Ministry of Rural Development
Rural Road Connectivity under PMGSY
More than 7 lakh km road length and more than 6 thousand bridges completed under PMGSY
Three-tiered Quality Control mechanism is being followed for ensuring construction of quality road works and durability of road assets under PMGSY
05 APR 2022 5:28PM by PIB Delhi
The details of the central assistance provided to each of the State for implementation of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY) including in the State of Odisha during the last three years and the current year are given at Annexure.
As on 31st March 2022, details of roads sanctioned, completed and balance under various verticals/interventions of PMGSY across all over the country are as under:-
Verticals
Sanctioned
Completed
Balance**
Length (km)
Bridges (Nos.)
Length (km)
Bridges (Nos.)
Length (km)
Bridges (Nos.)
PMGSY-I
6,45,478
7,515
6,14,806
5,995
15,579
1,520
PMGSY-II
49,885
765
46,826
594
2,589
171
RCPLWEA*
10,901
500
5,608
150
5,257
350
PMGSY-III
81,921
729
33,965
113
47,747
616
Total:
7,88,185
9,509
7,01,205
6,852
71,172
2,657
* Road Connectivity Project for Left Wing Extremism Affected Areas
** Balance road length is less than the difference of sanctioned and completed length due to the reasons that some habitations were connected with less than the sanctioned length due to reduction in road length, change in alignment, construction of part length by other agencies, etc.
There is a three-tiered Quality Control mechanism for ensuring construction of quality road works and durability of road assets under PMGSY. Under the first tier, the Programme Implementation Units (PIUs) are required to ensure process control through mandatory tests on material and workmanship at field laboratory. The second tier is a structured independent quality monitoring at the State level through State Quality Monitors (SQMs) to ensure that every work is inspected at initial stage, middle stage and the final stage of construction. Under the third tier, independent National Quality Monitors (NQMs) are deployed by National Rural Infrastructure Development Agency (NRIDA) for random inspection of roads and bridge works to monitor quality and also to provide guidance to the field functionaries. Thus, completed roads are compulsorily inspected by SQMs, and inspected on sample basis by NQMs.
During the year 2019-20, 2020-21 and current year up to 30th March 2022, a total of 14828 NQM inspection reports were received in respect of completed and ongoing works. Satisfactory(S)/Satisfactory Requiring Improvement (SRI) for completed and ongoing works in 2019-20, 2020-21 and current year are 91.49%, 93.57% and 94.43%. Hence, there is continuous improvement in the quality of works. Also, as per the programme guidelines, whenever, a work is reported as deficient by quality monitors, on account of either structural and non-structural defects, the Programme Implementation Unit (PIU) ensures that the contractor replaces the material or rectifies the workmanship, as the case may be. The Action Taken Report (ATR) for each such work, is verified on ground by the SQMs. Thereafter, the State Quality Coordinator (SQC) examines the ATR for each such work and furnishes the compliance report.
Annexure
State-wise details of central fund released under PMGSY including RCPLWEA during the last three years and current year (till 31st March 2022)
Rs. in crores
Sl. No.
State
Central fund released
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
Andaman & Nicobar
0.00
0.00
0.00
9.22
2
Andhra Pradesh
243.88
476.27
53.20
50.00
3
Arunachal Pradesh
1350.00
1123.00
952.31
1090.60
4
Assam
2542.76
2401.88
2516.62
1591.50
5
Bihar
140.00
286.70
49.13
375.00
6
Chattisgarh
664.39
1614.60
924.48
394.41
7
Goa
0.00
0.00
0.00
0.00
8
Gujarat
0.00
0.00
79.08
195.50
9
Haryana
13.20
16.03
0.00
353.23
10
Himachal Pradesh
703.37
1284.89
745.24
517.45
11
Jammu & Kashmir
590.77
695.50
1727.30
1328.34
12
Jharkhand
757.32
214.41
293.50
0.00
13
Karnataka
47.19
534.24
49.29
704.25
14
Kerala
105.88
48.64
89.97
0.00
15
Madhya Pradesh
1057.49
1308.97
1099.54
1392.13
16
Maharashtra
6.75
150.00
0.00
0.00
17
Manipur
293.63
263.85
420.66
742.00
18
Meghalaya
196.42
357.00
355.29
483.92
19
Mizoram
51.32
576.06
1.59
74.34
20
Nagaland
149.63
88.89
72.89
145.31
21
Odisha
2535.18
798.11
774.29
404.12
22
Punjab
0.00
0.00
0.00
68.59
23
Puducherry
0.00
0.00
0.00
11.65
24
Rajasthan
150.05
184.74
237.15
917.50
25
Sikkim
199.40
4.39
195.50
107.28
26
Tamil Nadu
619.14
308.46
265.38
440.00
27
Telangana
112.77
267.38
0.00
86.63
28
Tripura
73.31
10.64
69.57
73.88
29
Uttar Pradesh
370.17
78.07
123.90
1418.55
30
Uttarakhand
988.23
554.90
1536.27
787.00
31
West Bengal
1426.98
348.25
969.31
49.94
32
Ladakh
0.00
0.00
50.00
140.78
Total
15389.23
13995.87
13651.46
13,952.86
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Lok Sabha today.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী মখাদা রুরল রোদ কনেক্তিবিতী
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী মখাদা লম্বি কি.মি. লাখ ৭ হেনবা অমসুং থোং লিশিং ৬ লোইশিনখ্রে
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী মখাদা ক্বালিতী লৈবা লম্বিশিং শানবা অমসুং রোদ এসেতশিং অদু লিশাং-শিৎনা চৎহন্নবা তায়র অহুমগী ক্বালিতী কন্ত্রোল মেকানিজম ঙাক্না চৎখি
05 APR 2022 5:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.)গী থবক পাইখৎনবগীদমক্তা রাজ্য খুদিংমক্তা পীখিবা সেন্ত্রেল এসিস্তেন্স অদু হৌকিবা চহি অহুম অমসুং চৎলিবা চহি অসিগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সচরদা পীরি।
২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবদা, পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী ভর্তিকেলশিং/ইন্তরভেন্সনশিংগী মখাদা সেঙ্কশন তৌখিবা, লোইখিবা অমসুং বেলেন্সকী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
ভর্তিকেলশিং
সেঙ্কশন তৌখিবা
লোইখিবা
বেলেন্স**
অশাংবা (কি.মি.)
থোংশিং (মশিং)
অশাংবা (কি.মি.)
থোং (মশিং)
অশাংবা (কি.মি.)
থোংশিং (মশিং)
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.-I
৬,৪৫,৪৭৮
৭,৫১৫
৬,১৪,৮০৬
৫,৯৯৫
১৫,৫৭৯
১,৫২০
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.-II
৪৯,৮৮৫
৭৬৫
৪৬,৮২৬
৫৯৪
২,৫৮৯
১৭১
আর.সি.পি.এল. দবলয়ু.ই.এ. *
১০,৯০১
৫০০
৫,৬০৮
১৫০
৫,২৫৭
৩৫০
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.-III
৮১,৯২১
৭২৯
৩৩,৯৬৫
১১৩
৪৭,৭৪৭
৬১৬
অপুনবা
৭,৮৮,১৮৫
৯,৫০৯
৭,০১,২০৫
৬,৮৫২
৭১,১৭২
২,৬৫৭
*লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজমনা শোকহল্লবা মফমশিংগীদমক্তা রোদ কনেক্তিবিতী পপ্রোজেক্ত
** বেলেন্স রোদ লেন্থনা সেঙ্কশন তৌখিবা অমসুং লোইখিবা লেন্থতকী খেৎনবা অদুদগী হন্থৈ মরমদি হেবিতেশন খরদি রোদ লেন্থতা হন্থবা , এলাইনমেন্ত হোংবা , অতোপ্পা এজেন্সীশিংনা অশাংবগী শরক খরা শাবা অসিনচিংবশিং অসিনা মরম ওইরগা সেঙ্কশন তৌখিবা লেন্থ অদুদগী হন্থনা কনেক্ত তৌখি।
পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী মখাদা ক্বালিতী লৈবা লম্বিশিং শানবা অমসুং রোদ এসেতশিং অদু লিশাং-শিৎনা চৎহন্নবা তায়র অহুমগী ক্বালিতী কন্ত্রোল মেকানিজম লৈ। অআনবা তায়রগী মখাদা, প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেশন য়ুনিৎশিং (পি.আই.য়ু.শিং)না ফীল্দ লেবোরেতরিদা মেতরিয়েল অমসুং ৱার্কমেনশিপকী মতাংদা মেন্দেতরী তেস্তশিংগী খুত্থাংদা প্রোসেস কন্ত্রোল তৌবগী মথৌ তাই। অনিশুবা তায়র অসি থবক খুদিংমক কন্সত্রক্সনগী ইনিসিয়েল স্তেজ, মিদল স্তেজ অমসুং ফাইনেল স্তেজদা শোইহন্দনা য়েংশিন্নবা স্তেত ক্বালিতী মোনিতর (এস.ক্যু.এম.শিং)গী খুত্থাংদা রাজ্যগী থাক্তা ইন্দিপেন্দেন্ত ক্বালিতী মোনিতরিং পাংথোকই। অহুমশুবা তায়গী মখাদা, ইন্দিপেন্দেন্ত নেস্নেল ক্বালিতী মোনিতরশিং(এন.ক্যু.এম.শিং) অসি ফীল্দ ফশনরীশিংদা ক্বালিতী মোনিতর তৌনবা অমসুং গাইদেন্সপীনবা লম্বীশিং অমসুং থোংগী থবকশিংগী রেন্দম ইন্সপেক্সন তৌনগীদমক্তা নেস্নেল রুরল ইনফ্রাস্ত্রকচর দেবেলপমেন্ত এজেন্সী (এন.আর.আই.দি.এ.)না থাদোকখি। অসুম্না লোইশিল্লবা লম্বিশিংদু এস.ক্যু.এম.শিংনা শোইদনা য়েংশিল্লি, অমসুং এন.ক্যু.এম.শিংনা সেমপল বেসিস্তা য়েংশিল্লি।
চহি ২০১৯-২০, ২০২০-২১ অমসুং চৎলিবা চহি ২০২২গী মার্চ ৩ ফাওবদা লোইশীনখ্রবা অমসুং চত্থরিবা থবকশিংগী মতাংদা পুন্না এন.ক্যু.এম. ইনসপেক্সন রিপোর্ত ১৪৮২৮ লাকখি। ২০১৯-২০, ২০২০-২১ অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা লোইশিনখিবা অমসুং মখা চত্থরিবা থবকশিংগীদমক্তা সেতিসফেক্তরী (এস.)/সেতিসফেক্তরী রিক্বায়রিং ইমপ্রুবমেন্ত (এস.আর.আই.) অসি ৯১.৪৯%, ৯৩.৫৭% অমসুং ৯৪.৪৩%নি। মরম অদুনা থবকশিংগী ক্বালিতীদা লেপ্তনা ইমপ্রুবমেন্ত লাকখি। প্রোগ্রাম গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না, করিগুম্বা মতমদা থবক অমবু স্ত্রকচরেল অমসুং নন-স্ত্রকচরেল দিফেক্তশিংনা মরম ওইরগা ক্বালিতী মোনিতরশিংনা দিফিসিয়েন্ত ওই হায়না রিপোর্ত তৌরক্লবদি, প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেশন য়ুনিৎ (পি.আই.য়ু.)না মথৌ তাবগী মতুং ইন্না মেতরিয়েলশিং নত্রগা ৱার্কমেনশিপ অদু কন্ত্রেক্তর অদুনা হোংদোকহনগনি। অসিগূম্বা থবক খুদিংমক্কী এক্সন তেকন রিপোর্ত (এ.তি.আর.), অসি এস.ক্যু.এম.শিংনা গ্রাউন্দদা ভেরিফাই তৌই। মসিগী মখা তারকপদা, স্তেত ক্বালিতী কোওর্দিনেতর (এস.ক্যু সি.)না অসিগুম্বা থয়খুদিংমক্কী এ.তি.আর. অদু য়েংশিল্লি অমসুং কমপ্লাবেন্স রিপোর্ত অদু পী।
এনেক্সচর
হৌখিবা চহি অমসুং চৎলিবা চহি (২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবা) অসিগী মনুংদা আর.সি.পি.এল.দবল্যু.ই.এ. য়াওনা পি.এম.জি.এস.কে.ৱাই.গী মখাদা থাদোকখিবা কেন্দ্রগী ফন্দশিং অদু রাজ্যগী মতুং ইন্না পীরি
লুপা করোরদা
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্য
থাদোকখিবা সেন্ত্রেল ফন্দশিং
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
০.০০
০.০০
০.০০
৯.২২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২৪৩.৮৮
৪৭৬.২৭
৫৩.২০
৫০.০০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৩৫০.০০
১১২৩.০০
৯৫২.৩১
১০৯০.৬০
৪
অসাম
২৫৪২.৭৬
২৪০১.৮৮
২৫১৬.৬২
১৫৯১.৫০
৫
বিহার
১৪০.০০
২৮৬.৭০
৪৯.১৩
৩৭৫.০০
৬
ছত্তিসগর
৬৬৪.৩৯
১৬১৪.৬০
৯২৪.৪৮
৩৯৪.৪১
৭
গোৱা
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৮
গুজরাত
০.০০
০.০০
৭৯.০৮
১৯৫.৫০
৯
হরিয়ানা
১৩.২০
১৬.০৩
০.০০
৩৫৩.২৩
১০
হিমাচল প্রদেশ
৭০৩.৩৭
১২৮৪.৮৯
৭৪৫.২৪
৫১৭.৪৫
১১
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৫৯০.৭৭
৬৯৫.৫০
১৭২৭.৩০
১৩২৮.৩৪
১২
ঝারখন্দ
৭৫৭.৩২
২১৪.৪১
২৯৩.৫০
০.০০
১৩
কর্নাতকা
৪৭.১৯
৫৩৪.২৪
৪৯.২৯
৭০৪.২৫
১৪
কেরলা
১০৫.৮৮
৪৮.৬৪
৮৯.৯৭
০.০০
১৫
মধ্য প্রদেশ
১০৫৭.৪৯
১৩০৮.৯৭
১০৯৯.৫৪
১৩৯২.১৩
১৬
মহারাস্ত্র
৬.৭৫
১৫০.০০
০.০০
০.০০
১৭
মনিপুর
২৯৩.৬৩
২৬৩.৮৫
৪২০.৬৬
৭৪২.০০
১৮
মেঘালয়
১৯৬.৪২
৩৫৭.০০
৩৫৫.২৯
৪৮৩.৯২
১৯
মিজোরাম
৫১.৩২
৫৭৬.০৬
১.৫৯
৭৪.৩৪
২০
নাগালেন্দ
১৪৯.৬৩
৮৮.৮৯
৭২.৮৯
১৪৫.৩১
২১
ওরিশা
২৫৩৫.১৮
৭৯৮.১১
৭৭৪.২৯
৪০৪.১২
২২
পঞ্জাব
০.০০
০.০০
০.০০
৬৮.৫৯
২৩
পুদুচেরী
০.০০
০.০০
০.০০
১১.৬৫
২৪
রাজস্থান
১৫০.০৫
১৮৪.৭৪
২৩৭.১৫
৯১৭.৫০
২৫
সিক্কিম
১৯৯.৪০
৪.৩৯
১৯৫.৫০
১০৭.২৮
২৬
তামিল নাদু
৬১৯.১৪
৩০৮.৪৬
২৬৫.৩৮
৪৪০.০০
২৭
তেলঙ্গনা
১১২.৭৭
২৬৭.৩৮
০.০০
৮৬.৬৩
২৮
ত্রিপুরা
৭৩.৩১
১০.৬৪
৬৯.৫৭
৭৩.৮৮
২৯
উত্তর প্রদেশ
৩৭০.১৭
৭৮.০৭
১২৩.৯০
১৪১৮.৫৫
৩০
উত্তরাখন্দ
৯৮৮.২৩
৫৫৪.৯০
১৫৩৬.২৭
৭৮৭.০০
৩১
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪২৬.৯৮
৩৪৮.২৫
৯৬৯.৩১
৪৯.৯৪
৩২
লদাখ
০.০০
০.০০
৫০.০০
১৪০.৭৮
অপুনবা
১৫৩৮৯.২৩
১৩৯৯৫.৮৭
১৩৬৫১.৪৬
১৩,৯৫২.৮৬
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগী রুরল দেবলপমেন্তকী মন্ত্রী সাধৱি নিরঞ্জন জ্যোতিনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।