PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
03 MAR 2022 5:26PM by PIB Delhi
• Over 178 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 77,152
• Active cases stand at 0.18%
• Recovery Rate currently at 98.62%
• 14,947 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,23,53,620
• 6,561 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.74%)
• Weekly Positivity Rate (0.99%)
• 77 cr Total Tests conducted so far; 8,82,953 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
infographic on covid 19 updates
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 178 Cr
More than 21 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.62%
6,561 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 77,152
Weekly Positivity Rate is presently at 0.99%
With the administration of more than 21 lakh Doses (21,83,976) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 178 Cr (1,78,02,63,222) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 2,05,41,983 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,01,757
2nd Dose
99,70,032
Precaution Dose
41,99,279
FLWs
1st Dose
1,84,09,861
2nd Dose
1,74,48,537
Precaution Dose
62,90,304
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,50,25,490
2nd Dose
2,87,35,449
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,20,71,254
2nd Dose
44,61,31,357
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,23,15,853
2nd Dose
18,05,83,661
Over 60 years
1st Dose
12,64,47,292
2nd Dose
11,24,68,351
Precaution Dose
97,64,745
Precaution Dose
2,02,54,328
Total
1,78,02,63,222
14,947 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,23,53,620.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.62%.
6,561 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 77,152. Active cases constitute 0.18% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 8,82,953 tests being conducted. India has so far conducted over 77 Cr (77,00,50,005) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.99% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.74%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1802495
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 178.48 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.19 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 3rd February 2022)
SUPPLIED
1,78,48,14,200
BALANCE AVAILABLE
15,19,06,236
More than 178.48 crore (1,78,48,14,200) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.19 Cr (15,19,06,236) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1802480
Tweet links

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
03 MAR 2022 5:26PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৮.০২ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৭৭,১৫২ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.১৮%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৬২%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১৪,৯৪৭ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৩,৫৩,৬২০দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৬,৫৬১ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৪% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.৯৯%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৭ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,৮২,৯৫৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
infographic on covid 19 updates
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ করোর ১৭৮ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ২১ হেন্না কাপখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৬২%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৫৬১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৭৭,১৫২দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৯৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ২১ (২১,৮৩,৯৭৬) হেন্না কাপখিবগা লোয়ননা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৭৮ (১,৭৮,০২,৬৩,২২২) হেনখ্রে।
মসি সেসন ২,০৫,৪১,৯৮৩গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০১,৭৫৭
অনিশুবা দোজ
৯৯,৭০,০৩২
প্রিকোসন দোজ
৪১,৯৯,২৭৯
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০৯,৮৬১
অনিশুবা দোজ
১,৭৪,৪৮,৫৩৭
প্রিকোসন দোজ
৬২,৯০,৩০৪
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৫০,২৫,৪৯০
অনিশুবা দোজ
২,৮৭,৩৫,৪৪৯
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,২০,৭১,২৫৪
অনিশুবা দোজ
৪৪,৬১,৩১,৩৫৭
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,২৩,১৫,৮৫৩
অনিশুবা দোজ
১৮,০৫,৮৩,৬৬১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৪,৪৭,২৯২
অনিশুবা দোজ
১১,২৪,৬৮,৩৫১
প্রিকোসন দোজ
৯৭,৬৪,৭৪৫
অপুনবা
১,৭৮,০২,৭৩,২২২
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৪,৯৪৭ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৩,৫৩,৬২০ শুখ্রে।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৬২% য়ৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৫৬১ রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৭৭,১৫২ দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ০.১৮% ওইরি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী অসি মখা তানা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ৮,৮২,৯৫৩ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৭ (৭৭,০০,৫০,০০৫) হেন্না তৌখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংবদা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনবগা লোয়ননা লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৯৯% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৭৪% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1802495
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৮.৪৮ হেন্না ফংহনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.১৯ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(মার্চ ০৩, ২০২২দা ওইরিবা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৭৮,৪৮,১৪,২০০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৫,১৯,০৬,২৩৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৮.৪৮ (১,৭৮,৪৮,১৪,২০০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.১৯ (১৫,১৯,০৬,২৩৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1802480
ত্বীৎ লিঙ্কশিং