কোইলা মন্ত্রালয়
রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা কোল রিসোর্স ব্রেক-অপ
04 APR 2022 5:01PM by PIB Imphal
কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ (সি.আই.এল.)গী মখাদা ব্লোকশিংগী অপুনবা মশিং ০১.০৪.২০২১দা ৪৫৬ ওইখি। কোল দিমান্দ অসি ২০৩০ ফাওবদা মিলিয়ন তন ১,১৯২ – ১,৩২৫গী রেঞ্জদা লৈগনি হায়না পানরি।
০১.০৪.২১দা জি.এস.আই.না পব্লিশ তৌখিবা ভারতকী কোল ইনভেন্তরীগী মতুং ইন্না রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা কোল রিসোর্স অদু মখাদা পীরি।
ইন্দিয়ন কোল রিসোর্সকী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা ব্রেক-অপ
(রিসোর্স মিলিয়ন তনদা)
প্রোভিজনেল
রাজ্য
মীজর্দ
(৩৩১)
ইন্দিকেতেদ
(৩৩২)
ইনফর্দ
(৩৩৩)
রিসোর্স
ঝার্খন্দ
৫২০৪৬.১১
২৮৮৮২.৩১
৫২৮৮.৪০
৮৬২১৬.৮২
ওরিশা
৪৩৩২৫.৫৮
৩৫২২২.১১
৬৩৩০.৩৬
৮৪৮৭৮.০৫
ছত্তিশগর
৩১৫৬১.৫৫
৪০৪২৫.০০
১৪৩৬.৯৯
৭৩৪২৩.৫৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৫১৯৯.৪৯
১৩২৯৫.৯৮
৪৫৯৬.৬৭
৩৩০৯২.১৪
মধ্য প্রদেশ
১৩৪৭৯.১৭
১৩০৫৯.৮৮
৩৬৭৭.৭৭
৩০২১৬.৮২
তেলঙ্গনা
১১০৮৯.১৭
৮৩২৮.২৬
৩৪৩৩.০৭
২২৮৫০.৫০
মহারাস্ত্র
৭৭৬৯.৫৩
৩৩১৯.৫২
১৮৪৬.৫৯
১২৯৩৫.৬৪
বিহার
৩০৯.৫৩
৩১৪৩.২৪
১১.৩০
৩৪৬৪.০৭
আন্ধ্র প্রদেশ
৯২০.৯৬
৯০১.০৭
৪২৫.১৯
২২৪৭.২২
উত্তর প্রদেশ
৮৮৪.০৪
১৭৭.৭৬
০.০০
১০৬১.৮০
মেঘলায়া
৮৯.০৪
১৬.৫১
৪৭০.৯৩
৫৭৬.৪৮
অসাম
৪৬৪.৭৮
৫৭.২১
৩.০২
৫২৫.০১
নগালেন্দ
৮.৭৬
২১.৮৩
৪১৫.৮৩
৪৪৬.৪২
সিক্কিম
০.০০
৫৮.২৫
৪২.৯৮
১০১.২৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩১.২৩
৪০.১১
১৮.৮৯
৯০.২৩
অপুনবা
১৭৭১৭৮.৯৪
১৪৬৯৪৯.০৪
২৭৯৯৭.৯৯
৩৫২১২৫.৯৭
ভারত সরকারগী কোল মন্ত্রালয়গী কোল কন্ত্রোলরগী মতুং ইন্না ১৯৫০দগী হৌরগা ২০২০-২১ ফাওবদা অপুনবা কোল প্রদক্সন অসি মিলিয়ন তন ১৭,২৯৭.৯৪নি। কোয়লাগী দিমান্দ/কঞ্জুম্পসনগী ওইবা প্রজেন্ত রেৎকী মতুং ইন্না থর্মেল পাৱর ফংহনবা য়াবা ভারত্তা কোল রিসোর্স মরাং কায়না লৈরি।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কোল, মাইন্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Coal
State-wise Break-up Coal Resource
04 APR 2022 5:01PM by PIB Delhi
The total number of blocks under Coal India Limited (CIL) is 456 as on 01.04.2021.
The coal demand is expected to remain in the range of 1,192 – 1,325 Million Tonnes by 2030.
The State-wise coal resource as per coal inventory of India published by GSI as on 01.04.21 are given below.
STATE-WISE BREAK-UP OF INDIAN COAL RESOURCE
(Resource in million tonne)
Provisional
State
Measured
(331)
Indicated
(332)
Inferred
(333)
Resource
JHARKHAND
52046.11
28882.31
5288.40
86216.82
ODISHA
43325.58
35222.11
6330.36
84878.05
CHHATTISGARH
31561.55
40425.00
1436.99
73423.54
WEST BENGAL
15199.49
13295.98
4596.67
33092.14
MADHYA PRADESH
13479.17
13059.88
3677.77
30216.82
TELANGANA
11089.17
8328.26
3433.07
22850.50
MAHARASHTRA
7769.53
3319.52
1846.59
12935.64
BIHAR
309.53
3143.24
11.30
3464.07
ANDHRA PRADESH
920.96
901.07
425.19
2247.22
UTTAR PRADESH
884.04
177.76
0.00
1061.80
MEGHALAYA
89.04
16.51
470.93
576.48
ASSAM
464.78
57.21
3.02
525.01
NAGALAND
8.76
21.83
415.83
446.42
SIKKIM
0.00
58.25
42.98
101.23
ARUNACHAL PRADESH
31.23
40.11
18.89
90.23
Total
177178.94
146949.04
27997.99
352125.97
The cumulative coal production since 1950 up to 2020-21 is 17,297.94 million tonne as per Coal Controller, Ministry of Coal, Govt. of India. As per present rate of demand/ consumption of coal there is sufficient coal resource in India which may provide thermal power.
This information was given by the Union Minister of Coal, Mines and Parliamentary Affairs Shri Pralhad Joshi in a written reply in Rajya Sabha today.