতরৱেজ ২০ অদুনা লমদম অসিদা য়াম্না হোংবা অমসুং হেন্না সস্তেন্নেবল ওইবা ত্রান্সপোর্ত কনেক্তিবিতীদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি হায়না মন্ত্রী অসিনা হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসী অসিবু হেন্না খুমাং চাউশিনহনবদা ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতী অসিনা লৌখিবা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদসু মহাক্না হায়খি। মসিনা রিজন অসিদা লৈরিবা শিজিন্নদ্রিবা পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্নবদা মতেং পাংগনি। মনত্রী অসিনা কালাদান মল্তি মোদল ত্রান্সিইত ত্রান্সপোর্ত প্রোজেক্ত, রিজনেল কেনেক্তিবিতীগীদমক্তা ইস্তর্ন ৱাতরৱেজ কনেক্তিবিতী ত্রান্সপোর্ত গ্রিদনচিংবগী মতাংদা পনখি, হায়রিবশিং অশিনা ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসীদা অনৌবআ পন্দুপ অমা হাপ্লি।
মন্ত্রী অসিনা ৱাতরৱেজকী দেবেলপমেন্ত তৌবা অসি নোর্থ ইস্তকী রাজ্য নিপাল অসিগী মহৌশাদগী লৈরক্লবা য়াম্লবা নেচরেল পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্ননবগীদমক্তা তঙাইফদনা য়াম্না মরু ওই হায়বা ৱাফম অসিদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি। ৱাতরৱেজনা চাউখৎনবগী ইঞ্জিন অমগুম্না মথৌ তৌগনি অমসুং লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্ত ময়াম অমা পুরক্কনি অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা ময়াম অমা পীরগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী রেদ্দীনা হায়খি মদুদি ৱাতরৱেজ দেবেলপমেন্তনা লমদম অসিদা তুরিজমগীদমক্তা অনৌবা এভেন্যু কয়া অমা হাংদোক্লগনি। মীয়াম্না য়াম্না কন্ন পাম্নরক্লিবা ক্রুজ তুরিজম অমসুং ৱাতর হেরিতেজ তুরিজম অসিবু খুদম অমা ওইনা পনখি। ৱাতরৱেজ-দবেএলপমেন্তনা তুরিজম সেক্তরগীদমক্তা গেম চেঞ্জর অমা ওইবগী পোতেন্সিয়েল লৈ হায়না মহাক্না হায়খি।
মহাক্না মখাতানা হায়রকখি মদুদি মসি নোর্থ ইস্তর্ন রাজ্যগী চাউখৎ-থৌরাংগী ৱারীদা য়াম্না নুংঙাইবা মতম্নি অমসুং ঐখোয়না কৈদৌনুংদা অসিগুম্বা মখোয়গী গ্রোথ অমসুং দেবেলপমেন্তকী মাইকৈদা মল্তি ফেসেতেদ ওইবা অমসুং কন্সিস্তেন্ত ওইবা এফর্তশিং অসি উখিদ্রি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister for Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G. Kishan Reddy Virtually Addresses Waterways Conclave 2022, held at Dibrugarh, Assam
The Union Minister Deliberates on the Critical Role Played by Waterways Connectivity in Furthering India’s Act East Policy
Various Initiatives to Enhance Waterways Connectivity Will Add a New Chapter in the Growth Story of North East Region, says the Union Minister
Development of Waterways is Absolutely Essential for Leveraging the Immense Inherent Natural Potential of the Eight States of North East: Shri G. Kishan Reddy
12 APR 2022 3:24PM by PIB Delhi
Key Highlights
• Addressing the Waterways Conclave, Hon’ble Minister Shri G.Kishan Reddy said that along with Road, Rail and Air connectivity, waterways connectivity is being developed like never before.
• He added that, 20 National Waterways declared by the Govt. of India in North East, would provide a great support to cheaper and more sustainable transport connectivity in the region.
• Waterways development crucial for the Act East Policy. Initiatives like Kaladan Multi Modal Transit Transport Project, Eastern Waterways Connectivity Transport Grid for regional connectivity etc are adding a new chapter in India’s Act East Policy.
• Development of waterways essential for leveraging the immense inherent natural potential and can prove to be engine of their growth will bring more investment into the region, generate employment opportunities.
• Waterways development can prove to be game changer for tourism in the region. Emerging areas like cruise tourism and Heritage tourism on traditional waterways can need to be tapped.
Union Minister for Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G. Kishan Reddy virtually addressed the Waterways Conclave 2022, held in Dibrugarh, Assam. The Union Minister highlighted the various initiatives being undertaken to enhance waterways connectivity in the region and expressed confidence that it will add a new chapter in the growth story of the region.
He said that, Prime Minister Narendra Modi has brought unprecedented focus on connectivity to achieve the vision of establishing the North east Region as the growth engine of India. Along with Road, Rail and Air connectivity, waterways connectivity is being developed like never before, he added.
He highlighted that PM Gati Shakti initiative, will convert the northeast into a connectivity hub and ensure the swift movement of cargo on the Brahmaputra, which meets the Ganga in Bangladesh. Further, 20 National Waterways declared by the Govt. of India in North East, would provide a great support to cheaper and more sustainable transport connectivity in the region, the minister said.
The Union Minister also deliberated on the critical role played by waterways connectivity in furthering India’s Act East Policy. It can help leverage the untapped trade potential in the region, he said. The Minister also referred to Kaladan Multi Modal Transit Transport Project, Eastern Waterways Connectivity Transport Grid for regional connectivity etc. which are adding a new chapter in India’s Act East Policy.
The minister also drew attention the fact that development of waterways is absolutely essential for leveraging the immense inherent natural potential of the Eight States of North east. Waterways can truly prove to be engine of their growth will bring more investment into the region, generate employment opportunities, he added.
Shri Reddy said that waterways development would open newer avenues for tourism in the region. He cited example of Cruise tourism and river heritage tourism which is already picking up in terms of popularity. Waterways-development has the potential of being a game changer for the Tourism sector, he said.
The further added that, these are exciting times in the growth story of the North Eastern States and never before have we seen such multi-faceted and consistent efforts towards their growth and development.