Ministry of Communications
Penetration of IPPB Into Rural Areas
25 MAR 2022 2:39PM by PIB Delhi
India Post Payments Bank (IPPB) has enabled more than 1.36 lakh Post Offices to provide banking services. In addition, nearly 1.89 lakh Postmen and Gramin Dak Sevaks (GDS) have been equipped with smartphones and biometric devices to provide doorstep banking services. This includes the facility of Bill Payment such as utility bills, Direct to Home (DTH)/Mobile recharges, Equated Monthly Instalment (EMI) payments etc. through account debit or cash payment.
The linking of 1.5 lakh post offices to core banking system spread throughout the country, would enable the customers in rural areas in accessing financial services, ATM banking, internet banking etc. Further, customers in rural areas will be able to transfer the funds from post office savings accounts to bank accounts and vice versa.
This information was given by the Minister of State for Communications, Shri Devusinh Chauhan, in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
খুঙ্গঙগী মফমশিংদা আই.পি.পি.বি.না য়ৌশিনবা
25 MAR 2022 2:39PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ক (আই.পি.পি.বি.)না পোস্ত ওফসি লাখ ১.৩৬ হেনববু বেঙ্কিং সর্ভিস পীবা য়াহনখ্রে‍। মসিগী মথক্তা য়ুমথোঙ য়ুমথোঙদা বেঙ্কিং সর্ভিস ফংহন্নবগীদমক পোস্তমেন অমসুং গ্রামিন দাক সেবক (জি.দি.এস.) লাখ ১.৮৯গী ময়াদা স্মার্তফোন অমসুং বাইওমেত্রিক খুৎলায়শিং পীখ্রে‍। মসিদা য়ুতিলিতী বিলগুম্বা বিল পেমেন্ত, দাইরেক্ত তু হোম (দি.তি.ঐচ.)/মোবাইল রিচার্জ, ইক্বেতেদ মন্থলী ইন্সতোলমেন্ত (ই.এম.আই.) পেমেন্তনচিংবগী খুদোংচাবা একাউন্ত দেবিত নৎত্রগা কেস পেমেন্তকী খুত্থাঙদা পীরি‍।
পোস্ত ওফিস লাখ ১.৫ লৈবাক শিনবা থুংনা শন্দোক্তুনা লৈরিবা কোর বেঙ্কিং সিস্তেমগা মরী থম্নহনবসিনা খুঙ্গঙগি লমদা লৈরিবা মীওইশিংদা শেলথুমগী সর্ভিসশিং, এ.তি.এম. বেঙ্কিং, ইন্তরনেত বেঙ্কিংনচিংবা ফংহনবা ঙমহল্লগনি‍। মখা তানা, খুঙ্গঙগী লমদা লৈবা কস্তমরশিংনা পোস্ত ওফিস সেভিং একাউন্ত অমসুং বেঙ্ক একাউন্ত অনিগী মরক্তা শেল থাদোক থাজিন তৌবা য়ারগনি‍।
ৱাফম অসি কম্ম্যুনিকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দেবুসিন্হ চৌহান্না ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।