Ministry of Health and Family Welfare
Update on Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana
05 APR 2022 3:40PM by PIB Delhi
As of 31st March, 2022, a total of 17.9 crore individuals are provided with Ayushman cards under Ayushman Bharat - Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY). This includes 4.68 crore cards issued by States using their own IT systems. More than 3.28 crore hospital admissions worth Rs. 37,606 crores are authorized under the scheme through a network of over 25,800 Empanelled Healthcare Providers. State/UT-wise and year-wise details thereof are at Annexure. State/UT of Odisha and Delhi have not joined the scheme. The State of West Bengal withdrew from the scheme in January, 2019. If these healthcare services were availed by the beneficiaries on their own, it would have resulted in out-of-pocket expenditure to the tune of 1.5 to 2 times the expenditure incurred under the scheme. The scheme has successfully contributed in reducing out-of-pocket expenditure in the country.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr. Bharti Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
Annexure
State/UT-wise & Year-wise details of authorized hospital admissions under AB-PMJAY
State / UT
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
Andaman And Nicobar Islands
14
153
342
840
Andhra Pradesh
1,39,942
6,55,036
6,92,455
9,77,765
Arunachal Pradesh
378
1,353
75
30
Assam
32,713
90,194
93,007
1,76,633
Bihar
19,727
1,60,064
89,146
1,16,770
Chandigarh
358
3,515
5,378
8,357
Chhattisgarh
2,31,191
6,36,578
4,97,637
9,02,690
DNH and DD
8,484
33,993
18,943
20,628
Goa
9,723
374
139
167
Gujarat
3,14,251
11,40,661
8,25,742
5,67,937
Haryana
11,224
97,508
1,38,805
1,85,480
Himachal Pradesh
8,646
48,212
29,274
47,695
Ladakh
-
-
391
1,632
Jammu and Kashmir
6,317
67,337
67,856
2,50,416
Jharkhand
1,08,036
4,09,737
2,98,179
3,27,601
Karnataka
1,19,435
5,93,650
6,82,779
11,44,871
Kerala
-
9,75,300
10,43,975
17,00,986
Lakshadweep
-
1
-
69
Madhya Pradesh
45,219
2,78,348
3,84,190
7,17,904
Maharashtra
1,08,247
2,14,921
1,36,699
87,741
Manipur
1,503
12,803
16,362
24,075
Meghalaya
1,146
1,24,716
1,23,736
1,45,423
Mizoram
7,097
27,716
16,990
13,891
Nagaland
269
10,226
7,357
5,658
Puducherry
-
1,370
2,587
11,942
Punjab
-
1,96,693
4,22,817
5,37,747
Rajasthan
1
9,25,684
4,39,168
9,86,969
Sikkim
9
1,215
2,023
2,911
Tamil Nadu
4,01,435
8,57,530
16,22,905
49,62,036
Telangana
-
-
-
3,21,826
Tripura
7,800
51,139
30,196
46,530
Uttar Pradesh
68,120
2,89,065
3,18,901
5,02,928
Uttarakhand
20,594
1,30,229
1,21,795
1,83,326
West Bengal
17,636
-
-
-
Note:
1. UT of Ladakh and UT of Jammu and Kashmir were formed from erstwhile State of Jammu and Kashmir in the middle of financial year 2019-20. Therefore, bifurcated data for the UTs is provided from FY 2020-21 onwards.
2. AB-PMJAY was initially implemented in West Bengal from 23rd September 2018. However, on 10th January 2019, the State Government decided to withdraw from the scheme.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনাগী অপদেৎ
05 APR 2022 3:40PM by PIB Imphal
২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবদা, আয়ুশ্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা (এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা আয়ুশ্মান কার্দ পুন্না মীওই করোর ১৭.৯দা পীথখ্রে। মসিদা রাজ্যশিংনা মখোয়গী মশাগী আই.তি. সিস্তেমশিং শীজিন্নদুনা কার্দ করোর ৪.৬৮ পীখিবা য়াওখি। এম্পেনেল হেল্থকিয়র প্রোভাইদর ২৫,৮০০ হেনবগী নেৎৱার্ক অমগী খুত্থাংদা স্কিম অসিগী মখাদা লুপা করোর ৩৭,৬০৬রোম ওইবা হোস্পিতাল এদমিসন করোর ৩.২৮ হেন্না ওথোরাইজ তৌখি। রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অমসুং চহি-চহিগী ওইবা অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি। ওরিশা অমসুং দিল্লীগী রাজ্য/য়ু.তি অসিনা স্কিম অসিদা য়াওখিদে। ৱেস্ত বেঙ্গোলনা স্কিম অসিদগী ইং কুমজা ২০১৯গী জনুৱারীদা তোকখি। করিগুম্বা হেল্থকিয়র সর্ভিসশিং অসি বেনিফিসরীশিংনা মশানা ফংজবা ওইরবদি স্কিম অসিগী মখাদা তৌখিবা চাদিং অসিগী শরুক ১.৫ অমসুং ২ হেন্না আউত-ওফ-পোকেৎ এক্সপন্দিচর তৌরম্বা য়াই। স্কিম অসিনা লৈবাক অসিদা আউত-ওফ-পোকেৎ এক্সপন্দিচর হন্থহনবদা মাইপাক্না শরুক তমখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. ভারতি প্রবিন পাৱরনা মসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমা ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সর
এন.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিং অমসুং চহি-চহিগী ওইনা ওথোরাইজ তৌখিবা হোস্পিতাল এদমিসনশিংগী অকুপ্পা মরোল
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
১৪
১৫৩
৩৪২
৮৪০
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৩৯,৯৪২
৬,৫৫,০৩৬
৬,৯২,৪৫৫
৯,৭৭,৭৬৫
অরুনাচল প্রদেশ
৩৭৮
১,৩৫৩
৭৫
৩০
অসাম
৩২,৭১৩
৯০,১৯৪
৯৩,০০৭
১,৭৬,৬৩৩
বিহার
১৯,৭২৭
১,৬০,০৬৪
৮৯,১৪৬
১,১৬,৭৭০
চান্দিগর
৩৫৮
৩,৫১৫
৫,৩৭৮
৮,৩৫৭
ছত্তিসগর
২,৩১,১৯১
৬,৩৬,৫৭৮
৪,৯৭,৬৩৭
৯,০২,৬৯০
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
৮,৪৮৪
৩৩,৯৯৩
১৮,৯৪৩
২০,৬২৮
গোৱা
৯,৭২৩
৩৭৪
১৩৯
১৬৭
গুজরাত
৩,১৪,২৫১
১১,৪০,৬৬১
৮,২৫,৭৪২
৫,৬৭,৯৩৭
হরিয়ানা
১১,২২৪
৯৭,৫০৮
১,৩৮,৮০৫
১,৮৫,৪৮০
হিমাচল প্রদেশ
৮,৬৪৬
৪৮,২১২
২৯,২৭৪
৪৭,৬৯৫
লদাখ
-
-
৩৯১
১,৬৩২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬,৩১৭
৬৭,৩৩৭
৬৭,৮৫৬
২,৫০,৪১৬
ঝার্খন্দ
১,০৮,০৩৬
৪,০৯,৭৩৭
২,৯৮,১৭৯
৩,২৭,৬০১
কর্নাতকা
১,১৯,৪৩৫
৫,৯৩,৬৫০
৬,৮২,৭৭৯
১১,৪৪,৮৭১
কেরালা
-
৯,৭৫,৩০০
১০,৪৩,৯৭৫
১৭,০০,৯৮৬
লক্ষদীপ
-
-
৬৯
মধ্য প্রদেশ
৪৫,২১৯
২,৭৮,৩৪৮
৩,৮৪,১৯০
৭,১৭,৯০৪
মহারাস্ত্র
১,০৮,২৪৭
২,১৪,৯২১
১,৩৬,৬৯৯
৮৭,৭৪১
মনিপুর
১,৫০৩
১২,৮০৩
১৬,৩৬২
২৪,০৭৫
মেঘালয়
১,১৪৬
১,২৪,৭১৬
১,২৩,৭৩৬
১,৪৫,৪২৩
মিজোরাম
৭,০৯৭
২৭,৭১৬
১৬,৯৯০
১৩,৮৯১
নাগালেন্দ
২৬৯
১০,২২৬
৭,৩৫৭
৫,৬৫৮
পুচুচেরী
-
১,৩৭০
২,৫৮৭
১১,৯৪২
পঞ্জাব
-
১,৯৬,৬৯৩
৪,২২,৮১৭
৫,৩৭,৭৪৭
রাজস্থান
৯,২৫,৬৮৪
৪,৩৯,১৬৮
৯,৮৬,৯৬৯
সিক্কিম
১,২১৫
২,০২৩
২,৯১১
তামিল নাদু
৪,০১,৪৩৫
৮,৫৭,৫৩০
১৬,২২,৯০৫
৪৯,৬২,০৩৬
তেলঙ্গনা
-
-
-
৩,২১,৮২৬
ত্রিপুরা
৭,৮০০
৫১,১৩৯
৩০,১৯৬
৪৬,৫৩০
উত্তর প্রদেশ
৬৮,১২০
২,৮৯,০৬৫
৩,১৮,৯০১
৫,০২,৯২৮
উত্তরাখন্দ
২০,৫৯৪
১,৩০,২২৯
১,২১,৭৯৫
১,৮৩,৩২৬
ৱেস্ত বেঙ্গোল
১৭,৬৩৬
-
-
-
খঙজিনগদবা:
১. লদাখ অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ু.তি.শিং অসি শেনবা চহি ২০১৯-২০গী ময়াই চল্লকপদা হান্না জম্মু অমসুং কাশ্মির হায়না ওইরম্বা রাজ্যদগী শেমখিবনি। মসিনা মরম ওইরগা য়ু.তি.শিং অসিগী তোখাই-তোখাইবা দেতা অসি এফ.ৱাই. ২০২০-২১দগী হৌনা পীরি।
২. এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. অসি ইং কুমজা ২০১৮গী সেপ্তেম্বর ২৩ ফাওবদা ৱেস্ত বেঙ্গোলদা হান্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরমখি। অদুম ওইনমক ২০১৯গী জনুৱারী ১০দগী রাজ্য সরকারনা স্কিম অসি তোক্নবা ৱারেপ লৌখি।