PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
07 FEB 2022 6:02PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭০ হেন্না কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১১,০৮,৯৩৮দা লৈরি
• এক্তিব কেস ২.৬২%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৬.১৯%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ১,৯৯,০৫৪ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,০৬,৬০,২০২দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮৩,৮৭৬ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (৭.২৫% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (৯.১৮%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৪.১৫ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৫৬,৩৬৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৭০ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ১৪.৭০ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৬.১৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮৩,৮৭৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১১,০৮,৯৩৮দা লৈরি
হৌজিক্কী ওইরিবা চয়োলগী লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত ৯.১৮%
ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ ঙসি নুমিৎয়ুংবা মতুং ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৭০ (১,৬৯,৬৩,৮০,৭৫৫) হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৮৮,১৮,৫৬৪ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৭,৭৮১
২শুবা দোজ
৯৯,০৩,৯৩৩
প্রিকোসন দোজ
৩৬,৬০,৭০৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,০১,৭৩২
২শুবা দোজ
১,৭৩,২০,২৮৩
প্রিকোসন দোজ
৪৭,৯১,৯৪৮
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪,৯৪,৭৪,৫৫০
২শুবা দোজ
৫৮,৪১,৯৯৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৪,৪৯,৪৫,১৯৩
২শুবা দোজ
৪১,৬২,০১,২২৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,১০,২৮,৫৬৫
২শুবা দোজ
১৭,৪০,৯৪,৯৯১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৫৪,১২,৬৭৪
২শুবা দোজ
১০,৮৪,৬৭,১৫৪
প্রিকোসন দোজ
৬৪,৩৮,০২২
প্রিকোসন দোজ
১,৪৮,৯০,৬৭৭
অপুনবা
১,৬৯,৬৩,৮০,৭৫৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ১,৯৯,০৫৪ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৪,০৬,৬০,২০২ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.১৯% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮৩,৮৭৬ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১১,০৮,৯৩৮ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী ওইবা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ২.৬২% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৫৬,৩৬৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭৪.১৫ (৭৪,১৫,৬১,৫৮৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ৯.১৮%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ৭.২৫%দা লৈরি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796031
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৭.৮৪ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১২.০৭ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ফেব্রুৱারী ৭, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৬৭,৮৪,৭৮,৪৮৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১২,০৭,৪২৯,৫৬৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৭.৮৪ (১,৬৭,৮৪,৭৮,৪৮৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১২.০৭ (১২,০৭,৪২৯,৫৬৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796016
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
07 FEB 2022 6:02PM by PIB Delhi
• Over 170 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 11,08,938
• Active cases stand at 2.62%
• Recovery Rate currently at 96.19%
• 1,99,054 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,06,60,202
• 83,876 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (7.25%)
• Weekly Positivity Rate (9.18%)
• 74.15 cr Total Tests conducted so far; 11,56,363 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 170 Cr
More than 14.70 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 96.19%
83,876 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 11,08,938
Weekly Positivity Rate is presently at 9.18%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 170 Cr (1,69,63,80,755) as per provisional reports till today afternoon.
This has been achieved through 1,88,18,564 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,97,781
2nd Dose
99,03,933
Precaution Dose
36,60,707
FLWs
1st Dose
1,84,01,732
2nd Dose
1,73,20,283
Precaution Dose
47,91,948
Age Group 15-18 years
1st Dose
4,94,74,550
2nd Dose
58,41,998
Age Group 18-44 years
1st Dose
54,49,45,193
2nd Dose
41,62,01,224
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,10,28,565
2nd Dose
17,40,94,991
Over 60 years
1st Dose
12,54,12,674
2nd Dose
10,84,67,154
Precaution Dose
64,38,022
Precaution Dose
1,48,90,677
Total
1,69,63,80,755
1,99,054 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,06,60,202.
Consequently, India’s recovery rate stands at 96.19%.
83,876 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 11,08,938. Active cases constitute 2.62% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,56,363 tests being conducted. India has so far conducted over 74.15 Cr (74,15,61,587) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 9.18% and the Daily Positivity rate is reported to be 7.25%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796031
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 167.84 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.07 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 7th February, 2022)
SUPPLIED
1,67,84,78,485
BALANCE AVAILABLE
12,07,42,566
More than 167.84 crore (1,67,84,78,485) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 12.07 Cr (12,07,42,566) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1796016
Tweet links