রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
পি.এম. গতি শক্তি-এন.এম.পি.গী মখাদা পায়খৎপা লম্বীগী প্রোজেক্তশিং
24 MAR 2022 12:36PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২০২১দা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্স (সি.সি.ই.এ.)না লৈবাকসিগী তোঙান তোঙানবা ইকনমিক জোনশিংদা মল্তিকোদেল কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈহন্নবগীদমক পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান (এন.এম.পি.) অয়াবা পীখি‍। পি.এম. গতি শক্তি এন.এম.পি.দা মল্তিমোদেল কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্ত পুম্নমক মপুং ফানা পুনশিন্ননবা অমদি মীও পোৎলম অমসুং সর্ভিসশিং অপনবা লৈতনা চত্থোক চৎশিন য়াননবগীদমক ৱাৎলিবা অহোবশিং মেনশিন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা ইকনমিক জোনশিং অমসুং মখোয়দা ঙাক্লৌ পীবদা মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রকচর লিঙ্কেজশিং মমী তাগনি‍।
রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক লমদমদা লৈবা স্তেতকী কোনুংশিং লেন ৪গী নেসনেল হায়ৱেনা নৎত্রগা লেন ২গী কনফিগরেসন লৈবা অল্তরনেত এলাইনমেন্ত ২না শম্নহন্দুনা, অমদি সমুদ্র খোঙবালগী কিলোমিতর ৫,৫৯০ শাংবা মফমশিংবু লেন ৪/৬কী এন.ঐচ.শিংনা শম্নহন্দুনা এন.ঐচ. নেতৱর্কপু ২০২২-২৩ ফাওবগী মনুংদা কিলোমিতর ২,০০,০০০ শাংদোকহন্নবা থৌরাং য়াৎখ্রে‍।
ভারতমালাপরিয়োজনাগী মখাদা য়াওরিবা ইকনমিক কোরিদোর, নেস্নেল কোরিদোর অমসুং এক্সপ্রেসৱেশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল মশিং
কোরিদোর মখল
মশিং
অশাংবা (কিলোমিতরদা)
১
নেস্নেল কোরিদোর
২৭
১৪২৭০
২
ইকনমিক কোরিদোর
৩৮
২০৭৬৯
৩
এক্সপ্রেসৱে
৭
২৩৯৮
৪
গ্রীনফিল্দ কোরিদোর
১৮
৫৩১০
৫
নোর্থ ইস্ত রিজন্দা (এন.ই.আর.)দা লৈবা নেস্নেল কোরিদোর
১
২৫
৬
এন.ই.আর.দা লৈবা ইকনমিক কোরিদোর
৫৬
৩২১১.০২
‘লোজিস্তিক্স ইফিসিএন্সী ইনহেন্সমেন্ত প্রোগ্রাম (এল.ই.ই.পি.)’ কৌবা স্তদী অমা লোজিস্তিক্স সেক্তরবু হেন্না মতিং লৈহন্দুনা, অপনবা লৈহন্দনা অমদি পুনশিন্দুনা লৈবাকসিদা শেন্মিৎলোনগী চাওখৎপা পুরক্নবগী পান্দমদা পাঙথোকখি‍।মসিনা লোজিস্তিক্স কোস্তপু জি.দি.পি.গী শরুক অমা ওইহন্নবা পান্দমসু থম্লি‍।
ভারতমালা পরিয়োজনা ফেজ-১না পোৎলম অমসুং মী নীংথিনা চত্থোক চৎশিন য়াহনবদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা, ইদুক্কি ফাওরগা চৎলিবা এন.ঐচ.-৮৫গী কোচি-মুন্নর-থেনি শরুকপু লেন ৪দা ওনখৎনবা থবক পায়খৎলি‍।
ৱাফম অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরিনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
Road Projects Under Pm Gati Shakti-Nmp
24 MAR 2022 12:36PM by PIB Delhi
In October, 2021, Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved the proposal for development of 'PM GatiShakti National Master Plan (NMP)' for providing multimodal connectivity infrastructure to various Economic Zones of the Country. The PM GatiShakti NMP will depict the economic zones and the infrastructure linkages required to support them with an objective to holistically integrate all the multimodal connectivity projects and remove missing gaps for seamless movement of people, goods & services.
Ministry of Road Transport and Highways has planned to augment the NH network to 2,00,000 Km by 2022-23 by connecting all State capitals in the North Eastern region with either 4 lane national highways or 2 alternate alignments of 2 lane configuration each and completing 4/6 lane NH covering length of 5,590 km along coastal areas.
The details of Economic Corridor, National Corridor & Expressways envisaged under Bharatmala Pariyojana are as follows:
Sl. No.
Type of Corridor
Number
Length (in Km)
1
National Corridor
27
14270
2
Economic Corridor
38
20769
3
Expressways
7
2398
4
Greenfield Corridor
18
5310
5
National Corridor in North East Region (NER)
1
25
6
Economic Corridor in NER
56
3211.02
A study named ‘Logistics Efficiency Enhancement Program (LEEP)’ has been conducted with an aim to enhance the economic growth of the country by making the logistics sector more efficient, seamless, and integrated. It also aims to drive down logistics costs as a share of GDP.
Bharatmala Pariyogana Phase-1 provides for 4 laning of Kochi-Munnar-Theni section of NH-85, which passes through Idukki, with the primary focus on optimizing the efficiency of the movement of the goods and people.
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha.