PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
14 FEB 2022 7:06PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৪,৭৮,৮৮২দা লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ১.১২%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৮%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৯১,৯৩০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,১৬,৭৭,৬৪১দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৩৪,১১৩ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (৩.১৯% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (৩.৯৯%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৫.১৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,৬৭,৯০৮ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ করোর ১৭৩ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ১১.৬৬ হেন্না কাপখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৭.৬৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,১১৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৪,৭৮,৮৮২দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৩.৯৯% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি নুমিৎ য়ুংবা মতুংগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৭৩ হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৯৩,৮৭,৬৮৯গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৯,৪৯৬
অনিশুবা দোজ
৯৯,৩২,৭৬২
প্রিকোসন দোজ
৩৮,৮৬,৬০১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০৫,৩৫৯
অনিশুবা দোজ
১,৭৩,৭৯,৩২৭
প্রিকোসন দোজ
৫৪,০৮,৯২১
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,২১,৩২,০৫৩
অনিশুবা দোজ
১,৫০,১৪,৮০১
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৪,৮২,৪৩,৬১৪
অনিশুবা দোজ
৪২,৬৮,৫৩,৬৪৪
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,১৬,৬৬,৬৬৫
অনিশুবা দোজ
১৭,৬৪,০৪,৫৬৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৫৯,১৮,৬৩১
অনিশুবা দোজ
১০,৯৯,০৭,৪৪৯
প্রিকোসন দোজ
৮০,৩৩,৬০৩
প্রিকোসন দোজ
১,৭৩,২৯,১২৫
অপুনবা
১,৭২,৯৫,৮৭,৪৯০
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৯১,৯৩০ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,১৬,৭৭,৬৪১ শুখ্রে।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৭.৬৮% য়ৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,১১৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৪,৭৮,৮৮২ দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ১.১২% ওইরি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী অসি মখা তানা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না তেস্ত ১০,৬৭,৯০৮ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৫.১৮ (৭৫,১৮,০৩,৭৬৬) হেন্না তৌখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংবদা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনবগা লোয়ননা লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৩.৯৯ % অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৩.১৯ % ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798167
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৭১.১৭ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২.২৫ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(ফেব্রুৱারী ১৪, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৭১,১৭,৫০,৯৬০
হৌজিক লৈরিবা
১২,২৫,৭০,৬৪৬
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭১.১৭ (১,৭১,১৭,৫০,৯৬০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২.২৫ (১২,২৫,৭০,৬৪৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798164
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
14 FEB 2022 7:06PM by PIB Delhi
• Over 173 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 4,78,882
• Active cases stand at 1.12%
• Recovery Rate currently at 97.68%
• 91,930 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,16,77,641
• 34,113 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (3.19%)
• Weekly Positivity Rate (3.99%)
• 75.18 cr Total Tests conducted so far; 10,67,908 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 173 Cr
More than 11.66 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 97.68%
34,113 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 4,78,882
Weekly Positivity Rate is presently at 3.99%
India’s Cumulative COVID-19 vaccination coverage has exceeded 173 Cr as per provisional reports today after noon.
This has been achieved through 1,93,87,689 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,99,496
2nd Dose
99,32,762
Precaution Dose
38,86,601
FLWs
1st Dose
1,84,05,359
2nd Dose
1,73,79,327
Precaution Dose
54,08,921
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,21,32,053
2nd Dose
1,50,14,801
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,82,43,614
2nd Dose
42,68,53,644
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,16,66,665
2nd Dose
17,64,04,564
Over 60 years
1st Dose
12,59,18,631
2nd Dose
10,99,07,449
Precaution Dose
80,33,603
Precaution Dose
1,73,29,125
Total
1,72,95,87,490
91,930 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,16,77,641.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.68%.
34,113 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Case load is presently at 4,78,882. Active cases constitute 1.12% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,67,908 tests being conducted. India has so far conducted over 75.18 Cr (75,18,03,766) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 3.99% and the Daily Positivity rate is reported to be 3.19%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798167
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 171.17 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.25 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 14th February, 2022)
SUPPLIED
1,71,17,50,960
BALANCE AVAILABLE
12,25,70,646
More than 171.17 crore (1,71,17,50,960) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 12.25 Cr (12,25,70,646) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1798164
Tweet links