PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
16 FEB 2022 6:05PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৪ হেন্না কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩,৭০,২৪০দা লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.৮৭%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৯৪%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৮২,৯৮৮ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,১৮,৪৩,৪৪৬দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৩০,৬১৫ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.৪৫% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (৩.৩২%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৫.৪২ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১২,৫১,৬৭৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৭৪ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৪১.৫৪ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৯৪% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৬১৫ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩,৭০,২৪০দা লৈরি
হৌজিক লৈরিবা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ৩.৩২%দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি নুমিৎয়ুংবা মতুং ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৭৪ গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৯৫,৯৮,৯৬৬ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৯,৯৬০
২শুবা দোজ
৯৯,৩৯,৬৩১
প্রিকোসন দোজ
৩৯,৪৭,৩৬৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০৬,২৭১
২শুবা দোজ
১,৭৩,৯২,৮৯৫
প্রিকোসন দোজ
৫৫,৭২,৩০১
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫,২৭,০৬,৮৫৫
২শুবা দোজ
১,৭৫,৮৫,৭৫১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৪,৯০,৪৯,০১৪
২শুবা দোজ
৪২,৯৯,৭৯,৭৯৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,১৮,১৫,১৮৩
২শুবা দোজ
১৭,৭০,৮০,৩৮১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬০,২৯,৮৯৭
২শুবা দোজ
১১,০৩,২২,২৮৯
প্রিকোসন দোজ
৮৪,৫৪,০৮৩
প্রিকোসন দোজ
১,৭৯,৭৩,৭৪৯
অপুনবা
১,৭৩,৮৬,৮১,৬৭৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৮২,৯৮৮ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৪,১৮,৪৩,৪৪৬ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৯৪%দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৬১৫ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩,৭০,২৪০ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী ওইবা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ০.৮৭% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৫১,৬৭৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৫.৪২ (৭৫,৪২,৮৪,৯৭৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ৩.৩২%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৪৫%দা লৈরি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798648
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৭১.৪৮ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৮৮ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(ফেব্রুৱারী ১৬, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৭১,৪৮,৮৯,২৬০
হৌজিক লৈরিবা
১১,৮৮,৫৯,৩৫৬
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭১.৪৮ (১,৭১,৪৮,৮৯,২৬০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১১.৮৮ (১১,৮৮,৫৯,৩৫৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798644
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
16 FEB 2022 6:05PM by PIB Delhi
• Over 174 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 3,70,240
• Active cases stand at 0.87%
• Recovery Rate currently at 97.94%
• 82,988 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,18,43,446
• 30,615 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (2.45%)
• Weekly Positivity Rate (3.32%)
• 75.42 cr Total Tests conducted so far; 12,51,677 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 174 Cr
More than 41.54 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 97.94%
30,615 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 3,70,240
Weekly Positivity Rate is presently at 3.32%
India’s Cumulative COVID-19 vaccination coverage has exceeded 174.Cr as per provisional reports till today afternoon. This has been achieved through 1,95,98,966 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,99,960
2nd Dose
99,39,631
Precaution Dose
39,47,365
FLWs
1st Dose
1,84,06,271
2nd Dose
1,73,92,895
Precaution Dose
55,72,301
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,27,06,855
2nd Dose
1,75,85,751
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,90,49,014
2nd Dose
42,99,79,799
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,18,15,183
2nd Dose
17,70,80,381
Over 60 years
1st Dose
12,60,29,897
2nd Dose
11,03,22,289
Precaution Dose
84,54,083
Precaution Dose
1,79,73,749
Total
1,73,86,81,675
82,988 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,18,43,446.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.94%.
30,615 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 3,70,240. Active cases constitute 0.87% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,51,677 tests being conducted. India has so far conducted over 75.42 Cr (75,42,84,979) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 3.32% and the Daily Positivity rate is reported to be 2.45%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798648
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 171.48 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 11.88 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16th February 2022)
SUPPLIED
1,71,48,89,260
BALANCE AVAILABLE
11,88,59,356
More than 171.48 crore (1,71,48,89,260) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 11.88 Cr (11,88,59,356) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798644
Tweet links