কোইলা মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমদা কোয়লা খনি ৩৯১ মথৌ তৌরি
04 APR 2022 5:01PM by PIB Imphal
০১.০৪.২০২১দা জি.এস.আই.না পব্লিশ তৌখিবা ভারতকী কোল ইনভেন্তরীগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিগী অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা এস্তিমেৎ তৌরিবা কোয়লাগী রিসোর্সশিং অসি মিলিয়ন তন ১৭৩৯.৩৭নি অমদি রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা দিস্ত্রিব্যুসন মখাদা পীরি:-
ইন্দিয়ন কোল রিসোর্সকী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা ব্রেক-অপ
(রিসোর্স মিলিয়ন তনদা) (প্রোভিজনেল)
রাজ্য
মীজর্দ
ইন্দিকেতেদ
ইনফর্দ
অপুনবা
মেঘলায়া
৮৯.০৪
১৬.৫১
৪৭০.৯৩
৫৭৬.৪৮
অসাম
৪৬৪.৭৮
৫৭.২১
৩.০২
৫২৫.০১
নগালেন্দ
৮.৭৬
২১.৮৩
৪১৫.৮৩
৪৪৬.৪২
সিক্কিম
০.০০
৫৮.২৫
৪২.৯৮
১০১.২৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩১.২৩
৪০.১১
১৮.৮৯
৯০.২৩
অপুনবা
৫৯৩.৮১
১৯৩.৯১
৯৫১.৬৫
১৭৩৯.৩৭
সরকারগী এজেন্সীশিং (সি.আই.এল./এস.সি.সি.এল./এন.এল.সি.আই.এল.)গী মখাদা কোয়লা খনি (ওপরেস্নেল) পুন্না ৩৯১ মথৌ তৌরি। অৱাং নোংপোক লমদমদা, সরকারগী এজেন্সীশিংগী মখাদা ওপরেৎ তৌরিবা কোয়লা খনিশিং অদুদি নোর্থ ইস্তর্ন কোলফিল্দস, কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ, মারঘেরিতা কোয়না খনিশিংনি। হৌজিক্কী ওইনা তিরাপ কোল্লেরী অমসুং তিকাক কোল্লেরী খক্তমক ওপরেত তৌরি অমদি তিকাক কোল্লেরী খক্তমক্তা মাইনিংগী থবক চত্থরি। হন্দক্তা অসামদা লৈবা কোল ব্লোক ০২ হায়বদি গরমপানি অমসুং কোইলাইন কোল ব্লোকশিংগী মায় পাক্লবা বিদ্দরগা মরী লৈননা দাইরেক্সন ইসু তৌখ্রে।
নোর্থ ইস্তর্ন কোলফিল্দস (এন.ই.সি.)গী ৱার্কিং এরিয়াশিংদগী ২০২১-২২দা আইন্না য়াদবা মওংদা কোল মাইনিং তৌবনা মরম ওইরগা মাংজবা লৈতে। আইন্না য়াদবা মাইনিং ঙাকথোক্নবা থৌদাং অসি রাজ্য সরকারগী এজেন্সীশিংদা লৈরি। মসিগী মথক্তা, এন.ই.সি.না মসিগী ৱার্কিং এরিয়াদা আইন্না য়াদবা মাইনিং ঙাকথোক্নবা খোংথাংশিংসু লৌখৎলিদু অ্দু মখাদা লৈরে:-
1. আইন্না য়াদবা কোল মাইনিংগী মায়োক্তা রাজ্য পুলিসকা লোয়ননা জোইন্ত ওপরেসনশিং।
2. এ.আই.এস.এফ.না শোকহনবা য়াবা মফমশিংগী পেত্রোলিং।
3. স্ত্রেতেজিক পোইন্তশিংদা দি.জি.আর.না স্পোনসর তৌবা সেক্যুরিতী পর্সোনেলগী দিপ্লোইমেন্ত।
4. কোল দম্প এরিয়া য়াওনা স্ত্রেতেজিক পোইন্তশিংদা সি.সি.তি.ভি. কেমেরাশিং ইন্সতোল তৌবা।
5. কোল্লৈরী গেৎশিং চেকশিন্না কন্ত্রোল তৌবা।
6. কোয়লা মচিৎ মফোই তৌদুনা হুরানবদা শরুক য়াবা মীওই ফাগৎপা অমদি লোকেল পুলিসতা শিন্নবা।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কোল, মাইন্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Coal
391 Coal Mines Operational in Northeast Region
04 APR 2022 5:01PM by PIB Delhi
The estimated coal resources in the North Eastern States of the country as per Coal Inventory of India published by GSI as on 01.04.2021 is 1739.37 million tonne and the state wise distribution are given below:-
STATE-WISE BREAK-UP OF INDIAN COAL RESOURCE
(Resource in million tonne) (Provisional)
State
Measured
Indicated
Inferred
Total
MEGHALAYA
89.04
16.51
470.93
576.48
ASSAM
464.78
57.21
3.02
525.01
NAGALAND
8.76
21.83
415.83
446.42
SIKKIM
0.00
58.25
42.98
101.23
ARUNACHAL PRADESH
31.23
40.11
18.89
90.23
Total
593.81
193.91
951.65
1739.37
Total 391 coal mines (operational) are being operated under Government agencies (CIL/SCCL/NLCIL). In North Eastern Region, the coal mines being operated under Government agencies are coal mines of North Eastern Coalfields, Coal India Limited, Margherita. At present only Tirap Colliery and Tikak Colliery are being operated and mining is being carried out only in Tikak Colliery.
Recently direction have been issued regarding successful bidder of 02 coal blocks located in Assam viz Garampani and Koilajan cola blocks
There is no loss due to illegal coal mining in 2021-22 from the working areas of North Eastern Coalfields (NEC). The responsibility to prevent illegal mining lies with the State Government agencies. In addition, NEC is also taking steps to prevent illegal mining is its working area as follows:-
1. Joint operations with the state police against illegal coal mining.
2. Patrolling of vulnerable areas by AISF.
3. Deployment of DGR sponsored security personnel at strategic points.
4. Installation of CCTV cameras at strategic points including coal dump area.
5. Strict control at Colliery gates.
6. Person involved in pilfering coal are apprehended and handed over to local Police.
This information was given by the Union Minister of Coal, Mines and Parliamentary Affairs Shri Pralhad Joshi in a written reply in Rajya Sabha today.