Ministry of Housing & Urban Affairs
DAY-NULM aims at reducing poverty and vulnerability of urban poor households on a sustainable basis
So far, 1.15 crore houses have been sanctioned to urban poor and 56.3 lakh houses have been completed and delivered to beneficiaries
31 MAR 2022 2:41PM by PIB Delhi
The Deendayal Antyodaya Yojana – National Urban Livelihoods Mission (DAY-NULM) aims at reducing poverty and vulnerability of urban poor households on a sustainable basis. A statement showing physical progress of States/Union Territories (UTs) under various components of Mission from 01.04.2014 to 28.02.2022, is at Annexure-I.
The Ministry of Housing and Urban Affairs under the vision of ‘Housing for All’ by 2022 is supplementing the efforts of States/ UTs by providing Central Assistance under Pradhan Mantri Awas Yojana – Urban (PMAY-U) for construction of houses for all eligible families/ beneficiaries since 25.06.2015. So far, out of 1.15 crore houses sanctioned, 56.3 lakh houses have been completed and delivered to the beneficiaries.
Annexure-I
Physical progress of States/UTs under ‘Social Mobilisation & Institution Development’, ‘Employment through Skill Training & Placements’ and ‘Self-Employment Programme’ components of DAY-NULM since 01.04.2014 till 28.02.2022
S. No
States/UTs
No. of SHGs formed
No. of SHGs given Revolving Fund
No. of candidates Skill Trained
No. of Skill Candidates Placed
No. of beneficiaries assisted for setting up Individual/ Group micro enterprises
No. of loans disbursed to SHGs under SHG- Bank Linkage Programme
1
Andhra Pradesh
75063
39606
80861
74077
83124
321256
2
Arunachal Pradesh
514
281
3020
949
74
11
3
Assam
16591
14369
14552
3762
3277
3209
4
Bihar
25474
16123
27802
7806
9046
5372
5
Chhattisgarh
28820
20737
41698
15747
35047
9200
6
Goa
652
830
5636
2761
244
1
7
Gujarat
31237
25120
82446
44157
19321
10052
8
Haryana
5787
3301
21058
11458
4424
417
9
Himachal Pradesh
3860
3519
5290
2496
2995
720
10
Jammu & Kashmir
2674
984
3086
403
12371
67
11
Jharkhand
16618
10240
93959
39633
7493
1990
12
Karnataka
20719
12640
11641
36
15586
1787
13
Kerala
22148
27949
17099
12373
8320
35019
14
Madhya Pradesh
40962
21441
180575
114102
67116
14640
15
Maharashtra
79782
62373
183087
97228
47091
45174
16
Manipur
2925
2177
696
357
7
28
17
Meghalaya
283
128
1235
604
125
5
18
Mizoram
1260
1366
8375
3494
2200
208
19
Nagaland
576
90
0
409
303
0
20
Odisha
34177
20501
17026
4475
32391
14174
21
Punjab
7569
2250
31440
18419
7794
8
22
Rajasthan
26462
18808
19805
7995
25901
2663
23
Sikkim
69
37
3294
340
35
0
24
Tamil Nadu
97067
60280
14409
9754
236303
61878
25
Telangana
37533
7252
24294
17232
12857
102312
26
Tripura
2197
1769
2094
783
984
800
27
Uttar Pradesh
40777
24101
182943
96526
60992
6694
28
Uttarakhand
2351
1300
18484
8162
6510
254
29
West Bengal
52834
56347
57238
22154
8210
34575
30
A & N Islands
101
42
0
0
4
0
31
Chandigarh
351
242
4717
2240
74
0
32
Delhi
372
19
796
152
151
0
33
Puducherry
741
712
105
0
425
706
34
Ladakh
6
0
0
0
21
0
Total
6,78,552
4,56,934
11,58,761
6,20,084
7,10,816
6,73,220
Physical Progress of ‘Scheme of Shelter for Urban Homeless’ and ‘Support to Urban Street Vendors’ components of DAY-NULM since 01.04.2014 till 28.02.2022
S. No.
State/UT Name
Number of Shelters Functional
Support to Urban Street Vendors
Number of Cities completed
Street Vendors Survey
No. of Street Vendors identified in surveyed cities
No. of Certificate of Vending (CoV) issued
1
Andaman & Nicobar Island
0
1
676
676
2
Andhra Pradesh
87
110
2,56,926
2,42,049
3
Arunachal Pradesh
0
31
7,605
818
4
Assam
1
79
54,984
1,775
5
Bihar
82
136
1,56,965
1,56,965
6
Chandigarh
1
1
10,930
10,930
7
Chhattisgarh
25
61
1,06,520
3,428
8
Dadra and Nagar Haveli, Daman and Diu
0
3
2,928
1,853
9
Delhi
193
0
72,457
56,422
10
Goa
3
11
2,881
2,262
11
Gujarat
53
170
3,21,406
2,09,885
12
Haryana
51
87
1,17,028
56,038
13
Himachal Pradesh
19
54
6,486
4,903
14
J & K
1
11
31,777
20,861
15
Jharkhand
55
44
71,923
26,574
16
Karnataka
51
277
2,65,477
1,05,323
17
Kerala
17
93
23,154
3,210
18
Ladakh
0
2
427
427
19
Madhya Pradesh
119
378
7,04,587
7,04,708
20
Maharashtra
89
154
5,84,416
29,171
21
Manipur
0
4
15,698
1,472
22
Meghalaya
4
6
1,764
253
23
Mizoram
94
8
3,960
3,193
24
Nagaland
2
12
4,302
1,818
25
Odisha
45
114
80,841
24,818
26
Puducherry
2
5
3,144
2,150
27
Punjab
27
165
1,49,215
67,929
28
Rajasthan
208
196
1,93,568
23,817
29
Sikkim
1
0
0
0
30
Tamil Nadu
229
664
3,09,449
53,717
31
Telangana
35
141
5,02,233
3,57,840
32
Tripura
6
20
8,666
8,656
33
Uttar Pradesh
128
128
8,49,108
6,14,798
34
Uttarakhand
11
91
26,483
19,158
35
West Bengal
39
0
673
0
Total
*1,678
3,257
49,48,657
28,17,897
[*Total capacity of Shelters for Urban Homeless is 96,386.]
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
দি.এ.ৱাই.-এন.য়ু.এল.এম.না শহর মচাগী লাইরবা ইমুংশিংগী তুং কোইনা চৎকদবা মওংদা লাইরবা অমসুং খুদোংচাদবা নংলিবশিং মুত্থৎনবা পান্দম থম্লি
হৌজিক ফাওবগী ওইনা, য়ুম করোর ১.১৫বু শহর মচাগী লাইরবশিংগীদমক্তা অয়াবা পীখ্রে অমসুং মসিদগী চাউরাকপা য়ুম লাখ ৫৬.৩ শাবা লোইদুনা বেনিফিশরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে
31 MAR 2022 2:41PM by PIB Imphal
দীন্দয়াল অন্ত্যোদয়া য়োজনা-নেস্নেল অর্বান লাইবলিহুদ মিসন (দি.এ.ৱাই.-এন.য়ু.এল.এম.)না শহর মচাগী লাইরবা ইমুংশিংগী তুং কোইনা চৎকদবা মওংদা লাইরবা অমসুং খুদোংচাদবা নংলিবশিং মুত্থৎনবা পান্দম থম্লি। মিসন অসিগী ০১.০৪.২০১৪দগী ২৮.০২.২০২২ ফাওবগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী থবক তৌবগী চাং তাকপা ৱারোল অমা এনেক্সর-১দা পীরি।
ইং ২০২২ ফাওবদা “হাউজিং ফোর ওল”গী পান্দমগী মখাদা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ২৫/৬/২০১৫দগী হৌদুনা মতিক চাবা বেনিফিশরী অমসুং ইমুংগীদমক্তা য়ুম শাবা প্রধান মন্ত্রী অৱস য়োজনা-অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.)গী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রগী তেংবাং ফংহল্লি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, য়ুম করোর ১.১৫গী অয়াবা পীখ্রে অমসুং মসিদগী য়ুম লাখ ৫৬.৩দি শাবা লোইদুনা বেনিফিশরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে।
এনেক্সর-১
দি.এ.ৱাই.-এন.য়ু.এল.এম.গী মচং ওইরিবা ‘সোসিএল মোবিলাইজেসন অমসুং ইন্সতিত্যুসন দিভেলপমেন্ত’, ‘ইমপ্লোয়মেন্ত থ্রু স্কিল ত্রেনিং অমসুং প্লেসমেন্ত’ অমসুং ‘সেল্ফ ইমপ্লোয়মেন্ত প্রোগ্রাম’গী মখাদা ১/৪/২০১৪দগী হৌদুনা ২৮/২/২০২২ ফাওবগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী থবক্তা খুমাং চাউশিনবগী থাক
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
শেমখিবা এস.ঐচ.জি. মশিং
রিবোলবিং ফন্দ পীখ্রবা এস.ঐচ.জি. মশিং
স্কিল ত্রেন তৌরবা কেন্দিদেৎ মশিং
থবক পীখ্রবা স্কিল কেন্দিদেত মশিং
মশাগী ওইবা/কাংলুপকী ওইবা মাইক্রো ইন্তর্প্রাইস শেম্নবা তেংবাং পীখিবা বেনিফিশরী মশিং
এস.ঐচ.জি.-বেঙ্ক লিঙ্কেজ প্রোগ্রামগী মখাদা এস.ঐচ.জি.শিংদা লোন পীখিবা মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৫০৬৩
৩৯৬০৬
৮০৮৬১
৭৪০৭৭
৮৩১২৪
৩২১২৫৬
২
অরুনাচাল প্রদেশ
৫১৪
২৮১
৩০২০
৯৪৯
৭৪
১১
৩
অসম
১৬৫৯১
১৪৩৬৯
১৪৫৫২
৩৭৬২
৩২৭৭
৩২০৯
৪
বিহার
২৫৪৭৪
১৬১২৩
২৭৮০২
৭৮০৬
৯০৪৬
৫৩৭২
৫
ছতিসগর
২৮৮২০
২০৭৩৭
৪১৬৯৮
১৫৭৪৭
৩৫০৪৭
৯২০০
৬
গোৱা
৬৫২
৮৩০
৫৬৩৬
২৭৬১
২৪৪
১
৭
গুজরাত
৩১২৩৭
২৫১২০
৮২৪৪৬
৪৪১৫৭
১৯৩২১
১০০৫২
৮
হরিয়ানা
৫৭৮৭
৩৩০১
২১০৫৮
১১৪৫৮
৪৪২৪
৪১৭
৯
হিমাচর প্রদেশ
৩৮৬০
৩৫১৯
৫২৯০
২৪৯৬
২৯৯৫
৭২০
১০
জম্মু অমসুং কশ্মির
২৬৭৪
৯৮৪
৩০৮৬
৪০৩
১২৩৭১
৬৭
১১
ঝার্খন্দ
১৬৬১৮
১০২৪০
৯৩৯৫৯
৩৯৬৩৩
৭৪৯৩
১৯৯০
১২
কর্নাতকা
২০৭১৯
১২৬৪০
১১৬৪১
৩৬
১৫৫৮৬
১৭৮৭
১৩
কেরলা
২২১৪৮
২৭৯৪৯
১৭০৯৯
১২৩৭৩
৮৩২০
৩৫০১৯
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪০৯৬২
২১৪৪১
১৮০৫৭৫
১১৪১০২
৬৭১১৬
১৪৬৪০
১৫
মহারাস্ত্রা
৭৯৭৮২
৬২৩৭৩
১৮৩০৮৭
৯৭২২৮
৪৭০৯১
৪৫১৭৪
১৬
মনিপুর
২৯২৫
২১৭৭
৬৯৬
৩৫৭
৭
২৮
১৭
মেঘালয়
২৮৩
১২৮
১২৩৫
৬০৪
১২৫
৫
১৮
মিজোরম
১২৬০
১৩৬৬
৮৩৭৫
৩৪৯৪
২২০০
২০৮
১৯
নাগালেন্দ
৫৭৬
৯০
০
৪০৯
৩০৩
০
২০
ওরিশা
৩৪১৭৭
২০৫০১
১৭০২৬
৪৪৭৫
৩২৩৯১
১৪১৭৪
২১
পঞ্জাব
৭৫৬৯
২২৫০
৩১৪৪০
১৮৪১৯
৭৭৯৪
৮
২২
রাজস্থান
২৬৪৬২
১৮৮০৮
১৯৮০৫
৭৯৯৫
২৫৯০১
২৬৬৩
২৩
সিক্কিম
৬৯
৩৭
৩২৯৪
৩৪০
৩৫
০
২৪
তমিল নাদু
৯৭০৬৭
৬০২৮০
১৪৪০৯
৯৭৫৪
২৩৬৩০৩
৬১৮৭৮
২৫
তেলঙ্গানা
৩৭৫৩৩
৭২৫২
২৪২৯৪
১৭২৩২
১২৮৫৭
১০২৩১২
২৬
ত্রিপুরা
২১৯৭
১৭৬৯
২০৯৪
৭৮৩
৯৮৪
৮০০
২৭
উত্তর প্রদেশ
৪০৭৭৭
২৪১০১
১৮২৯৪৩
৯৬৫২৬
৬০৯৯২
৬৬৯৪
২৮
উত্তরাখন্দ
২৩৫১
১৩০০
১৮৪৮৪
৮১৬২
৬৫১০
২৫৪
২৯
নোংচুপ বেঙ্গোল
৫২৮৩৪
৫৬৩৪৭
৫৭২৩৮
২২১৫৪
৮২১০
৩৪৫৭৫
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
১০১
৪২
০
০
৪
০
৩১
চান্দিগর
৩৫১
২৪২
৪৭১৭
২২৪০
৭৪
০
৩২
দিল্লী
৩৭২
১৯
৭৯৬
১৫২
১৫১
০
৩৩
পুদুচেরী
৭৪১
৭১২
১০৫
০
৪২৫
৭০৬
৩৪
লদাখ
৬
০
০
০
২১
০
অপুনবা
৬,৭৮,৫৫২
৪,৫৬,৯৩৪
১১,৫৮,৭৬১
৬,২০,০৮৪
৭,১০,৮১৬
৬,৭৩,২২০
দি.এ.ৱাই.-এন.য়ু.এল.এম.গী মচং ওইরিবা ‘স্কিম ওফ শেলতর ফোর অর্বান হোমলেস’ অমসুং ‘সপ্পোর্ত তু অর্বান স্ত্রীত ভেন্দর’গী ওইনা ১/৪/২০১৪দগী ২৮/২/২০২২ ফাওবগী থবক্তা খুমাং চাউশিনবগী থাক
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
মথৌ তৌবা শেলতর মশিং
অর্বান স্ত্রীত ভেন্দরশিংদা তেংবাংবা
স্ত্রীত ভেন্দর সর্ভে পাংথোকপা লোইখ্রবা শহর মশিং
সর্ভে তৌরবা শহরশিংদা মশক খঙদোক্লবা স্ত্রীত ভেন্দর মশিং
সর্তিফিকেত ওফ ভেন্দিং (সি.ও.ভি.) য়েন্থোকখিবা মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
০
১
৬৭৬
৬৭৬
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৭
১১০
২,৫৬,৯২৬
২,৪২,০৪৯
৩
অরুনাচাল প্রদেশ
০
৩১
৭,৬০৫
৮১৮
৪
অসম
১
৭৯
৫৪,৯৮৪
১,৭৭৫
৫
বিহার
৮২
১৩৬
১,৫৬,৯৬৫
১,৫৬,৯৬৫
৬
চান্দিগর
১
১
১০,৯৩০
১০,৯৩০
৭
ছতিসগর
২৫
৬১
১,০৬,৫২০
৩,৪২৮
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী , দামন অমসুং দ্যু
০
৩
২,৯২৮
১,৮৫৩
৯
দিল্লী
১৯৩
০
৭২,৪৫৭
৫৬,৪২২
১০
গোৱা
৩
১১
২,৮৮১
২,২৬২
১১
গুজরাত
৫৩
১৭০
৩,২১,৪০৬
২,০৯,৮৮৫
১২
হরিয়ানা
৫১
৮৭
১,১৭,০২৮
৫৬,০৩৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৯
৫৪
৬,৪৮৬
৪,৯০৩
১৪
জম্মু অমসুং কশ্মির
১
১১
৩১,৭৭৭
২০,৮৬১
১৫
ঝার্খন্দ
৫৫
৪৪
৭১,৯২৩
২৬,৫৭৪
১৬
কর্নাতকা
৫১
২৭৭
২,৬৫,৪৭৭
১,০৫,৩২৩
১৭
কেরলা
১৭
৯৩
২৩,১৫৪
৩,২১০
১৮
লদাখ
০
২
৪২৭
৪২৭
১৯
মধ্য প্রদেশ
১১৯
৩৭৮
৭,০৪,৫৮৭
৭,০৪,৭০৮
২০
মহারাস্ত্রা
৮৯
১৫৪
৫,৮৪,৪১৬
২৯,১৭১
২১
মনিপুর
০
৪
১৫,৬৯৮
১,৪৭২
২২
মেঘালয়
৪
৬
১,৭৬৪
২৫৩
২৩
মিজোরম
৯৪
৮
৩,৯৬০
৩,১৯৩
২৪
নাগালেন্দ
২
১২
৪,৩০২
১,৮১৮
২৫
ওরিশা
৪৫
১১৪
৮০,৮৪১
২৪,৮১৮
২৬
পোন্দিচেরী
২
৫
৩,১৪৪
২,১৫০
২৭
পঞ্জাব
২৭
১৬৫
১,৪৯,২১৫
৬৭,৯২৯
২৮
রাজস্থান
২০৮
১৯৬
১,৯৩,৫৬৮
২৩,৮১৭
২৯
সিক্কিম
১
০
০
০
৩০
তমিল নাদু
২২৯
৬৬৪
৩,০৯,৪৪৯
৫৩,৭১৭
৩১
তেলঙ্গানা
৩৫
১৪১
৫,০২,২৩৩
৩,৫৭,৮৪০
৩২
ত্রিপুরা
৬
২০
৮,৬৬৬
৮,৬৫৬
৩৩
উত্তর প্রদেশ
১২৮
১২৮
৮,৪৯,১০৮
৬,১৪,৭৯৮
৩৪
উত্তরাখন্দ
১১
৯১
২৬,৪৮৩
১৯,১৫৮
৩৫
নোংচুপ বেঙ্গোল
৩৯
০
৬৭৩
০
অপুনবা
*১,৬৭৮
৩,২৫৭
৪৯,৪৮,৬৫৭
২৮,১৭,৮৯৭
[*অর্বান হোমলেসকী শেলতরগী অপুনবা চনবা মশিংদি ৯৬,৩৮৬নি]
ৱাফম অসি হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৌশল কিশোরনা লোক সভাদা ঙসি অইয়াব পাউখুম ওইনা পীখিবনি।