ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রায়না একাদেমিক ইয়র ২০২২-২৩দগী পার্তনরশিপ মোদতা অনৌবা সাইনিক স্কুল ২১ হাংবদা অয়াবা পীখ্রে
26 MAR 2022 3:12PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রালয়না এন.জি.ও.শিং/লনাই স্কুমশিং/রাজ্য সরকারশিংগা লোয়ননা পার্তনরশিপ তৌদুনা অনৌবা সাইনিক স্কুল ২১ লিংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে। স্কুলশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ হাংদোক্নবা সরকারগী থৌশিল অসিগী অহানবা তাঙ্কক্তা পার্তনরশিপ মোদতা হাংদোক্কনি। মখোয় অসি হৌজিক লৈরিবা সাইনিক স্কুলশিংদগী খেন্নগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ হাংদোকপগী বিজন অসিগী পান্দমদি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী মখাদা মহৈরোয়শিংদা ক্বালিতী এজুকেসন ফংহনবনি অমসুং মখোয়না আর্মদ ফোর্সেস চংবা য়াওনা কেরিয়রগী ওইবা খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহনবনি। মসিনা হয়েংগী থৌদাং লৈবা প্রজাশিং ওইহন্নবা ঙসিগী নহারোলশিংবু শেমগৎতুনা সরকারনা লৈবাক শেমগৎপগী মাইকৈদা চংশিল্লিবা অসিদা খুৎশম্নদুনা লনাই সেক্তরনা চৎনমিন্নবা খুদোংচাবা অমসু পীরি।
অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা সাইনিক স্কুল ২১গী রাজ্য/য়ু.তিগী ওইবা লিস্ত অদু এনেক্স তৌরি অমসুং www.sainikschool.ncog.gov.inদা য়েংবসু য়াগনি। স্কুলশিং অসিগী মনুংদা ১৭তি ব্রাউনফিল্দ ওইবা স্কুলশিংনি অমসুং অথুবদা গ্রীনফিল্দ স্কুল ৪সু হাংলগনি। অমরোমদা, অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা স্কুলশিং অসিগী লিস্ত অদুদা এন.জি.ও.শিং/ত্রস্তশিং/সোসাইতীশিংগী সিয়র য়াওবা অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা স্কুল ১২, লনাই স্কুল ৬ অমসুং রাজ্য সরকারগী ওইবা স্কুল ৩ য়াওরি। মপুং ফানা রেসিদেন্সিএল ওইবা হান্নগী লৈরিবা সাইনিক স্কুলশিং অসিদগী তোপ-তোপ্পা ওইনা অনৌবা সাইনিক স্কুল ৭তি দে স্কুল ওইরি অমসুং ১৪না রেসিদেন্সিএল ওইনবা তৌরি।
অনৌবা সাইনিক স্কুলশিং অসি মখোয়গী মরী লৈনবা এজুকেসন বোর্দশিংদা এফিলিএসন তৌবগী মথক্তা সাইনিক স্কুল সোসাইতীগী মীৎয়েং মখাদা চল্লাইগনি অমসুং সোসাইতীনা পীবা পার্তনরশিপ মোদতা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী কাংলোনশিং ঙাক্না চৎকদবনি। মখোয়গী মহৌশানা এফিলিএৎ তৌরবা বোর্দকী করিকুলমগী মথক্তা মখোয়না সাইনিক স্কুলগী মওং-মতৌদা মহৈরোয়শিংদা একাদেমিক প্লস করিকুলমগী এজুকেসন ফংহনগনি। স্কুলশিং অসিগী ওপরেসনগী মোদেলিতীশিংগা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোলশিংwww.sainikschool.ncog.gov.in দা ফংগনি। অপাম্বা মহৈরোয়শিং অমসুং মমা-মপাশিংনা ৱেব পোর্তেলদা চংবীনবা অমসুং অফবা খুদোংচাবা অসি লৌবীনবা হায়জরি।
মিং চনবগী থৌওং:
(A) স্কুলশিং অসিদা অনৌবা সাইনিক স্কুল পেত্তর্নদা চংবা অসি মখাদা পীরিবা ৱাফম অসিগী মখা পোন্না ক্লাস VIকী থাক্তা খক্তা য়াগনি।
1. ক্লাস VIকী য়ামদ্রবদা চাদা ৪০দি ই-কাউন্সেলিংগী খুত্থাংদা এন.তি.এ.না লৌবা ওল-ইন্দিয়া সাইনিক স্কুল এন্ত্রান্স এগজামিনেসন ক্বালিফাইদ তৌরবা কেন্দিদেৎশিংদগী লৌগনি।
2. চাদা ৬০ ফাওবদি চপ মান্নবা স্কুলশিংদা এনরোল তৌখিবা মহৈরোয়শিং অমসুং ক্বালিফায়িং তেস্ত অমগী খুত্থাংদা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী মখাদা মিং চনবা পাম্বশিংদগী লৌগনি, মসিগী নোতিফিকেসন তোখাইনা থোক্কনি।
(B) ওল ইন্দিয়া সাইনিক স্কুল্স এনত্রান্স এগজামিনিনেসন ২০২২আ ক্বালিফাই তৌরবা কেন্দিদেৎশিংদা এন.তি.এ.দা রেজিস্তর তৌখিবা মখোয়গী ইমেল আই.দি.দা অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিং হাংদোকপগী অমসুং স্কুলশিং অসিদা এপ্লাই তৌনবগী থৌওংগী মতাংদা খনহনখ্রে। নৌনা অয়াবা পীখ্রবা স্কুলশিং অসিদা মখোয়গী অপাম্বগী মখা পোন্না মিং চনবা পাম্বা অসিগুম্বা ক্বালিফাই তৌরবা কেন্দিদেৎশিং অসিনা কাউন্সেলিংগীদমক মখোয় মশাবু https:/sainikschool.ncog.gov.in দা রেজিস্তর তৌবা তাই। মহৈরোয়শিংনা লোগ ইন তৌনবা অমসুং ৱেব পোর্তেলদা রেজিস্তর তৌনবা মখোয়গী এ.আই.এস.এস.ই.ই.-২০২২গী এপ্লিকেসন নম্বর শীজিন্নবা তাই, মসিগী মতুংদা এপ্লিকেন্ত ওইরিবা মহৈরোয়না ই-কাউন্সেলিংগীদমক মখোয়গী অপাম্বগী মতুং ইন্না স্কুল ১০ ফাওবা খনবা য়াগনি। অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংদা তম্বা পাম্বা এ.আই.এস.এস.ই.ই. ২০২২দা ক্বালিফাই তৌরবা কেন্দিদেৎশিংনা ই-কাউন্সেলিংগী মতাংদা খ্বাইদগী নৌবা অপদেৎশিংগীদমক ৱেব পোর্তেলদা তোয়না চেক তৌনবা পাউতাক পীখি।
(C) অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংদা হান্ননা এনরোল তৌখ্রবা অমসুং অনৌবা সাইনিক স্কুল অসিগী মখাদা তম্বা পাম্বা মহৈরোয়শিংগী ওইনা অথুবদা পাঙথোক্কদবা ক্বালিফায়িং তেস্ত অমদা য়ুম্ফম ওইরগা মিং চনবা য়াহনগনি। অনৌবা সাইনিক স্কুলশিং অসিদা তেস্ত পাঙথোক্কদবা এজেন্সীদা পীরিবা তাইমলাইনশিংগী মনুংদা অপাম্বা কেন্দিদেৎশিংগী অকুপ্পা মরোল লৌশিন্নবা অমসুং পীনবা তোখাইনা নোতিফাইদ তৌখি, হায়রিবা অসিগী অকুপ্পা ৱারোল ৱেব পোর্তেল https:/sainikschool.ncog.gov.in.দা ফংবীগনি।
অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী একাদেমিক সেসন অসি মে ২০২২গী অহানবা চয়োলদগী হৌবা য়ানা লৈ। ইন্দিকেতিব তাইমলাইন ৱেব পোর্তেল https:/sainikschool.ncog.gov.inদা উবা ফংগনি।
লেমহৌরিবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী ওইনা মথংগী রাউন্দা এপ্লিকেসন কৌবা অসি এপ্রিল ২০২২গী অহানবা চয়োলদা অমুক হন্না হাংদোক্লবা য়ানা লৈ। অপাম্বা স্কুলশিং/এন.জি.ও.শিংনা ৱেব পোর্তেলদা ফংলিবা পার্তনরশিপ মোদতা লৈবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী ক্যু.আর.শিং, এম.ও,.এ. অমসুং কাংলোনশিং য়েংবা য়াগনি। অহানবা রাউন্দদা রেজিস্তর তৌখ্রবা অমসুং এপ্লাই তৌখ্রবা স্কুলশিং/এন.জি.ও.শিং/ত্রস্তশিং/সোসাইতীশিং অসিনচিংবনা অমুক হন্না নৌনা এপ্লাই তৌবা নত্ত্রগা ফী অমুক হন্না থিবগী মথৌ তারোই। অদুম ওইনমক, হান্না রেজিস্তর তৌখ্রবা এপ্লিকেন্তশিংনা ক্যু.আর.শিং, কাংলোনশিং অমসুং এম.ও.এ. য়েংবীগদবনি অমসুং অনৌবা ইনপুৎশিং লৈবা তারবদি মখোয়গী দেতা অদু ৱেব পোর্তেলদা অপদেৎ তৌগদবনি।
এনেক্সর
অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী লিস্ত
মশিং
রাজ্য
জিলা
স্কুল মমিং
অন্ধ্র প্রদেশ
ৱাই.এস.আর. কাদপা
পুজা ইন্তরনেস্নেল স্কুল
অরুনাচল প্রদেশ
তৱাং
তৱাং পব্লিক স্কুল
অসাম
কচ্ছার
দিরেক্তোরেৎ ওফ সেকেন্দরী এজুকেসন অসাম
বিহার
সমাস্তিপুর
সুন্দরি দেবি সর্স্বাতি বিদ্যা মন্দির
ছত্তিসগর
রাইপুর
এন.ঐচ. গোৱল ৱর্ল্দ স্কুল
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
বিদ্যা ভারতি গুজরাত প্রদেশ (নেতাজি সুভাশ চন্দ্র বোস মিলিতরী একাদেমী)
গুজরাত
জধনাগধ
ব্রহ্মচারি শ্রী ভাগভতিনন্দজী এজুকেসন ত্রস্ত (শ্রী ব্রহ্মানন্দ বিদ্যা মন্দির)
হরিয়ানা
ফতেহাবাদ
ওম বিষনু এজুকেসন সোসাইতী (রোয়ল ইন্তরনেস্নেল রেসিদেন্সিএল স্কুল)
হিমাচল প্রদেশ
সোলান
রাজ লক্ষ্মি সমবেদ গুরুকুলম
১০
কর্নাতকা
বেলাগবি
সঙ্গোল্লি রায়ন্না সাইনিক স্কুল
১১
কেরলা
ইর্নাকুলম
শ্রী সরাদা বিদ্যালয়
১২
মধ্য প্রদেশ
মান্দসোর
সর্স্বাতি বিধ্যা মন্দিং হায়র সেকেন্দরী স্কুল
১৩
মহারাস্ত্র
অহমেদনগর
পি.দি. দা. ভি. বিখে পতিল সাইনিক স্কুল
১৪
নাগালেন্দ
দিমাপুর
লিবিংস্তন ফাউন্দেসন ইন্তরনেস্নেল
১৫
ওরিশা
ধেনকনল
সংস্কার পব্লিক স্কুল (অবাকাশ ফাউন্দেসন)
১৬
পঞ্জাব
পতিয়ালা
দয়ানন্দ পব্লিক স্কুল সিলভর সিতী নভা
১৭
রাজস্থান
গঙ্গানগর
ভারতি চরিতেবল ত্রস্ত (ব্লুমিং দেল ইন্তরনেস্নেল স্কুল)
১৮
তামিল নাদু
তুতিকোরিন
দি বিকাসা স্কুল
১৯
তেলঙ্গনা
করিমনগর
তেলঙ্গনা সোসিএল ৱেলফিয়র রেসিদেন্সিএল সাইনিক স্কুল
২০
উত্তর প্রদেশ
এতাৱা
বিকাস লোক সেবা সমিতি (মাউন্ত লিত্তেরা জী স্কুল)
২১
উত্তরাখন্দ
দেহরাদুন
জি.আর.দি. ৱর্ল্দ স্কুল ভৌৱালা

Ministry of Defence
Ministry of Defence approves 21 new Sainik Schools in partnership mode from academic year 2022-2023
26 MAR 2022 3:12PM by PIB Delhi
Ministry of Defence (MoD) has approved setting up of 21 new Sainik Schools, in partnership with NGOs/private schools/State Governments. These schools will be set up in the initial round of the Government’s initiative of setting up of 100 new Sainik schools across the country in partnership mode. They will be distinct from the existing Sainik Schools.
The objectives behind Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of setting up of 100 new Sainik Schools is to provide quality education to the students in tune with National Education Policy and give them better career opportunities, including joining the Armed Forces. It also gives an opportunity to the private sector to work hand-in-hand with the Government towards nation building by refining today’s youth to become responsible citizens of tomorrow.
State/UT-wise list of21 approved new Sainik Schools is annexed and can also be seen at https://sainikschool.ncog.gov.in/ . 17 of these Schools are Brownfield running schools and 4 are Greenfield schools to be operational shortly. While NGOs/ Trusts /Societies have share of 12 approved new schools, 6 private Schools and 3 State Government owned schools find place in the list of such approved new Sainik Schools. Unlike existing Sainik Schools which are purely residential in nature,7 new Sainik Schools are Day School and 14 such new approved schools have residential arrangements.
These new Sainik Schools, besides their affiliation to respective education boards, will function under the aegis of Sainik Schools Society and will follow the Rules and Regulations for new Sainik schools in partnership mode prescribed by the Society. In addition to their regular affiliated board curriculum, they will also impart education of Academic PLUS curriculum to the students of Sainik school pattern. Details pertaining to the modalities of operation of these schools are available at https://sainikschool.ncog.gov.in/ .Willing students and parents are invited to visit the web portal and take advantage of this novel opportunity.
Admission process:
(A) Entry to new Sainik School pattern in these schools will be at class VI level only on the following lines.
1. At least 40 percent of intake in class VI will be from candidates who have qualified the All-India Sainik School Entrance Examination conducted by NTA through E-Counselling.
2. Upto 60 percent intake will be from students enrolled in the same school and desirous of taking admission under this vertical of new Sainik Schools through a qualifying test, notification for which will be issued separately.
(B) Candidates qualified in All India Sainik Schools Entrance Examination -2022 are being informed at their registered email id with NTA, regarding opening of new approved Sainik Schools and the procedure for applying in these Schools. Such qualified candidates willing to take admission in new approvedschool of their choice will have to register themselves fore-counseling athttps:/sainikschool.ncog.gov.in.Students will have to use their AISSEE -2022 application number for logging in and registering at the web portal after which the applicant student can indicate choice of upto 10 schools in order of priority for e-counseling.Schools will be allotted to registered applicants in order of the merit list for each school to the extent of seats to be filled in that school by the AISSEE 2022 qualified candidates. Qualified candidates of AISSEE 2022 willing to join new Sainik Schools are advised to check web portal regularly for all latest updates on e-counseling.
(C) For the students already enrolled in the new Sainik School and desirous of studying under this vertical of new Sainik Schools,admission will be provided on the basis of a qualifying test tobe conductedshortly. The new Sainik Schools are being notified about the same separately to collect and provide details of such willing candidates,within the prescribed timelines,to the test conducting agency, details of which will also be available at the web portal https://sainikschool.ncog.gov.in/
Academic session for approved New Sainik Schools is likely to commence in first week of May 2022. Indicative timelines can be seen at web portal https:/sainikschool.ncog.gov.in.
Portal for inviting applications for remaining new Sainik Schools for consideration in the next round is likely to be re-opened in the first week of April 2022. Willing schools/NGOs may go through the QRs, MoA and Rules & Regulations for the new Sainik schools in partnership mode which are available on the web portal. Schools /NGOs/Trusts/Societies etc. who have already registered and applied during first round need not apply afresh or pay registration fee again. However, such earlier registered applicants may go through the QRs, Rules and Regulations and MoA and update their data on web portal, with fresh inputs, if any.
Annexure
LIST OF APPROVED NEW SAINIK SCHOOLS
S.N.
STATE
DISTRICT
NAME OF SCHOOL
1
ANDHRA PRADESH
Y.S.R. KADAPA
POOJA INTERNATIONAL SCHOOL
2
ARUNACHAL PRADESH
TAWANG
TAWANG PUBLIC SCHOOL
3
ASSAM
CACHAR
DIRECTORATE OF SECONDARY EDUCATION ASSAM
4
BIHAR
SAMASTIPUR
SUNDARI DEVI SARASWATI VIDYA MANDIR
5
CHHATTISGARH
RAIPUR
N H GOEL WORLD SCHOOL
6
DADRA AND NAGAR HAVELI
DADRA AND NAGAR HAVELI
VIDYA BHARATI GUJARAT PRADESH
(NETAJI SUBHAS CHANDRA BOSE MILITARY ACADEMY)
7
GUJARAT
JUNAGADH
BRAHMCHARI SHRI BHAGAVATINANDJI EDUCATION TRUST
(SHRI BHRAMANAND VIDYA MANDIR)
8
HARYANA
FATEHABAD
OM VISHNU EDUCATION SOCIETY
(ROYAL INTERNATION RESIDENTIAL SCHOOL)
9
HIMACHAL PRADESH
SOLAN
RAJ LUXMI SAMVID GURUKULAM
10
KARNATAKA
BELAGAVI
SANGOLLI RAYANNA SAINIK SCHOOL
11
KERALA
ERNAKULAM
SREE SARADA VIDYALAYA
12
MADHYA PRADESH
MANDSAUR
SARASWATI VIDHYA MANDIR HIGHER SECONDARY SCHOOL
13
MAHARASHTRA
AHMEDNAGAR
PD DR V VIKHE PATIL SAINIK SCHOOL
14
NAGALAND
DIMAPUR
LIVINGSTONE FOUNDATION INTERNATIONAL
15
ODISHA
DHENKANAL
SANSKAR PUBLIC SCHOOL (ABAKASH FOUNDATION)
16
PUNJAB
PATIALA
DAYANAND PUBLIC SCHOOL SILVER CITY NABHA
17
RAJASTHAN
GANGANAGAR
BHARTI CHARITABLE TRUST
(BLOOMING DALES INTERNATIONAL SCHOOL)
18
TAMIL NADU
TUTICORIN
THE VIKASA SCHOOL
19
TELANGANA
KARIMNAGAR
TELANGANA SOCIAL WELFARE RESIDENTIAL SAINIK SCHOOL
20
UTTAR PRADESH
ETAWAH
VIKAS LOK SEVA SAMITI
(MOUNT LITTERA ZEE SCHOOL)
21