Ministry of Civil Aviation
405 ROUTES UNDER UDAN SCHEME
14 MAR 2022 3:30PM by PIB Delhi
The Ministry of Civil Aviation has launched Regional Connectivity Scheme (RCS) - UDAN (Ude Deshka Aam Nagrik) on 21-10-2016 to stimulate regional air connectivity and making air travel affordable to the masses. UDAN is a market driven scheme. An airport which is included in the awarded routes of UDAN and requires upgradation/development for commencement of RCS operations, is developed under "Revival of unserved and underserved airports" scheme. Airports Authority of India(AAI), the Implementing Agency has identified 154 RCS airports including 14 water aerodromes and 36 helipads so far under UDAN for operation of RCS flights. Airports Authority of India(AAI), the Implementing Agency, has awarded 948 routes, from which, 405 routes involving 65 airports including 8 heliports and 2 water aerodromes have been operationalized under UDAN as on 09.03.2022.
Besides Viability Gap Funding (VGF), other concessions from Central, State Governments and airport operators are extended to Selected Airline Operators (SAOs) to encourage operations from unserved/underserved airports/heliports/water aerodromes and to keep the air fare affordable.
While launching the UDAN Scheme in 2016, the Government had capped the Airfare at Rs. 2500 for a distance of 500 km to 600 km per seat under Regional Connectivity routes (equivalent to one-hour flight). The capping is subject to indexation as per the formula specified in the UDAN Scheme document.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Civil Aviation (Gen. (Dr) V. K. Singh Retd) in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উরান স্কিমগী মখাদা রুত ৪০৫
14 MAR 2022 3:30PM by PIB Imphal
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না রিজনেল এয়র কনেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং পুম্নমক্কী ওইনা এয়র ত্রাবেল অহোংবা মমল ফংহন্নবা ২১-১০-২০১৬দা রিজনেল কনেক্তিবিতী স্কিম (আর.সি.এস.) – উরান (উরে দেশকা আম নাগরিক) হৌদোকখি। উরান অসি মার্কেৎ দ্রাইবন স্কিম অমনি। উরানগী এৱার্দেদ রুতশিংদা মনুং চল্লিবা অমসুং আর.সি.এস. ওপরেসনশিংগী কম্মেন্সমেন্তকীদমক অপগ্রেদেসন/দিবলপমেন্ত মথৌ তাবা অদুগুম্বা এয়রপোর্ত অমা “রিভাইবেল ওফ অনসর্ব এন্দ অন্দরসর্ব এয়ারপোর্তস” স্কিমগী মখাদা দিবেলপ তৌরি। এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)না আর.সি.এস. ফ্লাইতশিংগী ওপরেসনগীদমক উরানগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ৱাতর এরোদ্রোম ১৪ অমসুং হেলিপেদ ৩৬ য়াওনা আর.সি.এস. এয়রপোর্ত ১৫৪ মশক খংদোক্লে। ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী ওইরিবা এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)না রুত ৯৪৮ লেপথোকখ্রে, মদুগী মনুংদা হেলিপোর্ত ৮ অমসুং ৱাতর এরোদ্রোম ২ য়াওনা এয়ারপোর্ত ৬৫ মনুং চনবা রুত ৪০৫দি ০৯.০৩.২০২২দা উরানগী মখাদা মথৌ তৌখ্রে।
ভাইবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.)গী মথক্তা অনসর্ব/অন্দরসর্ব এয়রপোর্তশিং/হেলিপোর্তশিং/ৱাতর এরোদ্রোমশিংদগী ওপরেসনশিং পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং এয়র ফেয়র অহোংবা মমলদা ফংহন্নবা সেলেক্তেদ এয়রলাইন ওপরেতর্স (এস.এ.ও.শিং)দা কেন্দ্র, রাজ্য সরকারশিং অমসুং এয়রপোর্ত ওপরেতরশিংদগী অতোপ্পা কনসেসনশিং পীরি।
২০১৬দা উরান স্কিম হৌদোকপা মতমদা, রিজনেল কনেক্তিবিতী রুতস (পুং অমগী ফ্লাইতকা মান্নবা)কী মখাদা কিলোমীতর ৫০০দগী কিলোমীতর ৬০০ ফাওবগী অরাপ্পা অমদা সিত অমমমদা এয়রফেয়র লুপা ২৫০০দা মমল লেপখি। মমল লেপখিবা অসি উরান স্কিম দোকুমেন্তদা পোর্মুলা স্পেসিফাইদকী মতুং ইন্না সবজেক্ত তু ইন্দেক্সেসন্নি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা অইবা পাউখুম ওইনা সিভিএ এভিএসন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী (জেনরেল দা. ভি. কে. সিংহ (থবক্তগী পোত্থারবা)না পীখিবনি।