রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
হাইৱেশিংদা থোকখিবা তমথিরবা রোদ এক্সিদেন্তশিং
16 MAR 2022 1:22PM by PIB Imphal
লৈরিবা দেতাগী মতুং ইন্না, হৌখিবা চহি অহুম, ২০১৮দগীনা ২০২০ ফাওবা অসিগী মনুংদা লৈবাক অসিদা থোকখিবা রোদ এক্সিদেন্তশিং, মী শিখিবশিং অমসুং শোকখিবশিং অদু মখাগী তেবল অসিদা পীরি:-
চহি
রোদ এক্সিদেন্তশিংগী অপুনবা মশিং
% হেনগৎপা /হন্থবা
শিখিবশিংগী অপুনবা মশিং
% হেনগৎপা /হন্থবা
শোকখিবশিংগী অপুনবা মশিং
% হেনগৎপা /হন্থবা
২০১৮
৪৬৭০৪৪
১৫১৪১৭
৪৬৯৪১৮
২০১৯
৪৪৯০০২
-৩.৮৬
১৫১১১৩
-০.২
৪৫১৩৬১
-৩.৮৫
২০২০
৩৬৬১৩৮
-১৮.৪৬
১৩১৭১৪
-১২.৮৪
৩৪৮২৭৯
-২২.৮৪
মথক্তা পীরিবা তেবল অসিদা উখিবা অদুগূম্না হৌখিবা চহি ৩গী মনুংদা থোকখিবা রোদ এক্সিদেন্তশিং, শিখিবা অমসুং শোকখিবশিংগী মশিংদা হন্থরকপা থেংনখি।
লৈরিবা দেতাগী মতুং ইন্না, হৌখিবা চহি ৩, ২০১৮-২০২০ ফাওবগী মনুংদা লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না থোকখিবা রোদ এক্সিদেন্তশিং, মী শিখিবশিং অমসুং শোকখিবশিংগী অপুনবা মশিং অদু এনেক্সচর Iদা য়াওরি।
মন্ত্রালয় অসিনা এজুকেশন, ইঞ্জিনীয়রিং (লম্বি অমসুং ভেহিকলশিংগী), এনফোর্সমেন্ত অমসুং ইমর্জেন্সী কিয়রদা য়ুমফম ওইরগা রোদ সেফ্তীগী ইসু অসিবু য়েংশিন্নবগীদমক্তা মল্তি-প্রোঙ্গ স্ত্রেতেজী অমা ফোর্মুলেত তৌখ্রে। মখাদা মসিগী মতুং ইন্না, মন্ত্রালয় অসিনা লৌখৎলকখিবা ইনিসিয়েতিব কয়া অমা লৌখৎখি, হায়রিবশিং অদু মখাদা পীরি:-
- এজুকেশন:
ক. রোদ সেফতীগী মতাংদা পব্লিক এৱেয়রনেস লৈহন্নবা, মন্ত্রালয় অসিনা সোসিয়েল মীদিয়া, ইলেক্ত্রোনিক মীদিয়া, অমসুং প্রিন্ত মীদিয়াগী খুত্থাংদা পব্লিসিতী মিজরশিং অমসুং রোদ সেফতীগী মতাংদা এৱেয়রনেস কেমপেনশিং শিনখি। মখাতানা, মন্ত্রালয় অসিনা রোদ সেফতী এদভোকেসী পাংথোক্নবগীদমক্তা এজেন্সী কয়া অমদা শেলগী ওইবা মতেং পাংনবগীদমক্তা রোদ সেফতী এদভোকেচী স্কীম মা পাইখৎখ্রে।
খ. এৱেয়রনেস শন্দোক্নবগীদমক্তা অমসুং রোদ সেফতীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা চহি খুদিংগী নেস্নেল রোদ সেফতি মন্থ/ৱীক্কী থৌরম পাংথোকপা।
গ. ইন্দিয়ন একাদেমী ওফ হাইৱে ইঞ্জিনীয়রস (আই.এ.ঐচ.ই.)দা রোদ সেফতী ওদিতরশিংগীদমক্তা সার্তিফিকেশন কোর্স অমা হৌখ্রে।
- ইঞ্জিনীয়রিং (লম্বি অমসুং গারি অনিমক)
• রোদ ইঞ্জিনীয়রিং:
ক. নেস্নেল হাইৱেশিংদা ব্লেক স্পোতশিং (এক্সিদেন তোইনা থোকপা মফমশিং) মশক খঙদোকপা অমসুং মসিবু শেমদোকপদা অৱাংবা প্রায়োরিতী থম্বা।
খ. রোদ সেফ্তী অসি প্লানিং স্তেজদা রোদ দিজাইনগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইহনবা। হাইৱে প্রোজেক্তশিংগী রোদ সেফতী ওদিত তৌবা অসি স্তেজ খুদিংমক্তা হায়বদি দিজাইন, কন্সত্রকশন, ওপরেশন অমসুং মেনতিনেন্সতা মেনদেতরী ওইহনবা।
গ. মশক খঙদোক্লবা রোদ এক্সিদেন্তকী ব্লেক স্পোতশিং শেমদোক্নবগীদমক্তা মন্ত্রালয়না অকুপ্পা এস্তিমেতশিংদা তেক্নিকেল এপ্রুবলগীদমক্তা রিজনেল ওফিসরশিংদা পাৱরশিং পীবা।
ঘ. নাম্মা শোইরবশিংগীদমক্তা নেস্নেল আইৱেশিংদা পেদেস্ত্রিয়ন ফেসিলিতীশিংগীদমক্তা গাইদলাইনশিংশু রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ইসু তৌখ্রে
ঙ. ইলেক্ত্রোনিক দিতেলদ রিপোর্ত (ই-দার) প্রোজেক্ত অসি ভারত শিনবা থুংনা রোদ এক্সিদেন্তশিংগী দেতা রিপোর্তিং, মেনেজমেন্ত অমসুং এনালিসিসীদমক্তা সেন্ত্রেল রিপোজিতরীদা ওইনা ওন্থোক্নবা হৌদোকখ্রে।
• ভেহিকল ইঞ্জিনীয়রিং:
ক. ওতোমোবাইলশিংগী সেফতী স্তেন্দার্দশিং অদু এয়রবেগশিং, এন্তি ব্রেইং সীস্তেম (এ.বি.এস.), তায়রশিং, ক্রাস তেস্ত, স্পীদ লিমিতিং দিভাইস, ফায়র এলার্ম অমসুং প্রোতেক্সন সীস্তেম ঙাক্না চৎপা।
খ. ওতোমেতেদ সীস্তেম অমগী খুত্থাংদা ভেহিকলশিংগী ফিতনেস তেস্ত তৌনবগীদমক্তা সেন্তরগী মতেংগা লোইননা রাজ্য/য়ু.তি.খুদিংমক্তা ইন্সপেক্সন অমসুং সার্তিফিকেশন সেন্তর অমা লিংখৎনবগী স্কীম।
গ. মন্ত্রালয়না, ২০২২গি ফেব্রৱারি ১৫দা থোকখিবা চেরোল অমগী মতুং ইন্না মোতোর সাইকল অমাদা তোংলিবা নত্রগা পুদুনা চৎলিবাচহি মরিগী মখাদা লৈবা অঙাংশিংগীদমক্তা সেফতী মীজরশিংআ মরী লৈননা নোর্মশিং থোকখি। মখাতানা মসিনা অখন্ননা সেফতী হারনেসশিং, ক্রাস হেলমেতশিং শিজিন্নবগী মতাংদা পল্লি অমসুং স্পীদ অদু ৮০ কে.এম.পি.ঐচ.তগী হেন্দনবা হায়খ্রে।
- এনফোর্সমেন্ত
ক. মোতোর ভেহিকলস (এমেনদমেন্ত) এক্ত, ২০১৯না রুলশিং নিংথিনা ঙাক্না চৎহন্নবা অহকপা পেনল্তীশিং থম্বা অমসুং ত্রাফিক রুলশিং থুগাইবা থিংবা হেনগৎহনবা অমসুং তেক্ননোলোজী শিজিন্নদুনা এনফোর্সমেন্ত চেকশিন্না তৌবা।
খ. অফবা সমারিতানশিংগী প্রোতেক্সনগীদমক্তা গাইদলাইনশিং থোকপা অমসুং এম.ভি. (এমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০২১গী মতুং ইন্না দ্রাফ রুলশিং ফোংখ্রে।
- ইমর্জেন্সী কিয়র:
ক. মোতোর ভেহিকলস (এমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০১৯না গোল্দন অৱর মনুংদা এক্সিদেন্তকী ভিক্তিমশিংগী শেল তিংদনা লাইয়েংনবগীদমক্তা স্কীম পীরি।
খ. নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিত ওফ ইন্দিয়ানা নেস্নেল আইৱেশিংগী লোইশিল্লবা কোরিদোরদা তোল প্লাজাশিংদা পেরামেদিকেল স্তাফ/ইমর্জেন্সী মেদিকেল তেক্নিসিয়ন/নর্সকা লোইননা এম্বুলেন্সশিংগীদমক্তা প্রোভিজনশিং পীখ্রে।
গ. খুদক্তা মতেং পাংদুনা অমসুং মেদিকেল ত্রীতমেন্ত পীনবগীদমক্তা এক্সিদেন্তকী গোল্দন আৱর মনুংদা হোসপিতাল/ ত্রাউমা কিয়র সেন্তরদা পুখত্তুনা মোতোর ভেহিকল য়াওবা তমথিবা এক্সিদেন্ত অমগী ভিক্তিম অমগী পুনশি কনখিবা অফবা সমরিতানদা এৱার্দ পীনবগীদমক্তা মন্ত্রালয়না স্কীম অমা হৌদোকখ্রে।
রোদ এক্সিদেন্তশিংগী ভিক্তিমদা কমপেনসএশন পীবগা মরী লৈননা প্রোভিজনশিং লৈহনবগী মতাংদা মোতোর ভেহিকল এক্ত, ১৯৮৮গী সেক্সন ১৬১ (হিত অমসুং রন মোতোর এক্সিদেন্তকী কেসতা কমপেন্সেশন পীবগী মতাংদা অখন্নবা প্রোভিজনশিং), সেক্সন ১৬৩ (হিত অমসুং রন মোতোর এক্সিদেন্তকী কেসতা কমপেন্সেশনগী পেমেন্ত পীনবগীদমক্তা স্কীম) অমসুং ১৬৩এ. (স্ত্রকচরদ ফোর্মুলা বেসিসতা কমপেন্সেশন পীবগী অখন্নবা প্রোভিজনশিং)। মখাতানা, মোতোর এক্সিদেন্ত ক্লেম ত্রাইব্যুনল (এম.এ.সি.তি.)না ক্লেমশিং অদু য়াংনা সেতলমেন্ত তৌনবগীদমক্তা রোদ এক্সিদেন্তশিংগী ইনভেস্তিগেশনগী অকুপ্পা মরোল, দিতেলদ এক্সিদেন্ত রিপোর্ত (দি.এ.আর.) অমসুং তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোলদরশিংগীদমক্তা তাইমলাইনশিংগা লোইননা মসিগী রিপোর্তিংগীদমক্তা প্রোসিজরবু মেন্দেত তৌরদুনা ২০২২ ফেব্রৱারী ২৫দা চেরোল অমা মন্ত্রালয়না থোকখি। ক্লেমশিং অদু রাজ্যগী থাক্তা মোতোর এক্সিদেন্ত ক্লেমস ত্রাইব্যুনলদা ফাইল তৌই। কমপেন্সেশন পীখিবা অদুগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং অদু সেন্ত্রেলাইজ ওইদে অমসুং কমপেন্সেশনগীদমক্তা পেন্দিং লৈরিবা ভিক্তিমশিংগী মশিং অদু মন্ত্রালয়দা লৈ।
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী নিতি গদকরিনা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এম.জে.পি.এস.
এনেক্সচর - I ___________________________________________________________________________
হাইৱেশিংদা তমথিবা রোদ এক্সিদেন্তশিং থোকপগা মরী লৈনবা এনেক্সচর।
ভারত্তা থোকখিবা রোদ এক্সিদেন্তশিং, মী শিকীবশিং অমসুং রোদ এক্সিদেন্তশিংদা শোকখিবশিংগী অপুনবা মশিং: ২০১৮দগীনা ২০২০ ফাওবা, রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না।
সেরিয়েল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না থোকখিবা রোদ এক্সদেন্তশিংগী অপুনবা মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না রোদ এক্সদেন্তশিংদা শিখিবশিংগী অপুনবা মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না থোকখিবা রোদ এক্সদেন্তশিংদা শোকখিবা মীশিংগী অপুনবা মশিং
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০১৮
২০১৯
২০২০
১
২
৩
৪
৫
৬
৭
৮
৯
১০
১১
১
অন্ধ্র প্রদেশ
২৪৪৭৫
২১৯৯২
১৯৫০৯
৭৫৫৬
৭৯৮৪
৭০৩৯
২৩৪৫৬
২৪৬১৯
১৯৬৭৫
২
অরুনাচল প্রদেশ
২৭৭
২৩৭
১৩৪
১৭৫
১২৭
৭৩
৩২৩
৩০৯
১৮৫
৩
অসাম
৮২৪৮
৮৩৫০
৬৫৯৫
২৯৬৬
৩২০৮
২৬২৯
৭৩৭৫
৭৪৭৩
৫২৬৯
৪
বিহার
৯৬০০
১০০০৭
৮৬৩৯
৬৭২৯
৭২০৫
৬৬৯৯
৬৬৭৯
৭২০৬
৭০১৬
৫
ছত্তিসগর
১৩৮৬৪
১৩৮৯৯
১১৬৫৬
৪৫৯২
৫০০৩
৪৬০৬
১২৭১৫
১৩০৯০
১০৫০৫
৬
গোৱা
৩৭০৯
৩৪৪০
২৩৭৫
২৬২
২৯৭
২২৩
১৫৪৯
১৪৪৮
৮৮০
৭
গুজরাত
১৮৭৬৯
১৭০৪৬
১৩৩৯৮
৭৯৯৬
৭৩৯০
৬১৭০
১৭৪৬৭
১৬২৫৮
১২০০২
৮
হরিয়ানা
১১২৩৮
১০৯৪৪
৯৪৩১
৫১১৮
৫০৫৭
৪৫০৭
১০০২০
৯৩৬২
৭৬৫৯
৯
হিমাচল প্রদেশ
৩১১০
২৮৭৩
২২৩৯
১২০৮
১১৪৬
৮৯৩
৫৫৫১
৪৯০৪
৩২২৩
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৫৯৭৮
৫৭৯৬
৪৮৬০
৯৮৪
৯৯৬
৭২৮
৭৮৪৫
৭৫৩২
৫৮৯৪
১১
ঝারখন্দ
৫৩৯৪
৫২১৭
৪৪০৫
৩৫৪২
৩৮০১
৩০৪৪
৩৯৭৫
৩৮১৮
৩২৯৫
১২
কর্নাতকা
৪১৭০৭
৪০৬৫৮
৩৪১৭৮
১০৯৯০
১০৯৫৮
৯৭৬০
৫১৫৬২
৫০৪৪৭
৩৯৪৯২
১৩
কেরলা
৪০১৮১
৪১১১১
২৭৮৭৭
৪৩০৩
৪৪৪০
২৯৭৯
৪৫৪৫৮
৪৬০৫৫
৩০৫১০
১৪
মধ্য প্রদেশ
৫১৩৯৭
৫০৬৬৯
৪৫২৬৬
১০৭০৬
১১২৪৯
১১১৪১
৫৪৬৬২
৫২৮১৬
৪৬৪৫৬
১৫
মহারাস্ত্র
৩৫৭১৭
৩২৯২৫
২৪৯৭১
১৩২৬১
১২৭৮৮
১১৫৬৯
৩১৩৬৫
২৮৬২৮
১৯৯১৪
১৬
মনিপুর
৬০১
৬৭২
৪৩২
১৩৪
১৫৬
১২৭
১০৪২
১০৫৫
৬৬৩
১৭
মেঘালয়
৩৯৯
৪৮২
২১৪
১৮২
১৭৯
১৪৪
২০৫
২২২
২২০
১৮
মিজোরাম
৫৩
৬২
৫৩
৪৫
৪৮
৪২
৮০
৫৬
৬৮
১৯
নাগালেন্দ
৪৩০
৩৫৮
৫০০
৩৯
২৬
৫৩
৩৩৫
২৪৬
২৮৬
২০
ওরিশা
১১২৬২
১১০৬৪
৯৮১৭
৫৩১৫
৫৩৩৩
৪৭৩৮
১১৭৯৪
১১১৭৭
৮৮২২
২১
পঞ্জাব
৬৪২৮
৬৩৪৮
৫২০৩
৪৭৪০
৪৫২৫
৩৮৯৮
৩৩৮৪
৩৮১২
২৯০৪
২২
রাজস্থান
২১৭৪৩
২৩৪৮০
১৯১১৪
১০৩২০
১০৫৬৩
৯২৫০
২১৫৪৭
২২৯৭৯
১৬৭৬৯
২৩
সিক্কিম
১৮০
১৬২
১৩৮
৮৫
৭৩
৪৭
৩৭০
৩১৮
২১৮
২৪
তামিল নাদু
৬৩৯২০
৫৭২২৮
৪৫৪৮৪
১২২১৬
১০৫২৫
৮০৫৯
৭৪৫৩৭
৬৭১৩৭
৫০৫৫১
২৫
তেলঙ্গনা
২২২৩০
২১৫৭০
১৯১৭২
৬৬০৩
৬৯৬৪
৬৮৮২
২৩৬১৩
২১৯৯৯
১৮৬৬১
২৬
ত্রিপুরা
৫৫২
৬৫৫
৪৬৬
২১৩
২৩৯
১৯২
৭৪১
৮১৬
৪৭০
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪৬৮
১৩৫২
১০৪১
১০৪৭
৮৬৭
৬৭৪
১৫৭১
১৪৫৭
৮৫৪
২৮
উত্তর প্রদেশ
৪২৫৬৮
৪২৫৭২
৩৪২৪৩
২২২৫৬
২২৬৫৫
১৯১৪৯
২৯৬৬৪
২৮৯৩২
২২৪১০
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
১২৭০৫
১০১৫৮
৯১৮০
৫৭১১
৫৫০০
৪৯২৭
১১৯৯৭
৯৭৫৭
৮৩১৪
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
২৫৪
২৩০
১৪১
১৯
২০
১৪
২৬০
২০৭
১৪৫
৩১
চন্দিগর
৩১৬
৩০৫
১৫৯
৯৮
১০৪
৫৩
৩০০
২৭৫
১৪৮
৩২
দাদ্রা অমসুং নাগর হভেলি
৮০
৬৮
১০০
৫৪
৪৯
৬৪
৬৬
১০৫
১১৯
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
৭৬
৬৯
৩৫
২৮
৯৪
৭৪
৩৪
দিল্লী
৬৫১৫
৫৬১০
৪১৭৮
১৬৯০
১৪৬৩
১১৯৬
৬০৮৬
৫১৫২
৩৬৬২
৩৫
লাক্সদ্বীপ
৩
১
১
১
০
০
৩
১
১
৩৬
পুদুচেরী
১৫৯৭
১৩৯২
৯৬৯
২২৬
১৪৭
১৪৫
১৭২৭
১৬১৯
১০১৯
অপুনবা
৪৬৭০৪৪
৪৪৯০০২
৩৬৬১৩৮
১৫১৪১৭
১৫১১১৩
১৩১৭১৪
৪৬৯৪১৮
৪৫১৩৬১
৩৪৮২৭৯

Ministry of Road Transport & Highways
Fatal Road Accidents on Highways
16 MAR 2022 1:22PM by PIB Delhi
As per data available, the total number of road accidents, persons killed and injured in the country during the last three calendar years 2018 to 2020 are given in the following table:-
Year
Total
Number of
Road
Accidents
% Increase/ Decrease
Total Number of Persons
Killed
% Increase/ Decrease
Total Number of Persons
Injured
% Increase/ Decrease
2018
467044
151417
469418
2019
449002
-3.86
151113
-0.2
451361
-3.85
2020
366138
-18.46
131714
-12.84
348279
-22.84
As may be seen from the above table, there is a decreasing trend in the number of road accidents, persons killed and injured during the last 3 years.
Also, as per data available, State/UT – wise information on total number of road accidents, persons killed and injured on all roads in the country during the last three calendar years 2018 to 2020 is enclosed at Annexure I.
The Ministry has formulated a multi-pronged strategy to address the issue of road safety based on Education, Engineering (both of roads and vehicles), Enforcement and Emergency Care. Accordingly, various initiatives have been taken by the Ministry as detailed below:-
1. Education:
1. To create effective public awareness about road safety, Ministry undertakes various publicity measures and awareness campaigns on road safety through social media, electronic media, and print media. Further, Ministry implements a road safety advocacy scheme to provide financial assistance to various agencies for administering Road Safety Advocacy.
2. Observance of National Road Safety Month/Week every year for spreading awareness and strengthening road safety.
3. A Certification Course for Road Safety Auditors has been commenced in Indian Academy of Highway Engineers (IAHE).
1. Engineering (both of Roads and vehicles)
• Road engineering:
1. High priority to identification and rectification of black spots (accident prone spots) on national highways.
2. Road safety has been made an integral part of road design at planning stage. Road Safety Audit of all highway projects has been made mandatory at all stages i.e. design, construction, operation and maintenance.
3. Ministry has delegated powers to Regional Officers for technical approval to the detailed estimates for rectification of identified Road Accident black spots.
4. Guidelines for pedestrian facilities on National Highways for persons with disabilities have also been issued to all States / UTs.
5. The electronic Detailed Accident Report (e-DAR) Project has been initiated to establish to a central repository for reporting, management and analysis of road accidents data across the India.
• Vehicle engineering:
1. Safety standards for automobiles have been improved in respect of Airbags, AntiBreaking System (ABS), Tyres, Crash test, Speed Limiting devices, comply with fire Alarm and protection system etc.
2. Scheme for setting up one model Inspection & Certification Centre in each State/UT with Central assistance for testing the fitness of vehicles through an automated system.
3. This Ministry, vide notification dated 15th February, 2022 has prescribed norms related to safety measures for children below four years of age, riding or being carried on a motor cycle. Further, it specifies use of a safety harness, crash helmet and restricts speed to 40kmph.
1. Enforcement:
1. The motor vehicles (Amendment) Act, 2019 provides for strict penalties for ensuring strict compliance and enhancing deterrence for violation of traffic rules and strict enforcement through use of technology.
2. Issue of Guidelines for protection of Good Samaritans and draft rules as per MV (Amendment) Act, 2019 has been published.
1. Emergency care:
1. The Motor Vehicles (Amendment) Act, 2019 provides for a scheme for the cashless treatment of victims of the accident during the golden hour.
2. The National Highways Authority of India has made provisions for ambulances with paramedical staff/Emergency Medical Technician/Nurse at toll plazas on the completed corridor of National Highways.
3. Ministry has implemented a Scheme for grant of Award to the Good Samaritan who has saved life of a victim of a fatal accident involving a motor vehicle by administering immediate assistance and rushing to Hospital/Trauma Care Centre within the Golden Hour of the accident to provide medical treatment.
Enabling provisions relating to payment of compensation to victims of road accidents have been given in the Motor Vehicles Act, 1988 under section 161 (Special provisions as to compensation in case of hit and run motor accident), section 163 (Scheme for payment of compensation in case of hit and run motor accidents) and section 163A (Special provisions as to payment of compensation on structured formula basis). Further, Ministry has issued notification dated 25 Feb 2022 mandating the procedure for detailed investigation of road accidents, the Detailed Accident Report (DAR) and its reporting, along with timelines for different stakeholders, for quick settlements of claims by the Motor Accident Claim Tribunal (MACT). Claims are filed at Motor Accident Claims Tribunals at State Level. No centralized details with respect to compensation paid and number of victims pending for compensation is available with the Ministry.
This information was given by the Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Rajya Sabha.
MJPS
ANNEXURE - I ___________________________________________________________________________
ANNEXURE REGARDING FATAL ROAD ACCIDENTS ON HIGHWAYS.
Total Number of road accidents, persons Killed and injured in Road Accidents in India: 2018 to 2020 State/UT – wise.
Sl.
No.
States/UTs
State/UT-Wise Total Number of Road
Accidents during
State/UT-Wise Total Number of Persons killed in Road Accidents during
State/UT-Wise Total
Number of Persons Injured in Road Accidents during
2018
2019
2020
2018
2019
2020
2018
2019
2020
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1
Andhra Pradesh
24475
21992
19509
7556
7984
7039
23456
24619
19675
2
Arunachal Pradesh
277
237
134
175
127
73
323
309
185
3
Assam
8248
8350
6595
2966
3208
2629
7375
7473
5269
4
Bihar
9600
10007
8639
6729
7205
6699
6679
7206
7016
5
Chhattisgarh
13864
13899
11656
4592
5003
4606
12715
13090
10505
6
Goa
3709
3440
2375
262
297
223
1549
1448
880
7
Gujarat
18769
17046
13398
7996
7390
6170
17467
16258
12002
8
Haryana
11238
10944
9431
5118
5057
4507
10020
9362
7659
9
Himachal Pradesh
3110
2873
2239
1208
1146
893
5551
4904
3223
10
Jammu & Kashmir
5978
5796
4860
984
996
728
7845
7532
5894
11
Jharkhand
5394
5217
4405
3542
3801
3044
3975
3818
3295
12
Karnataka
41707
40658
34178
10990
10958
9760
51562
50447
39492
13
Kerala
40181
41111
27877
4303
4440
2979
45458
46055
30510
14
Madhya Pradesh
51397
50669
45266
10706
11249
11141
54662
52816
46456
15
Maharashtra
35717
32925
24971
13261
12788
11569
31365
28628
19914
16
Manipur
601
672
432
134
156
127
1042
1055
663
17
Meghalaya
399
482
214
182
179
144
205
222
220
18
Mizoram
53
62
53
45
48
42
80
56
68
19
Nagaland
430
358
500
39
26
53
335
246
286
20
Odisha
11262
11064
9817
5315
5333
4738
11794
11177
8822
21
Punjab
6428
6348
5203
4740
4525
3898
3384
3812
2904
22
Rajasthan
21743
23480
19114
10320
10563
9250
21547
22979
16769
23
Sikkim
180
162
138
85
73
47
370
318
218
24
Tamil Nadu
63920
57228
45484
12216
10525
8059
74537
67137
50551
25
Telangana
22230
21570
19172
6603
6964
6882
23613
21999
18661
26
Tripura
552
655
466
213
239
192
741
816
470
27
Uttarakhand
1468
1352
1041
1047
867
674
1571
1457
854
28
Uttar Pradesh
42568
42572
34243
22256
22655
19149
29664
28932
22410
29
West Bengal
12705
10158
9180
5711
5500
4927
11997
9757
8314
30
Andaman & Nicobar
254
230
141
19
20
14
260
207
145
31
Chandigarh
316
305
159
98
104
53
300
275
148
32
Dadra & Nagar Haveli
80
68
100
54
49
64
66
105
119
33
Daman & Diu
76
69
35
28
94
74
34
Delhi
6515
5610
4178
1690
1463
1196
6086
5152
3662
35
Lakshadweep
3
1
1
1
0
0
3
1
1
36
Puducherry
1597
1392
969
226
147
145
1727
1619
1019
Total
467044
449002
366138
151417
151113
131714
469418
451361
348279