লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইন্তর্নেস্নেল ৱুমেন্স দেদা ই.এস.আই.সি.গী নুপী কোবিদ লান্মীশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
ই.এস.আই.সি.না মেতর্নিতী বেনিফিতকী ক্লেম ৪৬২২ অমসুং কনফাইনমেন্ত এক্সপেন্সেসকী ক্লেম ৪৯৩ অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী আইকোনিক ওইরবা চয়োলদা লোইশিন্দুনা লুপা করোর ৩৩.৭৫ পীখ্রে
08 MAR 2022 6:35PM by PIB Imphal
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমসুং এনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপিন্দর য়াদবনা ভরত পুম্বগী ওইনা কোবিদ ১৯ লায়চৎ মনুংদা ই.এস.আই.সি. হোস্পিতালশিংগী নুপী দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং পেরামেদিকেল স্তাফশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। লৈবাক অসিগী ই.এস.আই.সি. হোস্পিতালশিং হায়বদি কর্নাতকা, নই দিল্লী, মুম্বাই, চেনাই, হায়দ্রাবাদ, আহমেদবাদ, নোইদা, ফারিদাবাদ অমসুং দিল্লীগী অপুনবা ওফিসিএল ০৯ এৱার্দকীদমক খনগৎখ্রে, কেন্দিদেৎ ০৯গী মনুংদা মকোক থোংবা এচীবর ০৩দা শ্রী ভুপিন্দর য়াদবনা থাগৎপা ফোংদোকখি।
ই.এস.আই.সি.না মীরোলগা মরী লৈননা কনফাইনমেন্ত নত্ত্রগা মিসকেরিএজ নত্ত্রগা অনাবা ওইরপা, মপুং ফাদনা পোকপা নত্ত্রগা মিসকেরিএজ নত্ত্রগা সরোগেৎ অমসুং অঙাং য়োক্লিবা মমাদা থোকপা ইনস্যুর ৱুমেন (আই.দবল্যু.)দা চয়োল ২৬ পেরিওদিকেল পেমেন্ত পীরি।
অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী আইকোনিক ওইবা চয়োল পাংথোকপা অমসুং মসিনা ইন্তর্নেস্নেল ৱুমেন্স দেগা পুন্না তারিবা অসিবু মার্ক তৌবা ওইনা, ভারত শিনবা থুংনা লৈরিবা মেতর্নিতী কেসশিংগী অয়াম্বা পেন্দিং ০৮.০৩.২০২২দা লোইশিনখ্রে।
ই.এস.আই.সি.দা মেতর্নিতী বেনিফিত কেসশিংগী ক্লেম ৪৯৬১ অমসুং কনফাইনমেন্ত এক্সপেন্সেস কেসশিংগী ক্লেম ৫২৮ লৈরি। হায়রিবা ক্লেমশিং অসিগী মনুংদা, অপুনবা মেতর্নিতী বেনিফিতকী ক্লেম ৪৬২২ অমসুং কনফাইনমেন্ত এক্সপেন্সেসকী ক্লেম ৪৯৩ লোইশিনখ্রে অমসুং লুপা করোর ৩৩.৭৫ পীখ্রে। লৈহৌরিবা ক্লেমশিং অসিসু আইকোনিক চয়োল মনুংদা লোইশিল্লগনি।

Ministry of Labour & Employment
Union Minister for Labour & Employment felicitates ESIC Women COVID Warriors on International Women’s Day
ESIC settles 4622 claims of Maternity Benefit and 493 claims of Confinement Expenses paid Rs. 33.75 Crore during Iconic Week of Azadi Ka Amrit Mahotsav
08 MAR 2022 6:35PM by PIB Delhi
Shri Bhupender Yadav, Union Minister of Labour & Employment and Environment, Forest & Climate Change, facilitated women doctors, Nurses and Paramedical Staff of ESIC Hospitals during the COVID 19 pandemic throughout India. Total 09 officials were selected for award from different ESIC Hospitals of the country viz. from Karnataka, New Delhi, Mumbai, Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Noida, Faridabad and Delhi, 03 top achievers out of these 09 candidates were felicitated by Shri Bhupender Yadav.
ESIC pays periodical payment for 26 weeks to the Insured Women (IW) in case of confinement or miscarriage or sickness arising out of pregnancy, premature birth of child or miscarriage or to surrogate and adopting mother.
To mark the celebration of Iconic Week of Azadi Ka Amrit Mahotsav and its coincidence with International Women’s Day, maximum pending maternity cases throughout India were settled by 08.03.2022.
There were 4961 claims for maternity benefit cases and 528 claims for confinement expenses cases in ESIC. Out of these claims, total 4622 claims of maternity benefit and 493 claims of confinement expenses have been settled and an amount of Rs. 33.75 Crore has been paid. The remaining claims will also be settled during the Iconic Week.