NITI Aayog
Hasina Kharbhih of Shillong honoured in the Fifth Edition of Women Transforming India Awards by the NITI Aayog
75 Women honoured in the 75th year of India’s Independence
23 MAR 2022 4:09PM by PIB Delhi
Hasina Kharbhih of Shillong from Impulse NGO Network is among the 75 women honoured as Women Transforming India by the NITI Aayog.
Women have consistently been playing a key role in transforming India into a ‘Sashakt Aur Samarth Bharat’. In recognition of the remarkable achievements of these women across diverse sectors NITI Aayog has instituted Women Transforming India Awards.
This year, as part of the Azadi ka Amrit Mahotsav to celebrate 75 years of India’s independence, the WTI Awards were conferred on 75 women achievers. Click here to know more about the other awardees.
Hasina Kharbhih, Shillong, Impulse NGO Network
For 32 years now, Hasina Kharbhih, has been working to provide sustainable livelihood in a safe environment for 30,000 women in the North Eastern states of India. What started out as a mission in her home state of Meghalaya, has today evolved into a global program that aims to put an end to human trafficking and exploitation worldwide. Her work stands on two pillars: the first is Impulse NGO Network which was conceptualised in 1987 and is a significant force against human trafficking today. The second pillar is Impulse Social Enterprises which aims to promote local artisans and create sustainable livelihood and covering more than 7000 artisans in eight North Eastern States.
Team Impulse believes human trafficking can’t be completely stopped until women at the grassroots becomes economically self-sufficient.

নীতি আয়োগ
নিতি আয়োগনা শিল্লোংগী হসিনা খার্ভিহবু ৱিমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়াগী মঙশুবা এদিশনদা ইকাইখুম্নখ্রে
ভারতকী নিংখা তমখিবগী চহি ৭৫শুবা অসিদা নুপী ৭৫ ইকাইখুম্নখ্রে
23 MAR 2022 4:09PM by PIB Imphal
ইমপল্স এন.জি.ও. নেতৱার্কতগী শিল্লোংগী হসিনা খার্ভিহ অসি নিতি আয়োগনা ৱিমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া ওইনা ইকাইখুম্নখ্রবা নুপী ৭৫গী মরক্তা অমনি।
নুপীশিংনা লেপ্পা লৈতনা ভারত অসিবু ‘সশক্ত ঔর সমর্থ ভারত’ অমা ওইনা ওন্থোকপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌদুনা লাক্লি। নিতি আয়োগকী তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা হায়রিবা নুপীশিং অসিগী শিংথানিংঙাই ওইবা এচীবমেন্তশিং অদুবু মশক খঙবীবা ওইনা ৱিমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া এৱার্দ অসি হৌদোকখিবনি।
হন্দক্কী চহি অসিদা, ভারতকী নিংখা তম্বগী চহি ৭৫শুবগী নুংঙাইবা ফোংদোকপা ওইনা আযাদি কা অমৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা দবল্যু.তি.আই. এৱার্দ অসি মাইপাক্লবা নু্পী ৭৫দা পীখি। অতোপ্পা এৱার্দীশীং অদুগী মতাংদা হেন্না খঙনবগীদমক্তা অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু ।
হসিনা খার্ভিহ, শিল্লোং, ইমপল্স এন.জি.ও. নেতৱার্ক
চহি ৩২দগী, হসিনা খার্ভিহনা ভারতকী নোর্থ ইস্তর্ন স্তেতশিংদা নুপী ৩০,০০০গীদমক্তা অসোই-অঙাম য়াওদবা এনভাইরনমেন্ত অমদা মশা মথন্তা হিংবা ঙমজনবা হিংননবগী পাম্বৈশিং পীনবা থবক তৌরক্লি। মহাক্কী পোক্নফম লমদম মেঘালয়দা মিসন অমা ওইনা হৌরকখিবা অসি ঙসিদি মালেম শিনবা থুংনা হ্যুমেন ত্রাফিক্কিং অমসুং এক্সপ্লোইতেশন মুথৎনবগী পান্দমদা গ্লোবল প্রোগ্রাম অমা ওইনা ওইরক্লে। মহাক্কী থবক অসি য়ুম্বি অনিগী মপাল তাংঙি: অহানবা অসি ১৯৮৭দা কন্সেপচুৱেলাইজ তৌখিবা ইমপল্স এন.জি.ও. নেতৱার্কনি অসুং মসিনা ঙসিদিহ্যুমেন ত্রাফিক্কিংগী মায়োক্তা য়াম্না মরু ওইবা শাফু অমা ওইরক্লি। অনিশুবা য়ুম্বি অসি লোকেল আর্তিসানশিং য়োকখৎনবগি পান্দম থম্বা অমসুং মরোমদোম হিংজবা ঙম্নবা হিংনবগী পাম্বৈশিং লৈহনবা অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন স্তএত নিপানদালৈরিবা আর্তিসান ৭০০০পু য়েংশিল্লিবা ইমপল্স সোসিয়েল এন্তর্প্রাইজেসনি।
গ্রাসরুত্তা লৈরিবা নুপীশিংনা শেল-থুমগী ওইনা মশানা মরোমদোম লেপচবা ঙমদ্রিবা ফাওবা হ্যুমেন ত্রাফিক্কিং অসি মপুং ফানা লেপহনবা ঙম্লোই হায়বসি তীম ইমপল্সকী থাজবনি।