শেল-থুম মন্ত্রালয়
পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা ইলিজিবল বেনিফিসরী ২৮,৬৯,৪৭৭দা কানবা পীখ্রে
ইন্তরেস্ত সবসিদী অমদি কেশ বেক ওইনা মথংশিৎনা লুপা কোতি ৪৫.২১ অমসুং লুপা কোতি ৭.৫৫ পীখ্রে
14 MAR 2022 9:42PM by PIB Imphal
হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ফোংদোকখিবগী মতুং ইন্না, ২০২০গী মার্চ ২৪ ফাওবদা অমদি মমাংদা শহরগী মফমশিংদা পোৎ য়োল্লিবা স্ত্রীত বেন্দরশিংনা পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং লৌবা য়াগনি৷ মসি শেল থুমগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. ভগৱত কিসনরাউ করদনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷
২০২২গী মার্চ ৭ ফাওবদা ইলিজিবল বেনিফিসরী ২৮,৬৯,৪৭৭ পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা কান্নবা ফংখ্রে হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ স্কিম অসিগী মখাদা কাইথখিবা লোনগী রাজ্যগী অমসুং চহি-চহিগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং উৎলিবা স্তেতমেন্ত অমা এনেক্সচর-Iদা লৈরে৷
হৌজিক ফাওবদা, লুপা কোতি ৪৫.২১ অমসুং লুপা কোতি ৭.৫৫গী শেনফম অমা মথংশিৎনা ইন্তরেস্ত সবসিদী অমসুং কেশ বেক ওইনা পীখ্রে হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সচর-IIদা লৈরে৷
পি.এম. স্বনিধি অসি সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমনি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ বেনিফিসরীশিংদা শেল পীথনবগীদমক রাজ্যশিংদা শেল অমতা পীখবা লৈতে৷ লোনগী শেনফম অসি লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা বেনিফিসরীশিংদা হকথেংননা রিলিজ তৌরি হায়না মন্ত্রীনা মখাতাখি৷
অকুপ্পা মরোলশিং পীরদুনা, লোন ইন্সতোলমেন্তশিং থিগৎলকপদা শেল পুরিবা মীওই অদুদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগী খুৎথাংদা ক্বাতর্লী বেসিস্তা ৭%গী ইন্তরেস্ত সবসিদী অমা পীরি অমদি দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং তৌববু হেন্না পুক্নিং থৌগৎনবা স্ত্রীত বেন্দরশিংদা থা অমদা লুপা ১০০ ফাওবগী কেশ বেক পীরি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
মখাগী ক্রাইতরিয়া অসিগী মতুং ইন্না ইলিজিবল ওইরবা বেন্দরশিং খায়দোক্লি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি:-
1. আর্বান লোকেল বোদীশিং (য়ু.এল.বি.শিং)না ফোংখিবা বেন্দিং সর্তিফিকেৎ /আইদেন্তিতী কার্দ পাইবা স্ত্রীত বেন্দরশিং;
2. য়ু.এল.বি.না তৌখিবা সর্ভেদা খন্দোকখ্রবা অদুবু বেন্দিংগী সর্তিফিকেৎ/আইদেন্তিতী কার্দতি পাইদবা বেন্দরশিং;
3. সর্ভে য়াওহৌদ্রবা নত্রগা সর্ভে লোইখ্রবা মতুংদা পোৎ-চৈ য়োনবা হৌরকখিবশিং অমদি য়ু.এল.বি./তাউন বেন্দিং কম্মিতী (তি.ভি.সি.)না লেত্তর ওফ রিকম্মেন্দেসন ইসু তৌখ্রবা স্ত্রীত বেন্দরশিং; অমসুং
4. য়ু.এল.বি.শিংগী জিওগ্রাফিকেল লিমিতশিংদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা অকোইবদা চাওখৎলক্লিবা/পেরি-আর্বান/খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা অমদি য়ু.এল.বি./তি.ভি.সি.না লেত্তর ওফ রিকম্মেন্দেসন ইসু তৌখ্রবা বেন্দরশিং৷
পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা তোঙান তোঙানবা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসন মখল কয়ানা চার্জ তৌখিবা শেন্দোইগী চাংগী অকুপ্পা মরোলশিং পীরদুনা, মন্ত্রী অসিনা মখাগী অসি ফোংদোকখি:-
1. সেদ্যুল কম্মর্সিয়েল বেঙ্কশিং, রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং (আর.আর.বি.শিং), স্মোল ফাইনান্স বেঙ্কশিং (এস.এফ.বি.শিং), কোওপরেতিব বেঙ্কশিং অমসুং এস.ঐচ.জি. বেঙ্কশিংগী ওইনদি, মখোয়গী বোর্দনা এপ্রুব তৌখ্রবা পোলিসীশিং য়েংলগা মখোয়গী শেন্দোইগী চাং লেপ্পি৷
2. নন-বেঙ্কিং ফাইনান্স কম্পেনী (এন.বি.এফ.সি.), এন.বি.এফ.সি.-মাইক্রো –ফাইনান্স ইন্সতিত্যুসনশিং (এম.এফ.আই.শিং)গী ওইনদি, মরী লৈনবা লেন্দিং কেতিগোরীগীদমক আর.বি.আই. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না লেপ্পি৷
3. এম.এফ.আই.শিং (এন.বি.এফ.সি. ওইদবা) অমদি আর.বি.আই. গাইদলাইনশিংগী মনুং চন্দবা অতোপ্পা লেন্দর কেতিগোরীশিংগী ওইনদি, এন.বি.এফ.সি.-এম.এফ.আই.শিংগী ওইনদি হৌজিক লৈরিবা আর.বি.আই. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না চান্ননা লেপ্পি৷
লোন ইন্সতোলমেন্তশিং মতম চানা থিগৎলকপদা ক্বাতর্লী বেসিস্তা ৭%গী ইন্তরেস্ত সবসিদী অমা পীরি৷ সবসিদীগী মথক্তা লৈরিবা ইন্তরেস্ত অদু বেনিফিসরী অদুনা পুরি৷

Ministry of Finance
28,69,477 eligible beneficiaries benefited under PM SVANidhi Scheme
Rs 45.21 crore & Rs 7.55 crore paid as interest subsidy and cash back respectively
14 MAR 2022 9:42PM by PIB Delhi
As apprised by Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA), Street Vendors engaged in vending in urban areas as on or before March 24, 2020 are eligible for benefits under PM SVANidhi Scheme. This was stated by Union Minister of State for Finance Dr Bhagwat Kisanrao Karad in a written reply to a question in Lok Sabha today.
The Minister stated that 28,69,477 eligible beneficiaries have benefited under the PM SVANidhi Scheme till March 7, 2022. A statement indicating State and year-wise details of the loan disbursed under the scheme is at ANNEXURE-I.
So far, the Minister stated, an amount of Rs 45.21 crore & Rs 7.55 crore have been paid as interest subsidy and cash back respectively, the Minister stated. State wise details is at ANNEXURE-II.
The Minister stated that PM SVANidhi is a Central Sector Scheme. No funds are released to the States for disbursal to beneficiaries. Loan amount is directly released to the beneficiaries by the Lending Institutions, the Minister added.
Giving more details, the Minister stated that an interest subsidy of 7% is paid on quarterly basis through direct benefit transfer to the borrower on repayment of the loan instalments and cash back of upto Rs 100 per month is provided to the street vendors to incentivize digital transactions.
The Minister stated that the eligible vendors are identified as per following criteria:-
1. Street vendors in possession of Certificate of Vending / Identity Card issued by Urban Local Bodies (ULBs);
2. The vendors, who have been identified in the ULB led survey, but have not been issued Certificate of Vending / Identity Card;
3. Street Vendors, left out of the survey or who have started vending after completion of the survey and have been issued Letter of Recommendation (LoR) to that effect by the ULB / Town Vending Committee (TVC); and
4. The vendors of surrounding development/ peri-urban / rural areas vending in the geographical limits of the ULBs and have been issued Letter of Recommendation (LoR) to that effect by the ULB / TVC.
Giving details on the rate of interest charged by different types of Lending Institutions under PM SVANidhi Scheme, the Minister stated as under:-
1. In case of Scheduled Commercial Banks, Regional Rural Banks (RRBs), Small Finance Banks (SFBs), Cooperative Banks & SHG Banks, it is as per their prevailing rates of interest as per their Board approved policies.
2. In case of Non-Banking Finance Company (NBFC), NBFC-Micro-Finance Institutions (MFIs) etc., it is as per RBI guidelines for respective lender category.
3. For MFIs (non NBFC) & other lender categories not covered under the RBI guidelines, it is applicable as per the extant RBI guidelines for NBFC-MFIs.
An interest subsidy of 7% is paid on a quarterly basis on timely repayment of the loan instalments. The interest above the subsidy is borne by the beneficiary.