Ministry of Electronics & IT
MyGov launches “Sabka Vikas MahaQuiz” series of 14 episodes
This series aims to sensitise the participants about the various government schemes and initiatives
02 MAR 2022 6:36PM by PIB Delhi
The government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi is committed to the ideals of “Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayaas” to build an Aatmanirbhar Bharat.
In order to build awareness amongst citizens about good governance, MyGov has launched the “Sabka Vikas MahaQuiz” series, on 1st March, 2022. This is a year-long project and consists of 14 episodes, all hosted at Quiz.MyGov.in
“Sabka Vikas MahaQuiz series” aims to sensitise the participants about the various government schemes and initiatives. The government has been working to ensure basic necessities to all citizens of the country through various programmes and schemes for the holistic welfare of all citizens, especially the poor and marginalised sections of society.
This includes yojanas that resulted in the unprecedented number of houses built (PM Awas Yojana), water connections given (Jal Jeevan Mission), bank accounts (Jan Dhan), direct benefit transfer to farmers (PM KISAN) or free gas connections (Ujjwala) and many more lifechanging interventions for the poor.
How to participate in the Quiz:
1. Log in to Quiz.MyGov.in
2. Select one of the total 14 quizzes on the flagship schemes
3. Each new quiz will be launched after the end of the previous quiz
4. The quiz will be available in Hindi & English and all other major languages
5. Every week, top 1000 winners will be announced and every winner will receive Rs 2000/- each
6. One participant can participate only once in a quiz. Multiple entries from the same entrant will not be considered and will be discarded
7. At the end of 52 weeks, there will be a bumper prize for those who took part in all the quizzes
8. This is a timed quiz with 20 questions to be answered in 700 seconds
The first quiz is on Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PM-GKAY). PM-GKAY is a pro-poor package intended to reduce the challenges encountered by the poor as a result of disruptions due to the COVID-19 pandemic.
MyGov invites citizens to come and test their knowledge of New India, and win cash prizes totalling Rs 10 lakh every week for a year. Visit: quiz.mygov.in

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
মাইগোবনা ইপিসোদ ১৪গী “সবকা বিকাস মহা ক্বিজ” সেরিজ হৌদোকখ্রে
সেরিজ অসিনা তোঙান তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিংগী মতাংদা শরুক য়ারিবশিংদা সেন্সিতাইজ তৌহন্নবা পান্দম থম্লি
02 MAR 2022 6:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা “সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্রয়াস”কী আইদিএলশিংদা কম্মিত তৌরি।
অফবা গবর্নান্সকী মতাংদা নাগরিকশিংগী মরকত্তা এৱারনেস শাগৎনবা মাইগোবনা ২০২২গী মার্চ ১দা “সবকা বিকাস মহা ক্বিজ” সেরিজ হৌদোকখ্রে। মসি চহি অমা শাংনা চত্থগদবা প্রোজেক্তনি অমদি ইপিসোদ ১৪ য়াওরি, পুম্নমক Quiz.MyGov.inদা হোস্ত তৌরি।
“সবকা বিকাস মহা ক্বিজ সেরিজ”না তোঙান তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিংগী মতাংদা শরুক য়ারিবশিংদা সেন্সিতাইজ তৌহন্নবা পান্দম থম্লি। সরকার অসিনা লৈবাক অসিগী নাগরিক পুম্নমকপু অখন্ননা সমাজকী লায়রবা অমসুং শোত্থরবা কাংলুপকী য়াইফনবগীদমক তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং অমসুং স্কিমশিংগী থোংদা মরুওইবা দরকারওইবশিং ফংহন্নবা থবক তৌরি।
মসিদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা য়ুম শাবা (পি.এম. অৱাস য়োজনা), ইশিং কনেক্সনশিং পীবা (জল জীবন মিসন), বেঙ্ক একাউন্তশিং (জন ধন), লৌমীশিংদা দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর (পি.এম. কিসান) নত্রগা ফ্রী গ্যাস কনেক্সন (উজ্বলা) অমদি লাইরবশিংগীদমক লাইফচেঞ্জিং ইন্তরবেন্সন কয়া অমা য়াওরি।
ক্বিজ অসিদা করম্না শরুক য়াগনি:
১. Quiz.MyGov.inদা লোগ ইন তৌবা
২. ফ্লেগশিপ স্কিমশিংদা অপুনবা ক্বিজ ১৪দা অমা খনবা
৩. অনৌবা ক্বিজ খুদিংমক মমাংগী ক্বিজ লোইরবা মতুংদা লোঞ্চ তৌগনি
৪. ক্বিজ অসি হিন্দি অমসুং ইংলিস অমদি অতোপ্পা মরুওইবা লোনশিংদা ফংগনি
৫. হপ্তা খুদিং, মকোকথোংবা ৱিনর ১০০০ লাওথোক্কনি অমদি ৱিনর খুদিংনা লুপা লিশিং অনি ২০০০ ফংগনি
৬. শরুক য়ারিবা অমনা ক্বিজ অমদা অমুক্তং শরুক য়াবা য়াগনি। চপ মানবা এন্ত্রান্তদগী অমদগী হেনবা এন্ত্রিশিং লৌরোই অমদি দিসকার্দ তৌগনি
৭. চয়োল ৫২ লোইরকপদা, ক্বিজ পুম্নমক্তা শরুক য়াবা মখোয়শিং অদুগীদমক বম্পর প্রাইজ অমা লৈগনি
৮. মসি সেকেন্দ ৭০০কী মনুংদা পাউখুম পীগদবা ৱাহং ২০ লৈবা অকক্নবা মতম অমা লৈবা ক্বিজনি
অহানবা ক্বিজ অসি প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্না য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই.)দা পাংথোক্লি। পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই. অসি লাইরবশিংবি মতেং পাংবা পেকেজ অমনি, মসিগী পান্দমদি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অৱাবা মায়োক্নরিবা লায়রবশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং হন্থহনবনি।
মাইগোবনা নাগরিকশিংবু শরুক য়ানবা অমদি ওইবা ন্যু ইন্দিয়াগী ওইবা মখোয়গী নোলেজ চাংয়েংনবা অমদি চহি অমগী ওইনা হপ্তা খুদিং অপুনবা লুপা লাখ ১০গী কেশ প্রাইজ লৌননবা বার্তন তৌখ্রে। চংবিয়ু: quiz.mygov.in