ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রাজ্য অমসুং জিলা সৈনিক বোর্দশিং
01 APR 2022 3:06PM by PIB Imphal
লৈবাক পুম্বদা রাজ্য সৈনিক বোর্দ ৩৪ অমসুং জিলা সৈনিক বোর্দ ৪০৩ মথৌ তৌরি অমদি অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:-
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা রাজ্য সৈনিক বোর্দশিং
জিলা সৈনিক বোর্দশিংগী মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৩
২
অরুনাচল প্রদেশ
০
৩
অসাম
১৯
৪
বিহার
৯
৫
ছত্তিশগর
১০
৬
গৱা
০
৭
গুজরাত
৯
৮
হরিয়ানা
২০
৯
হিমাচল প্রদেশ
১০
১০
ঝার্খন্দ
৬
১১
কর্নাতকা
১৩
১২
কেরলা
১৪
১৩
মধ্য প্রদেশ
২৪
১৪
মহারাস্ত্র
৩৩
১৫
মনিপুর
২
১৬
মেঘলায়া
২
১৭
মিজোরাম
৪
১৮
নগালেন্দ
৫
১৯
ওরিশা
৮
২০
পঞ্জাব
২২
২১
রাজস্থান
২৪
২২
সিক্কিম
৩
২৩
তমিল নাদু
২৭
২৪
ত্রিপুরা
০
২৫
তেলঙ্গনা
১০
২৬
উত্তরাখন্দ
১৪
২৭
উত্তর প্রদেশ
৭৪
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩
য়ুনিয়ন তেরিতোরী
২৯
চান্দিগর
০
৩০
দিল্লী
০
৩১
পুদুচেরী
০
৩২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৩
৩৩
লদাখ
২
৩৪
অন্দমান অমসুং নিকোবার
০
অপুনবা
৩৪
৪০৩
দিফেন্স মন্ত্রালয়গী এতেচ ওফিস অমা ওইরিবা কেন্দ্রিয়া সৈনিক বোর্দ (কে.এস.বি.)না রাজ্য সৈনিক বোর্দকী তেংবাংগা লোয়ননা এক্স-সর্বিসমেনগীদমক মখল-মখা কয়াগী ৱেলফেয়র স্কিমশিং চলাইরি। কে.এস.বি.গী ৱেলফেয়র স্কিমশিংগী কানবশিং লৌনবা বেনেফিসরীশিংনা কে.এস.বি.গী ৱেবসাইত্তা ওনলাইন এপ্লাই তৌই। এপ্লিকেসনশিং অদু মরী লৈনবা রাজ্য সৈনিক বোর্দশিং/জিলা সৈনিক বোর্দশিংনা ভেরিফাইদ তৌই। এপ্রুব তৌরবা মতুং কে.এস.বি.না শেনফম অদু বেনেফিসরীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তদা দাইরেক্ত ক্রিদিত তৌই। হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা চাদিং তৌখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
(শেনফম লাখতা)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য / য়ু.তি.শিং
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২২৯.৫৮
৩২১.৬৭
৫৯৩.৭৬
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
০.০০
০.০০
৩
অসাম
১০৯.১৮
১১৬.৯৭
১৭৬.৫৬
৪
বিহার
৬.৩৮
১২.২৬
৬৮.৪৮
৫
ছত্তিশগর
৬১.২৯
৮.৯০
৮.৩৬
৬
দিল্লী
২৩.৮৭
৪২.৮২
৯৩.৫৪
৭
গৱা
১.৪৮
১.৮২
৩.০০
৮
গুজরাত
২৭.৪৮
৭০.৪৯
১০৬.৮৪
৯
হরিয়ানা
২৩৩.৭২
১৩০.২৯
৩৩৫.৩২
১০
হিমাচল প্রদেশ
১৪২.১২
২০৩.১৪
৩৩০.২৪
১১
জে&কে (য়ু.তি.)
১৯৭.৭০
৪৫৯.৪৫
৫৪৪.৬২
১২
ঝার্খন্দ
১৭.৪৭
১১.০০
৩৭.০২
১৩
কর্নাতকা
৪২৪.৪১
৩৪৯.৯২
৪৭৫.৬২
১৪
কেরলা
৪৬৬.৫৬
১৪৭৬.৪৪
১৪৮১.৫৫
১৫
মধ্য প্রদেশ
৩৮.২৮
৭৩.৮৪
১৪৪.৫৬
১৬
মহারাস্ত্র
৫৯৪.৫২
১১১৭.৬৩
২৩২১.২২
১৭
মনিপুর
০.০০
০.০০
৩.৪০
১৮
মেঘলায়া
২.২৪
১.৮৯
৫.৩০
১৯
মিজোরাম
০.০৫
০.০০
২৫.৫৮
২০
নগালেন্দ
৩.৯৮
৬.৬০
৮.৬৬
২১
ওরিশা
১১১.৭৮
১৩৪.০৭
১৩৯.০৪
২২
পঞ্জাব
৩০৫.৯০
৯৯৫.২২
১৭৪৮.৮৪
২৩
রাজস্থান
৫০৭.৭৮
৮৬৪.০৪
১২১৮.৭৫
২৪
সিক্কিম
০.০০
০.০০
৩.৪৮
২৫
তমিল নাদু
৩৪৬.২৬
৮৫৭.৭৪
৫১৫.২৬
২৬
তেলঙ্গনা
১১৫.০২
২৫১.০২
২২৫.৩০
২৭
ত্রিপুরা
৮.৯৬
১.৭২
৪.৯২
২৮
উত্তর প্রদেশ
১৩০.৯৩
২৪৮.২৪
৩৬৯.০২
২৯
উত্তরাখন্দ
৯২.৮৮
৩৫০.৯৩
৬২৫.২৭
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৮.৭২
৭১.৮০
২৪৪.৭৪
৩১
এ & এন ইথৎশিং(য়ু.তি.)
০.০০
০.০০
০.০০
৩২
চান্দিগর(য়ু.তি.)
৯.০৫
৪.০০
৬.৩৮
৩৩
পোন্দিচেরী (য়ু.তি.)
০.০০
৫.৫০
১৪.৩০
৩৪
লদাখ (য়ু.তি.)
০.০০
০.০০
৭.৬৮
অপুনবা
৪২৫৭.৫৯
৮১৮৯.৩৯
১১৮৮৬.৬০
রাজ্য সৈনিক বোর্দশিং অমসুং জিলা সৈনিক বোর্দশিং অসি রাজ্য সরকারগী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোলগী মখাদা মথৌ তৌই। রাজ্য সৈনিক বোর্দশিং অমসুং জিলা সৈনিক বোর্দশিংগী পর্ফোর্মেন্স অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা য়েংশিল্লি।
ইনফোর্মেশন অসি এপ্রিল ০১, ২০২২দা রক্ষা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভাতনা অইবা পাউখুম অমদা শ্রী রাজা অমরেশ্বর নায়ক অমসুং অতোপ্পশিংদা পীখিবনি।

Ministry of Defence
RAJYA AND ZILA SAINIK BOARDS
01 APR 2022 3:06PM by PIB Delhi
There are 34 Rajya Sainik Boards and 403 Zila Sainik Boards functioning across the country and the details are given below:-
Sl No.
Rajya Sainik Boards in States/ UTs
No. of Zila Sainik Boards
1
Andhra Pradesh
13
2
Arunachal Pradesh
0
3
Assam
19
4
Bihar
9
5
Chhattisgarh
10
6
Goa
0
7
Gujarat
9
8
Haryana
20
9
Himachal Pradesh
10
10
Jharkhand
6
11
Karnataka
13
12
Kerala
14
13
Madhya Pradesh
24
14
Maharashtra
33
15
Manipur
2
16
Meghalaya
2
17
Mizoram
4
18
Nagaland
5
19
Odisha
8
20
Punjab
22
21
Rajasthan
24
22
Sikkim
3
23
Tamil Nadu
27
24
Tripura
0
25
Telangana
10
26
Uttrakhand
14
27
Uttar Pradesh
74
28
West Bengal
13
Union Territory
29
Chandigarh
0
30
Delhi
0
31
Puducherry
0
32
Jammu and Kashmir
13
33
Ladhak
2
34
Andaman and Nicobar
0
Total
34
403
Kendriya Sainik Board (KSB) which is an attached office of Ministry of Defence runs various welfare schemes for ex-servicemen with the help of Rajya Sainik Boards. To avail the benefits of welfare schemes of KSB, the beneficiaries apply online on the website of KSB. The applications are scrutinized and verified by respective Rajya Sainik Boards/Zila Sainik Board. After approval, KSB credits the amount directly into the bank accounts of the beneficiaries. The details of State wise funds spent during last three years is given below.
(Amount in Rs Lakhs)
S No.
STATE / UTs
2018-19
2019-20
2020-21
1
Andhra Pradesh
229.58
321.67
593.76
2
Arunachal
0.00
0.00
0.00
3
Assam
109.18
116.97
176.56
4
Bihar
6.38
12.26
68.48
5
Chhatisgarh
61.29
8.90
8.36
6
Delhi
23.87
42.82
93.54
7
Goa
1.48
1.82
3.00
8
Gujarat
27.48
70.49
106.84
9
Haryana
233.72
130.29
335.32
10
Himachal Pradesh
142.12
203.14
330.24
11
J&K (UT)
197.70
459.45
544.62
12
Jharakhand
17.47
11.00
37.02
13
Karnataka
424.41
349.92
475.62
14
Kerala
466.56
1476.44
1481.55
15
Madhya Pradesh
38.28
73.84
144.56
16
Maharashtra
594.52
1117.63
2321.22
17
Manipur
0.00
0.00
3.40
18
Meghalaya
2.24
1.89
5.30
19
Mizoram
0.05
0.00
25.58
20
Nagaland
3.98
6.60
8.66
21
Orissa
111.78
134.07
139.04
22
Punjab
305.90
995.22
1748.84
23
Rajasthan
507.78
864.04
1218.75
24
Sikkim
0.00
0.00
3.48
25
Tamil Nadu
346.26
857.74
515.26
26
Telangana
115.02
251.02
225.30
27
Tripura
8.96
1.72
4.92
28
Uttar Pradesh
130.93
248.24
369.02
29
Uttarakhand
92.88
350.93
625.27
30
West Bengal
48.72
71.80
244.74
31
A & N Islands(UT)
0.00
0.00
0.00
32
Chandigarh(UT)
9.05
4.00
6.38
33
Pondicherry(UT)
0.00
5.50
14.30
34
Ladakh (UT)
0.00
0.00
7.68
TOTAL
4257.59
8189.39
11886.60
The Rajya Sainik Boards and Zila Sainik Boards function under the administrative control of State Government. Performance of the Rajya Sainik Boards and Zila Sainik Boards is reviewed by concerned State Governments.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Raja Amareshwara Naik and others in Lok Sabha on April 01, 2022.