Ministry of Housing & Urban Affairs
PM SVANidhi Scheme facilitates provision of collateral free working capital loan to street vendors to restart their businesses
As on March 24, 2022, a credit of ₹3,170 crore has been disbursed to 29.1 lakh beneficiaries
31 MAR 2022 2:39PM by PIB Delhi
The Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) is implementing Prime Minister Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme since June 01, 2020 to facilitate provision of collateral free working capital loan to street vendors to restart their businesses, which were adversely impacted during the Covid-19 pandemic. The salient features of the Scheme are:
1. Facilitate provision of collateral free working capital loan up to ₹10,000 of 1-year tenure; enhanced loan of ₹20,000 and ₹50,000 in the second and third tranches respectively, on repayment of earlier loans.
2. Incentivize regular repayment, through interest subsidy @ 7% per annum; and
3. Reward digital transactions, by way of cash back up to ₹1,200 per year.
As on March 24, 2022, the number of beneficiaries under the PM SVANidhi Scheme are 29.1 lakh and a credit of ₹3,170 crore has been disbursed. The State/UT-wise, Year-wise details including for Maharashtra and Bihar are at Annexure-I.
PM SVANidhi Scheme has achieved its objective of facilitating loans to the Street Vendors to restart their business. As on March 24, 2022, 30.5 lakh loans which include 1st as well as 2nd tranche loans, have been disbursed.
As on March 24, 2022, Private Sector Banks have disbursed 61,358loans, which account for just 2% out of total of 30.5 lakh loans disbursed. The private bank-wise performance is at Annexure-II.
The Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) & Department of Financial Services (DFS) regularly conduct review meetings with the Lending Institutions (LIs) including private sector banks, to improve their performance. From FY 2020-21 to FY 2021-22, the percentage share in loans sanctioned by Private Sector Banks has increased from 1.9% to 11.6% while percentage of share in disbursements has increased from 1.7% to 2.5%.
The Ministry has signed an MoU with Small Industries Development Bank of India (SIDBI) for implementation of PM SVANidhi Scheme. SIDBI has leveraged the Udyami Mitra Portal and the network of lending Institutions, which include Scheduled Commercial Banks (SCBs), Regional Rural Banks (RRBs), Small Finance Banks (SFBs), Cooperative Banks, Non-Banking Financial Companies (NBFCs) & Micro-Finance Institutions (MFIs) for scheme implementation.
The Lending Institutions charge rates of interest as per the extant Reserve Bank of India guidelines.
An interest subsidy of 7% is paid on quarterly basis on timely repayment of the loans.
ANNEXURE-I
Statement showing State-wise number of beneficiaries and amount disbursed under PM-SVANidhi scheme
As on March 24, 2022
Name of the State/UT
FY 2020-21
FY 2021 -22
Total No. of
Beneficiaries
Total Credit Disbursed (₹ in lakhs)
No. of
Beneficiaries
Credit Disbursed
(₹ in lakhs)
No. of
Beneficiaries
Credit Disbursed
(₹ in lakhs)
Andaman and Nicobar Islands
387
38.7
84
18.4
471
57.1
Andhra Pradesh
1,12,684
11,199.0
69,085
8,671.5
1,81,769
19,870.5
Arunachal Pradesh
1,588
158.7
866
108.8
2,454
267.5
Assam
14,155
1,411.3
37,084
4,039.8
51,239
5,451.1
Bihar
28,857
2,848.1
17,756
1,892.7
46,613
4,740.8
Chandigarh
2,051
203.9
1,324
157.9
3,375
361.8
Chhattisgarh
40,290
3,992.5
6,104
1,095.7
46,394
5,088.1
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,021
101.7
131
14.5
1,152
116.2
Delhi
31,162
3,094.2
9,767
1,046.1
40,929
4,140.3
Goa
1,017
101.1
206
51.9
1,223
152.9
Gujarat
1,02,347
10,160.0
90,805
12,048.0
1,93,152
22,208.0
Haryana
16,942
1,677.7
8,456
1,199.0
25,398
2,876.7
Himachal Pradesh
2,768
275.9
550
160.0
3,318
435.9
Jammu and Kashmir
11,505
1,148.8
2,397
439.3
13,902
1,588.1
Jharkhand
22,033
2,189.8
6,216
870.1
28,249
3,059.9
Karnataka
1,07,966
10,759.9
31,085
5,065.5
1,39,051
15,825.4
Kerala
8,047
799.4
1,223
468.1
9,270
1,267.5
Ladakh
247
24.7
14
12.4
261
37.1
Madhya Pradesh
3,13,879
31,205.0
1,51,238
23,100.0
4,65,117
54,305.0
Maharashtra
1,49,107
14,812.4
46,202
6,516.6
1,95,309
21,329.0
Manipur
6,094
608.7
2,388
257.0
8,482
865.7
Meghalaya
253
25.3
323
37.5
576
62.8
Mizoram
442
44.2
33
20.7
475
64.9
Nagaland
1,202
120.2
270
57.4
1,472
177.6
Odisha
27,475
2,715.6
6,751
905.0
34,226
3,620.7
Puducherry
1,130
112.9
115
25.3
1,245
138.1
Punjab
26,664
2,642.6
12,072
1,279.6
38,736
3,922.1
Rajasthan
50,322
5,015.5
16,444
1,667.5
66,766
6,683.0
Sikkim
-
-
1
0.1
1
0.1
Tamil Nadu
87,701
8,718.3
72,198
7,550.4
1,59,899
16,268.7
Telangana
3,10,032
30,658.1
33,198
10,392.4
3,43,230
41,050.5
Tripura
2,601
259.6
362
64.8
2,963
324.3
Uttar Pradesh
5,63,792
55,491.7
2,11,909
22,841.5
7,75,701
78,333.2
Uttarakhand
9,107
906.6
1,270
203.8
10,377
1,110.4
West Bengal
2,378
235.6
10,769
1,062.6
13,147
1,298.1
Total
20,57,246
2,03,757
8,48,696
1,13,342
29,05,942
3,17,099
ANNEXURE-II
Bank-wise details of number of loan (including 2nd tranche loan) sanctioned & disbursed by private sector banks under PM SVANidhi scheme:
(As on March 24, 2022)
S. No
Name of the Private Sector Bank
No. of Loans Sanctioned
No. of Loans Disbursed
1
HDFC Bank
1,16,827
14,988
2
Jammu & Kashmir Bank Ltd
14,576
13,424
3
IDBI Bank
12,451
10,844
4
Karnataka Bank Ltd
10,018
9,143
5
Kotak Mahindra Bank Limited
4,401
2,983
6
ICICI Bank
4,237
2,708
7
Axis Bank
3,299
2,252
8
Tamilnad Mercantile Bank Ltd
1,528
1,204
9
Federal Bank
1,272
1,049
10
Karur Vysya Bank Ltd
1,159
981
11
South Indian Bank
525
476
12
The Nainital Bank Ltd
462
420
13
Bandhan Bank Ltd.
367
307
14
City Union Bank
305
275
15
IndusInd Bank
222
97
16
IDFC FIRST Bank Ltd.
76
67
17
RBL Bank Limited
58
55
18
Dhanlaxmi Bank Ltd
42
41
19
CSB BANK LTD
39
25
20
Yes Bank Ltd.
18
18
21
Lakshmi Vilas Bank
1
1
Total Private Sector Banks
1,71,883
61,358
Total Under the Scheme
33,50,759
30,51,244
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. স্বনিধি স্কিমনা স্ত্রীত বেন্দরশিংদা মখোয়গী বিজিনেসশিং অমুক হন্না হৌহন্নবা কোলেতরেল ফ্রী ৱার্কিং কেপিতেল লোনগী প্রোবিজন লাইথোকহল্লি
২০২২গী মার্চ ২৪ ফাওবদা, বেনিফিসরী লাখ ২৯.১দা লুপা কোতি ৩,১৭০গী ক্রেদিৎ অমা পীথখ্রে
31 MAR 2022 2:39PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা ফিভম শোক্না অৱাবা চৈথেং নংহল্লবা স্ত্রীত বেন্দরশিংনা মখোয়গী বিজিনেসশিং অমুক হন্না হৌহন্নবা কোলেতরেল ফ্রী ৱার্কিং কেপিতেল লোনগী প্রোবিজন লাইথোকহন্নবা মিনিস্ত্রী ওফ হাউজিং এন্দ আর্বান এফিয়র্সকী (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না ২০২০গী জুন ১দগী হৌদুনা প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীত বেন্দর্স অত্মনির্ভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি) চৎনরি৷ স্কিম অসিগী মরু ওইবা ফিচরশিং অদুদি:
- চহি ১গী মতমদা লুপা ১০,০০০ য়ৌনা কোলেতরেল ফ্রী ৱার্কিং কেপিতেল লোনগী প্রোবিজন লাইথোকহনবা; মমাংগী লোনশিং অসি থিগৎলক্লবা মতুংদা অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ত্রাঞ্চেসতা মথংশিৎনা লুপা ২০,০০০ অমসুং লুপা ৫০,০০০গী লোন হেনগৎনা পীবা৷
- চহিদা @৭%গী চাংদা ইন্তরেস্ত সবসিদী পীদুনা চাং নাইনা শেল থিগৎলক্নবা পুক্নিং থৌগৎপা; অমসুং
- চহিদা লুপা ১,২০০ য়ৌনা কেশ বেক পীদুনা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং রিৱার্দ পীবা৷
২০২২গী মার্চ ২৪ ফাওবদা, পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরী মশিং অসি লাখ ২৯.১নি অমদি লুপা কোতি ৩,১৭০গী ক্রেদিৎ অমা পীথখ্রে৷ মহারাস্ত্র অমসুং বিহারগী য়াওনা রাজ্য-রাজ্যগী/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী ওইবা, চহি-চহিগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সচর-Iদা লৈরে৷
স্ত্রীত বেন্দরশিংনা মখোয় মশাগী বিজিনেসশিং অসি অমুক হন্না হৌদোকচনবা লোনশিং লাইনা ফংহনবা হায়বা পি.এম স্বনিধি স্কিমগী ওবজেক্তিবশিং অসি ফংবা ঙমখ্রে৷ ২০২২গী মার্চ ২৪ ফাওবদা, অহানবা অমসুং অনিশুবা ত্রাঞ্চি লোনশিং য়াওনা লোন লাখ ৩০.৫ পীথখ্রে৷
২০২২গী মার্চ ২৪ ফাওবদা, প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্কশিংনা লোন ৬১,৩৫৮ পীথখ্রে, মসি পীথখিবা অপুনবা লোন লাখ ৩০.৫গী ২% খক্তনি৷ প্রাইভেৎ বেঙ্ককী ওইবা পর্ফোমেন্স এনেক্সচর-IIদা পীরি৷
হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.) অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্স সর্ভিসেস (দি.এফ.এস.)না প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্কশিং য়াওনা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিং (এল.আই.শিং) গা লোইননা মখোয়গী পর্ফোমেন্স ফগৎহন্নবা রিভ্যু মীফমশিং চাং নাইনা পাংথোক্লি৷ এফ.ৱাই. ২০২০-২১দগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২ ফাওবদা, প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্কশিংনা সেঙ্কসন তৌখিবা লোনশিংগী পর্সেন্তেজ সেয়র অদু ১.৯%দগী ১১.৬%তা হেনগৎলকখ্রে অদুগা দিসবর্সমেন্তশিংদা লৈরিবা পর্সেন্তেজ সেয়র অদুনা ১.৭%তগী ২.৫%দা হেনগৎলকখ্রে৷
পি.এম. স্বনিধি স্কিম চৎননবগীদমক মন্ত্রালয়না স্মোল ইন্দস্ত্রীস দিবেলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (এস.আই.দি.বি.আই.)গা লোইননা য়ানা ৱারোল অমা শহি পীনখ্রে৷ স্কিম চৎনহন্নবগীদমক এস.আই.দি.বি.আই.না উদ্যমি মিত্র পোর্তেল অমদি সেদ্যুল কম্মর্সিয়েল বেঙ্কশিং (এস.সি.বি.শিং), রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং (আর.আর.বি.শিং), স্মোল ফাইনান্স বেঙ্কশিং (এস.এফ.বি.শিং), কোওপরেতিব বেঙ্কশিং, নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিয়েল কম্পেনীশিং (এন.বি.এফ.সি.শিং) অমদি মাইক্রো-ফাইনান্স ইন্সতিত্যুসনশিং (এম.এফ.আই.শিং) য়াওনা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংগী নেতৱার্ক শিজিন্নখ্রে৷
হৌজিক লৈরিবা রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা ইন্তরেস্তশিং চার্জ তৌরি৷
লোনশিং মতম চানা পীখৎলকপা মতমদা ৭%গী ইন্তরেস্ত সবসিদী অমা ক্বাতর্লী বেসিস্তা পীরি৷
এনেক্সচর-I
পি.এম.-স্বনিধি স্কিমগী মখাদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা বেনেফিসরীশিংগী মশিং অমসুং পীথোকখিবা শেনফম উৎলিবা স্তেতমেন্ত
মার্চ ২৪, ২০২দা ওইখিবা
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
এফ.ৱাই. ২০২০-২১
এফ.ৱাই. ২০২১-২২
বেনেফিসরীশিংগী অপুনবা মশিং
অপুনবা ক্রিদিৎ পীথোকখিবা (₹ লাখতা)
বেনেফিসরীশিংগী মশিং
ক্রিদিৎ পীথোকখিবা
(₹ লাখতা)
বেনেফিসরীশিংগী মশিং
ক্রিদিৎ পীথোকখিবা
(₹ লাখতা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৩৮৭
৩৮.৭
৮৪
১৮.৪
৪৭১
৫৭.১
আন্ধ্র প্রদেশ
১,১২,৬৮৪
১১,১৯৯.০
৬৯,০৮৫
৮,৬৭১.৫
১,৮১,৭৬৯
১৯,৮৭০.৫
অরুনাচল প্রদেশ
১,৫৮৮
১৫৮.৭
৮৬৬
১০৮.৮
২,৪৫৪
২৬৭.৫
অসাম
১৪,১৫৫
১,৪১১.৩
৩৭,০৮৪
৪,০৩৯.৮
৫১,২৩৯
৫,৪৫১.১
বিহার
২৮,৮৫৭
২,৮৪৮.১
১৭,৭৫৬
১,৮৯২.৭
৪৬,৬১৩
৪,৭৪০.৮
চান্দিগর
২,০৫১
২০৩.৯
১,৩২৪
১৫৭.৯
৩,৩৭৫
৩৬১.৮
ছত্তিশগর
৪০,২৯০
৩,৯৯২.৫
৬,১০৪
১,০৯৫.৭
৪৬,৩৯৪
৫,০৮৮.১
দামন & দিউ অমসুং দাদ্রা & নগর হভেলি
১,০২১
১০১.৭
১৩১
১৪.৫
১,১৫২
১১৬.২
দিল্লী
৩১,১৬২
৩,০৯৪.২
৯,৭৬৭
১,০৪৬.১
৪০,৯২৯
৪,১৪০.৩
গৱা
১,০১৭
১০১.১
২০৬
৫১.৯
১,২২৩
১৫২.৯
গুজরাত
১,০২,৩৪৭
১০,১৬০.০
৯০,৮০৫
১২,০৪৮.০
১,৯৩,১৫২
২২,২০৮.০
হরিয়ানা
১৬,৯৪২
১,৬৭৭.৭
৮,৪৫৬
১,১৯৯.০
২৫,৩৯৮
২,৮৭৬.৭
হিমাচল প্রদেশ
২,৭৬৮
২৭৫.৯
৫৫০
১৬০.০
৩,৩১৮
৪৩৫.৯
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১১,৫০৫
১,১৪৮.৮
২,৩৯৭
৪৩৯.৩
১৩,৯০২
১,৫৮৮.১
ঝার্খন্দ
২২,০৩৩
২,১৮৯.৮
৬,২১৬
৮৭০.১
২৮,২৪৯
৩,০৫৯.৯
কর্নাতকা
১,০৭,৯৬৬
১০,৭৫৯.৯
৩১,০৮৫
৫,০৬৫.৫
১,৩৯,০৫১
১৫,৮২৫.৪
কেরলা
৮,০৪৭
৭৯৯.৪
১,২২৩
৪৬৮.১
৯,২৭০
১,২৬৭.৫
লদাখ
২৪৭
২৪.৭
১৪
১২.৪
২৬১
৩৭.১
মধ্য প্রদেশ
৩,১৩,৮৭৯
৩১,২০৫.০
১,৫১,২৩৮
২৩,১০০.০
৪,৬৫,১১৭
৫৪,৩০৫.০
মহারাস্ত্র
১,৪৯,১০৭
১৪,৮১২.৪
৪৬,২০২
৬,৫১৬.৬
১,৯৫,৩০৯
২১,৩২৯.০
মনিপুর
৬,০৯৪
৬০৮.৭
২,৩৮৮
২৫৭.০
৮,৪৮২
৮৬৫.৭
মেঘলায়া
২৫৩
২৫.৩
৩২৩
৩৭.৫
৫৭৬
৬২.৮
মিজোরাম
৪৪২
৪৪.২
৩৩
২০.৭
৪৭৫
৬৪.৯
নগালেন্দ
১,২০২
১২০.২
২৭০
৫৭.৪
১,৪৭২
১৭৭.৬
ওরিশা
২৭,৪৭৫
২,৭১৫.৬
৬,৭৫১
৯০৫.০
৩৪,২২৬
৩,৬২০.৭
পুদুচেরী
১,১৩০
১১২.৯
১১৫
২৫.৩
১,২৪৫
১৩৮.১
পঞ্জাব
২৬,৬৬৪
২,৬৪২.৬
১২,০৭২
১,২৭৯.৬
৩৮,৭৩৬
৩,৯২২.১
রাজস্থান
৫০,৩২২
৫,০১৫.৫
১৬,৪৪৪
১,৬৬৭.৫
৬৬,৭৬৬
৬,৬৮৩.০
সিক্কিম
-
-
১
০.১
১
০.১
তমিল নাদু
৮৭,৭০১
৮,৭১৮.৩
৭২,১৯৮
৭,৫৫০.৪
১,৫৯,৮৯৯
১৬,২৬৮.৭
তেলঙ্গনা
৩,১০,০৩২
৩০,৬৫৮.১
৩৩,১৯৮
১০,৩৯২.৪
৩,৪৩,২৩০
৪১,০৫০.৫
ত্রিপুরা
২,৬০১
২৫৯.৬
৩৬২
৬৪.৮
২,৯৬৩
৩২৪.৩
উত্তর প্রদেশ
৫,৬৩,৭৯২
৫৫,৪৯১.৭
২,১১,৯০৯
২২,৮৪১.৫
৭,৭৫,৭০১
৭৮,৩৩৩.২
উত্তরাখন্দ
৯,১০৭
৯০৬.৬
১,২৭০
২০৩.৮
১০,৩৭৭
১,১১০.৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,৩৭৮
২৩৫.৬
১০,৭৬৯
১,০৬২.৬
১৩,১৪৭
১,২৯৮.১
অপুনবা
২০,৫৭,২৪৬
২,০৩,৭৫৭
৮,৪৮,৬৯৬
১,১৩,৩৪২
২৯,০৫,৯৪২
৩,১৭,০৯৯
এনেক্সচর-II
পি.এম.-স্বনিধি স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা লোন (২শুবা ত্রাঞ্চে লোন য়াওনা)গী মশিং অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্কশিংনা পীথোকখিবগী মশিংগী ইবা বেঙ্ক-বেঙ্কশিংগী ওইবা অকুপাপ ৱারোল:
(মার্চ ২৪, ২০২২দা ওইখিবা)
সেরিএল নম্বর
প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্ককী মমিং
সেঙ্কসন তৌখিবা লোনশিংগী মশিং
পীথোকখিবা লোনশিংগী মশিং
১
ঐচ.দি.এফ.সি. বেঙ্ক
১,১৬,৮২৭
১৪,৯৮৮
২
জম্মু & কাশ্মীর বেঙ্ক লিমিতেদ
১৪,৫৭৬
১৩,৪২৪
৩
আই.দি.বি.আই. বেঙ্ক
১২,৪৫১
১০,৮৪৪
৪
কর্নাতকা বেঙ্ক লিমিতেদ
১০,০১৮
৯,১৪৩
৫
কোতক মহিন্দ্র বেঙ্ক লিমিতেদ
৪,৪০১
২,৯৮৩
৬
আই.সি.আই.সি.আই. বেঙ্ক
৪,২৩৭
২,৭০৮
৭
এক্সিস বেঙ্ক
৩,২৯৯
২,২৫২
৮
তমিলনাদ মর্কেন্তাইল বেঙ্ক লিমিতেদ
১,৫২৮
১,২০৪
৯
ফেদরেল বেঙ্ক
১,২৭২
১,০৪৯
১০
কারুর ভৈস্যা বেঙ্ক লিমিতেদ
১,১৫৯
৯৮১
১১
সাউথ ইন্দিয়ন বেঙ্ক
৫২৫
৪৭৬
১২
দি নৈনিতাল বেঙ্ক লিমিতেদ
৪৬২
৪২০
১৩
বন্ধন বেঙ্ক লিমিতেদ
৩৬৭
৩০৭
১৪
সিতী য়ুনিয়ন বেঙ্ক
৩০৫
২৭৫
১৫
ইন্দসইন্দ বেঙ্ক
২২২
৯৭
১৬
আই.দি.এফ.সি. ফর্সত বেঙ্ক লিমিতেদ
৭৬
৬৭
১৭
আর.বি.এল. বেঙ্ক লিমিতেদ
৫৮
৫৫
১৮
ধনলক্ষমি বেঙ্ক লিমিতেদ
৪২
৪১
১৯
সি.এস.বি বেঙ্ক লিমিতেদ
৩৯
২৫
২০
য়েস বেঙ্ক লিমিতেদ
১৮
১৮
২১
লক্ষমি ভিলাস বেঙ্ক
১
১
অপুনবা প্রাইভেৎ সেক্তর বেঙ্কশিং
১,৭১,৮৮৩
৬১,৩৫৮
স্কিমগী মখাদা অপুনবা
৩৩,৫০,৭৫৯
৩০,৫১,২৪৪
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কৌশল কিশোরনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।