Ministry of Housing & Urban Affairs
AMRUT 2.0 aims to provide water supply through functional taps to all households in statutory towns and coverage of sewerage/septage management
Total outlay is ₹2,99,000 crore including Central outlay of ₹76,760 crore for five years
31 MAR 2022 2:35PM by PIB Delhi
The Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation 2.0 (AMRUT 2.0) scheme was launched on 01 October, 2021 for the period of 05 years i.e. from the financial year 2021-22 to the financial year 2025-26. AMRUT 2.0 is designed to provide universal coverage of water supply through functional taps to all households in all the statutory towns in the country and coverage of sewerage/septage management in 500 cities covered in the first phase of the AMRUT scheme.
The total indicative outlay for AMRUT 2.0 is ₹2,99,000 crore including Central outlay of ₹76,760 crore for five years. This outlay includes funding of ₹22,000 crore (₹10,000 crore as Central Assistance) for ongoing projects of AMRUT till March 2023.
The details of Central share of funds allocated to each State and Union Territory (UT) for AMRUT 2.0 projects and Administrative and Office Expenses (A&OE) are given at ANNEXURE –I.
The approved plan size of UT of Puducherry under AMRUT scheme is ₹64.91 crore for the entire Mission period which is fully funded through Central share. A total of three cities of UT of Puducherry have been covered under AMRUT. So far, ₹44.09 crore has been released for project implementation against which Utilization Certificates (UCs) of an amount of ₹32.68 crore have been received.
So far, UT of Puducherry has taken up 24 projects worth ₹60.52 crore under AMRUT, of which 15 projects worth ₹19.41 crore have been completed, 6 projects worth ₹25.03 crore are under implementation and 3 projects worth ₹16.08 crore are under tendering. So far, works worth ₹36.65 crore have been physically completed.
ANNEXURE - I
State-wise Central Fund Allocation under AMRUT - 2.0
(Amount in ₹ crore)
#
State/UT
Category
Central fund allocation for projects
Central fund allocation for A&OE
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
UT
35
1.14
2
ANDHRA PRADESH
3,158
102.62
3
ARUNACHAL PRADESH
NE
225
7.31
4
ASSAM
NE
770
25.02
5
BIHAR
2,620
85.14
6
CHANDIGARH
UT
170
5.52
7
CHHATTISGARH
1,294
42.05
8
DADRA - NAGAR HAVELI & DAMAN - DIU
UT
30
0.97
9
DELHI
UT
2,880
93.58
10
GOA
85
2.76
11
GUJARAT
4,500
146.22
12
HARYANA
1,494
48.55
13
HIMACHAL PRADESH
Himalayan State
252
8.19
14
JAMMU AND KASHMIR
UT
856
27.82
15
JHARKHAND
1,178
38.28
16
KARNATAKA
4,615
149.96
17
KERALA
1,372
44.58
18
LADAKH
UT
124
4.03
19
LAKSHADWEEP*
UT
2
0.06
20
MADHYA PRADESH
4,045
131.44
21
MAHARASHTRA
9,285
301.71
22
MANIPUR
NE
169
5.49
23
MEGHALAYA
NE
110
3.57
24
MIZORAM
NE
142
4.61
25
NAGALAND
NE
175
5.69
26
ODISHA
1,363
44.29
27
PUDUCHERRY
UT
150
4.87
28
PUNJAB
1,833
59.56
29
RAJASTHAN
3,530
114.71
30
SIKKIM
NE
40
1.30
31
TAMIL NADU
4,935
160.36
32
TELANGANA
2,780
90.33
33
TRIPURA
NE
156
5.07
34
UTTAR PRADESH
8,145
264.67
35
UTTARAKHAND
Himalayan State
582
18.91
36
WEST BENGAL
3,650
118.60
Grand Total
66,750
2,169.00
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
অম্রুত ২.০না স্তেত্যুতরী তাউনশিংদা লৈরিবা য়ুমথোং পুম্নমক্তা ফঙ্কস্নেল তেপশিংগী খুত্থাংদা ৱাতর সপ্লাই ফংহন্নবা অমসুং সিৱরেজ/সেপ্তেজ মেনেজমেন্তগী কবরেজ তৌনবা পান্দম থম্মি
চহি মঙাগী লুপা করোর ৭৬,৭৬০গী সেন্ত্রেল আউতলে য়াওনা অপুনবা আউতলে অসি লুপা করোর ২,৯৯,০০০ ওইরি
31 MAR 2022 2:35PM by PIB Imphal
অতল মিসন ফোর রিজুভনেসন এন্দ অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন ২.০ (অম্রুত ২.০) স্কিম অসি চহি ০৫ হায়বদি শেনবা চহি ২০২১-২২দগী শেনবা চহি ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা ওক্তোবর ০১, ২০২১দা হৌদোকখি। অম্রুত ২.০ অসি লৈবাক অসিগী স্তেত্যুতরী তাউন পুম্নমক্তা লৈরিবা য়ুমথোং পুম্নমক্তা ফঙ্কস্নেল তেপশিংগী খুত্থাংদা ৱাতর সপ্লাই কবরেজকী য়ুনিভর্সেল কবরেজ ফংহন্নবা অমসুং অম্রুত স্কিমগী অহানবা তাঙ্কক্তা কবর তৌখিবা শহর ৫০০দা সিৱরেজ/সেপ্তেজ মেনেজমেন্তগী কবরেজ তৌনবা দিজাইন তৌখি।
অম্রুত ২.০গী অপুনবা ইন্দিকেতিব আউতলে অসি চহি মঙাগী সেন্ত্রেল আউতলে লুপা করোর ৭৬,৭৬০ য়াওনা লুপা করোর ২,৯৯,০০০ ওইরি। আউতলে অসিদা মার্চ ২০২৩ ফাওবা অম্রুতকী হৌজিক পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিংগীদমক লুপা করোর ২২,০০০ (সেন্ত্রেল এসিস্তেন্স ওইনা লুপা করোর ১০,০০০গী ফন্দিং য়াওরি।
অম্রুত ২.০ প্রোজেক্তশিংগীদমক অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিব এন্দ ওফিস এক্সপেন্সেস (এ.এন্দ.ও.ই.) রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তরিতোরী (য়ু.তি.) অমমমদা এলোকেৎ তৌখিবা ফন্দশিংগী সেন্ত্রেল শিয়রগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-I দা পীরি।
সেন্ত্রেল শিয়রগী খুত্থাংদা মপুং ফানা ফন্দ থাদরিবা অপুনবা মিসনগী মতম অসিগীদমক অম্রুত স্কিমগী মখাদা পুদুচেরীগী অয়াবা পীখিবা প্লান সাইজ অসি লুপা করোর ৬৪.৯১ ওইরি। পুদুচেরীগী অপুনবা শহর অহুম অসি অম্রুতকী মখাদা কোনশিল্লি। হৌজিক ফাওবদা প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্তেসনগীদমক লুপা করোর ৪৪.০৯ কাইথখি মসিদা লুপা করোর ৩২.৬৮গী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎশিং ফংখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা অম্রুতকী মখাদা পুদুচেরী য়ু.তি.না লুপা করোর ৬০.৫২গী শেনফম ওইবা প্রোজেক্ত ২৪ পাইখৎখ্রে, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৯.৪১গী শেনফম ওইগদবা প্রোজেক্ত ১৫ লোইশিনখ্রে, লুপা করোর ২৫.০৩ শেনফমগী প্রোজেক্ত ৬ ইম্প্লিমেন্তেসন তৌরি অমসুং লুপা করোর ১৬.০৮ শেনফমগী প্রোজেক্ত অহুমনা তেন্দর তৌরি। হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৩৬.৬৫কী শেনফমগী থবকশিং ফিজিকেল ওইনা লোইশিনখ্রে।
এনেক্সর - I
অম্রুত -২.০গী মখাদা রাজ্য রাজ্যগী থাদখিবা সেন্ত্রেল ফন্দ
(শেনফম ₹ করোর)
#
রাজ্য/য়ু.তি.
কাংলুপ
প্রোজেক্তশিংগী থাদখিবা সেন্ত্রেল ফন্দ
এ অমসুং ও.ই.গী থাদখিবা সেন্ত্রেল ফন্দ
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
য়ু.তি.
৩৫
১.১৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,১৫৮
১০২.৬২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
এন.ই.
২২৫
৭.৩১
৪
অসাম
এন.ই.
৭৭০
২৫.০২
৫
বিহার
২,৬২০
৮৫.১৪
৬
চন্দিগর
য়ু.তি.
১৭০
৫.৫২
৭
চত্তিশগর
১,২৯৪
৪২.০৫
৮
দাদ্রা – নগর হভেলি অমসুং দামন – দ্যু
য়ু.তি.
৩০
০.৯৭
৯
দিল্লী
য়ু.তি.
২,৮৮০
৯৩.৫৮
১০
গোৱা
৮৫
২.৭৬
১১
গুজরাত
৪,৫০০
১৪৬.২২
১২
হরিয়ানা
১,৪৯৪
৪৮.৫৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
হিমালয়ন রাজ্য
২৫২
৮.১৯
১৪
জম্মু অমসুং কশ্মীর
য়ু.তি.
৮৫৬
২৭.৮২
১৫
ঝারখন্দ
১,১৭৮
৩৮.২৮
১৬
কর্নাতকা
৪,৬১৫
১৪৯.৯৬
১৭
কেরেলা
১,৩৭২
৪৪.৫৮
১৮
লদাখ
য়ু.তি.
১২৪
৪.০৩
১৯
লক্ষদ্বীপ*
য়ু.তি.
২
০.০৬
২০
মধ্য প্রদেশ
৪,০৪৫
১৩১.৪৪
২১
মহারস্ত্র
৯,২৮৫
৩০১.৭১
২২
মনিপুর
এন.ই.
১৬৯
৫.৪৯
২৩
মেঘালয়
এন.ই.
১১০
৩.৫৭
২৪
মিজোরাম
এন.ই.
১৪২
৪.৬১
২৫
নাগালেন্দ
এন.ই.
১৭৫
৫.৬৯
২৬
ওরিশা
১,৩৬৩
৪৪.২৯
২৭
পুদুচেরী
য়ু.তি.
১৫০
৪.৮৭
২৮
পঞ্জাব
১,৮৩৩
৫৯.৫৬
২৯
রাজস্থান
৩,৫৩০
১১৪.৭১
৩০
সিক্কিম
এন.ই.
৪০
১.৩০
৩১
তমিল নাদু
৪,৯৩৫
১৬০.৩৬
৩২
তেলঙ্গনা
২,৭৮০
৯০.৩৩
৩৩
ত্রিপুরা
এন.ই.
১৫৬
৫.০৭
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৮,১৪৫
২৬৪.৬৭
৩৫
উত্তরাখন্দ
হিমালয়ন রাজ্য
৫৮২
১৮.৯১
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৬৫০
১১৮.৬০
অপুনবা
৬৬,৭৫০
২,১৬৯.০০
মসিগী ই-পাউ অসি হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কোশল কিশোরনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা ঙসি পীখি।