Ministry of Finance
More than 6.63 crore Income Tax Returns (ITRs) and 99.27 lakh statutory forms filed on the new e-filing portal of the Income Tax Department
16 MAR 2022 7:12PM by PIB Delhi
More than 6.63 crore Income Tax Returns (ITRs) were filed for AY 2021-22 on the new e-filing portal of the Income Tax Department as on 15th March, 2022, which was the due date for filing of ITRs by Companies and other taxpayers who were required to file Tax Audit Report. As on 15th March, 2022 more than 5.43 lakh ITRs were filed (compared to 4.77 lakh last year on the due date) and over 13.84 lakh ITRs were filed in the last 5 days (compared to 11.87 lakh last year on the due date).
Out of the 6.63 crore ITRs filed for AY 2021-22, 46% are ITR-1 (3.03 crore), 9% are ITR-2 (57.6 lakh), 15% are ITR-3 (1.02 crore), 26% are ITR-4 (1.75 crore), 2% are ITR-5 (15.1 lakh), ITR-6 (9.3 lakh) and ITR-7 (2.18 lakh). This reflects an increase of over 16.7 lakh ITRs over total filing of ITRs for AY 2020-21 till 15.03.2021.
Over 43% of these ITRs have been filed using the online ITR form on the portal and the balance have been uploaded using the ITR created from the offline ITR preparation software utilities, including Departmental software.
Further, out of the 6.63 crore ITRs filed for AY 2021-22, more than 6.01 crore ITRs have been verified (75% using Aadhaar OTP). Out of the verified ITRs, more than 5.17 crore ITRs have been processed and 1.83 crore refunds for AY 2021-22 have been issued till 15.03.2022.
More than 99.27 lakh statutory forms were filed in FY 2021-22 till 15th March, 2022 on the new portal including 26.19 lakh Form 3CB-CD, 2.76 lakh Form 3CA-3CD, 20.9 lakh Form 15CA, 5.4 lakh Form 15CB, 2.27 lakh 10A, 5.86 lakh 10E, 77,634 Form 35 and 23.79 lakh TDS statements. The extended due date for filing of form 3CFA, 3CEAA, 3CLA, 9A, 10, 10IB/IC/ID, 10CCF, 56FF was 15th March, 2022 for which total filings till 15th March, 2022 is nearly 1.64 lakh.
To assist taxpayers with a smooth experience on the portal, over 8,500 taxpayer calls and 260 chats were responded to by the helpdesk only on 15th March, 2022 itself. Two email ids were created to resolve grievances of taxpayers in an expeditious manner related to uploading of ITRs (itr.helpdesk@incometax.gov.in) and Tax Audit Report (TAR) (tar.helpdesk@incometax.gov.in). In this regard, 16,252 emails were received, of which 16,233 were resolved by 15th March, 2022. In addition to the above, the Department has been proactively engaging with and reaching out to taxpayers and professionals for assistance through its official Twitter handle on a continuous basis and through direct webex calls/webinars for better handholding.
The Department expresses gratitude to all tax professionals and taxpayers for the support in timely compliances. Taxpayers and tax professionals are also requested to note that the last date of filing belated return, revised return, linking of Aadhaar and PAN and compliance to the e-proceedings for assessment etc. is 31.03.2022.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তগী অনৌবা ই-ফাইলিং পোর্তেলদা কোতি ৬.৬৩ হেনবগী ইনকম তেক্স রিতর্নশিং (আই.তি.আর.শিং) অমদি স্তেত্যুতরী ফোর্ম লাখ ৯৯.২৭ ফাইল তৌখি
16 MAR 2022 7:12PM by PIB Imphal
তেক্স ওদিৎ রিপোর্ত ফাইল তৌবা দরকার ওইখিবা কম্পেনীশিং অমদি অতোপ্পা তেক্সপেয়রশিংনা আই.তি.আর.শিং ফাইল তৌবগী অরোইবা মতম ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবদা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তগী অনৌবা ই-ফাইলিং পোর্তেলদা এ.ৱাই. ২০২১-২২গীদমক ইনকম তেক্স রিতর্ন (আই.তি.আর.শিং) কোতি ৬.৬৩ হেন্না ফাইল তৌখি৷ ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবদা, আই.তি.আর. লাখ ৫.৪৩ হেন্না ফাইল তৌখি (হৌখিবা চহিগী অরোইবা মতমদা লাখ ৪.৭৭ ফাইল তৌখিবা অসিগা চাংদম্নবদা) অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৫নিসিদা আই.তি.আর. লাখ ১৩.৮৪ হেন্না ফাইল তৌখি (হৌখিবা চহিগী অরোইবা মতমদা লাখ ১১.৮৭ ফাইল তৌখিবা অসিগা চাংদম্নবা মতমদা)৷
এ.ৱাই. ২০২১-২২গীদমক ফাইল তৌরকখিবা আই.তি.আর. কোতি ৬.৬৩গী মনুংদা, ৪৬%দি আই.তি.আর.-১ (কোতি ৩.০৩) ওই, ৯%না আই.তি.আর.-২ (লাখ ৫৭.৬) ওই, ১৫%না আই.তি.আর.-৩ (কোতি ১.০২) ওই, ২৬%না আই.তি.আর.-৪ (কোতি ১.৭৫) ওই, ২%না আই.তি.আর. -৫ (লাখ ১৫.১) , আই.তি.আর-৬ (লাখ ৯.৩) অমসুং আই.তি.আর.-৭ (লাখ ২.১৮) ওই৷ মসিনা ১৫.০৩.২০২১ ফাওবদা এ.ৱাই. ২০২০-২১গীদমক ফাইলিং তৌখিবা অপুনবা আই.তি.আর.শিংদগী আই.তি.আর. লাখ ১৬.৭ হেন্না হেনগৎলকপা অদু উৎলি৷
হায়রিবা আই.তি.আর.শিংগী মনুংদা ৪৩%দি পোর্তেলদা ফংলিবা ওনলাইন আই.তি.আর. ফোর্ম অসি শিজিন্নদুনা ফাইল তৌখ্রে অমদি লেমহৌরিবশিং অদুনা দিপার্তমেন্তেল সোফৱেয়র য়াওনা ওফলাইন আই.তি.আর. প্রিপরেসন সোফতৱেয়র য়ুতিলিতীশিংদগী শেম্বা আই.তি.আর. শিজিন্নদুনা অপলোদ তৌখ্রে৷
মখাতানা, এ.ৱাই. ২০২১-২২গীদমক ফাইল তৌরকখিবা আই.তি.আর. কোতি ৬.৬৩গী মনুংদা, আই.তি.আর. কোতি ৬.০১ হেনবদি বেরিফাই তৌখ্রে (৭৫%দি আধার ও.তি.পি. শিজিন্নৈ)৷ বেরিফাই তৌখ্রবা আই.তি.আর.শিংগী মনুংদা, আই.তি.আর. কোতি ৫.১৭ হেনবদি প্রোসেস তৌখ্রে অমদি এ.ৱাই. ২০২১-২২গীদমক রিফন্দ তৌখিবা কোতি ১.৮৩না ১৫.০৩.২০২২ ফাওবগী মনুংদা ইসু তৌখ্রে৷
২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবগী মনুংদা ৩সি.দি.-সি.দি. ফোর্ম লাখ ২৬.১৯, ৩সি.এ.-৩সি.দি. ফোর্ম লাখ ২.৭৬, ১৫সি.এ. ফোর্ম লাখ ২০.৯, ১৫সি.বি. ফোর্ম লাখ ৫.৪, ১০এ লাখ ২.২৭, ১০ই লাখ ৫.৮৬, ফোর্ম ৩৫ ৭৭,৬৩৪ অমদি তি.দি.এস. স্তেতমেন্ত লাখ ২৩.৭৯ য়াওনা স্তেত্যুতরী ফোর্ম লাখ ৯৯.২৭ হেনবদি অনৌবা পোর্তেলদা এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা ফাইল তৌরকখি৷ ফোর্ম ৩সি.এফ.এ., ৩সি.ই.এ.এ., ৩সি.এল.এ., ৯এ, ১০, ১০আই.বি./আই.সি./আই.দি., ১০সি.সি.এফ., ৫৬ এফ.এফ. ফাইলিং তৌবগী অরোইবা মতম শাংদোকপা অদু ২০২২গী মার্চ ১৫ ওইখি, মসিগীদমক ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবদা ফাইলিং তৌরকখিবা অপুনবা মশিং অসি লাখ ১.৬৪রোমনি৷
পোর্তেল অসিদা তেক্সপেয়রশিংবু নিংথিনা মতেং পাংননবা, তেক্সপেয়র কোল ৮,৫০০ অমদি চেৎ ২৬০ হেন্না ২০২২গী মার্চ ১৫ খক্তদা হেল্পদেক্সনা পাউখুম পীখি৷ আই.তি.আর.শিং(itr.helpdesk@incometax.gov.in) অমদি তেক্স ওদিৎ রিপোর্ত (তি.এ.আর.) (tar.helpdesk@incometax.gov.in) অপলোদ তৌবগা মরী লৈননা নিংথিজবা মওং অমদা তেক্সপেয়রশিংগী গ্রিবেন্সশিং রিসোল্ব তৌনবা ইমেল আই.দি. অনি শেমখি৷ হিরম অসিগী মতাংদা,ইমেল ১৬,২৫২ ফংখি, মসিগী মনুংদা ১৬,২৩৩দি ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবগী মনুংদা রিসোল্ব তৌখি৷ মথক্তা পল্লিবশিং অসিগী মথক্তা, দিপার্তমেন্ত অসিনা চাং নাইবা মওং অমদা চলাইরিবা মশাগী ওফিসিয়েল ত্বিতর অমদি হেন্না ফবা মওংদা খুৎশম্ননবগীদমক দাইরেক্ত ৱেবেক্স কোলশিং/ৱেবিনারশিং শিন্দুনা মতেং পাংনবগীদমক তেক্সপেয়রশিং অমদি প্রোফেসনেলশিং তম্না চেকশিন্না চংশিল্লকখ্রে অমদি য়ৌরকখ্রে৷
মতম ঙাক্না চৎপদা মতেং পাংবিবগীদমক দিপার্তমেন্ত অসিনা তেক্স প্রোফেসনেলশিং অমদি তেক্সপেয়র পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোক্লি৷ বাইলেতেদ রিতর্ন, রিভাইস রিতর্নস আধার অমদি পান লিঙ্ক তৌবা, এসেসমেন্তগীদমক ই-প্রোসিদিংশিং ঙাক্না চৎপগী অরোইবা মতম অসি ৩১.০৩.২০২২নি হায়বসি খঙজিলহৌনবসু তেক্সপেয়রশিং অমদি তেক্স প্রোফেসনেলশিংদা হায়জখি৷