Ministry of Development of North-East Region
Rural sustainability and advancement by Apex Cluster Community Resources Development Society (ACCORDS), Senapati District, Manipur, Ministry of DoNER.
19 JAN 2022 5:18PM by PIB Delhi
The Apex Cluster Community Resources Development Society (ACCORDS) is a non-profit organisation that was foundedin the year 2006 (under Manipur Societies Registration Act I of 1989, bearing Regd. No. 796) byNorth Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS) under North Eastern Region Community Resource Management Project (NERCORMP) Phase – I; which was funded by the NEC, Ministry of DoNER, Govt. of India jointly with International Fund for Agricultural Development (IFAD).
Office bearers of ACCORDS, Senapati District, Manipur
The ACCORDS is enabling environment for sustainable socio-economic development of the rural communities by providing micro credits and other support services such as skill building, promotion of enterprises and community resources that enhances quality of life and sustain peace and harmony in the region. The ACCORDS is a conglomerate of589 Self Help Groups (SHGs), 143 Natural Resource Management Groups (NaRMGs), 35 SHG Federations, and 21 NaRMGs Cluster Associations.
Skill Development Programs organized by ACCORDS
The ACCORDS is collaborating with institutions like NABARD, KVK, District Administration, Line Departments such as Forest, Veterinary, Horticulture, Agriculture, and others.
Ongoing activities:
1. Microfinance Self –financed by ACCORDS
2. Special SHGPI (old 100 NERCORMP SHGs) through NABARD
3. SHGPI (100 new SHGs) through NABARD
4. Tribal Development Fund project through NABARD
5. Livelihood & Enterprise Development Prog. Through NABARD
Major Achievements
1. The ACCORDS microfinance was launched in 2009 and provided loans to 200 SHGs at low rate of interest (14 % per annum) for income generation activities.
2. Promoted over 600 SHGs in Senapati and Kangpokpi Districts under NERCORMP/IFAD and 150 SHGs under SHPI/NABARD programme
3. Facilitated in credit linking of 100 SHGs with banks.
4. Trained 150 women under LEDP and 90 women under MEDP supported by NABARD
5. Conducted 15 Financial Literacy Awareness Programme under NABARD.
6. Constructed a Rural Haat at Tadubi Bazaar under NABARD.
7. Running Rural Mart at Senapati under NABARD
8. Implemented TDF/Wadi projects for 200 beneficiaries under NABARD.
9. Facilitated Area based schemes (Credit linkage) of 40 beneficiaries with MSCB and NABARD.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এপেক্স ক্লস্তর কম্ম্যুনিতী রিসোর্স দিবলপমেন্ত সোসাইতী (এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস.), সেনাপতী দিস্ত্রীক্ত, মনিপুর, দোনর মন্ত্রালয়না খুঙ্গংগী লেঙদবা থাক অমদা থম্বা অমসুং খুমাং চাওশিনহনবা
19 JAN 2022 5:18PM by PIB Imphal
এপেক্স ক্লস্তর কম্ম্যুনিতী রিসোর্স দিবলপমেন্ত সোসাইতী (এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস.) অসি ইন্তর্নেস্নেল ফন্দ ফোর এগ্রীকলচরেল দিবলপমেন্ত (আই.এফ.এ.দি.)গা লোয়ননা খুৎশম্নবা ভারত সরকারগী, দোনর মন্ত্রালয়গী এন.ই.সি.না ফন্দ তৌবা, নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত প্রোজেক্ত (এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি.) ফেজ – ১গী মখাদা নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.এস.)না ২০০৬ (মনিপুর সোসাইতিজ রেজিস্ত্রেসন এক্ত I ওফ ১৯৮৯, রেজিস্ত্রেসন নম্বর ৭৯৬কী মখাদা) হৌদোকখিবা নন-প্রোফিত ওর্গানাইজেসন অমনি।
এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস., সেনাপতী দিস্ত্রীক্ত, মনিপুরগী ওফিস থৌ পুবশিং
এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস.না খুঙ্গংগী কম্ম্যুনিতীশিংদা মাইক্রো ক্রেদিতশিং অমসুং স্কিল বিল্দিং, এন্তরপ্রাইসেস অমসুং কম্ম্যুনিতী রিসোর্সশিং পুখৎতুনা মফম অসিদা পুন্সি মহিং ফগৎহনবা অমসুং ইং-চিক্না থম্বা অমসুং অমত্তা ওইনা থমদুনা অকোইবদা লেঙদবা সোসিও-ইকোনোমিক্তা চাউখৎ থৌরাং পীবা ঙম্লি। এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস. অসি সেলফ হেলপ গ্রুপ (এস.ঐচ.জি.শিং) ৫৮৯, নেচুরেল রিসোর্স মেনেজমেন্ত গ্রুপস (এন.এ.আর.এম.জি.শিং) ১৪৩, এস.ঐচ.জি. ফেদেরেসনশিং ৩৫ অমসুং এন.এ.আর.এম.জি.শিং ক্লস্তর এসোসিএসন ২১না শেম্বা কাংলুপ অমনি।
এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস.না শিনবা স্কিল দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং
এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস.না ইন্সতিত্যুসনশিং হায়বদি এন.এ.বি.এ.আর.দি., কে.ভি.কে, দিস্ত্রীক্ত এদমিনিস্ত্রেসন, মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিং হায়বদি ফোরেস্ত, বেতেরিনরী, হোর্তিকলচর, এগ্রীকলচর অমসুং অতৈ অতোপ্পশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
হৌজিক চৎথরিবা থবকশিং:
১. মাইক্রোফাইনান্স এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস. মশানা ফাইনান্স তৌজবা
২. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী খুত্থাংদা অখন্নবা এস.ঐচ.জি.পি.আই. (অরিবা এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি. এস.ঐচ.জি.শিং ১০০)
৩. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী খুত্থাংদা এস.ঐচ.জি.পি.আই. (অনৌবা এস.ঐচ.জি.শিং ১০০)
৪. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী খুত্থাংদা ত্রাইবেল দিবলপমেন্ত ফন্দ প্রোজেক্ত
৫. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী খুত্থাংদা লাইবলিহুদ অমসুং এন্তরপ্রাইস দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম
মরুওইবা মায় পাকখিবশিং
১. এ.সি.সি.ও.আর.দি.এস. মাইক্রোফাইনান্স অসি ২০০৯দা হৌদোকখি অমসুং ইনকম লাক্নবা থবকশিংগীদমক অপিকপা ইন্তরেস্ততা (চহিদা ১৪%)গী চাংদা এস.ঐচ.জি. ২০০দা লোন পীখি।
২. এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি./আই.এফ.এ.দি.গী মখাদা সেনাপতী অমসুং কাংপোকপী দিস্ত্রীক্ততা এস.ঐচ.জি.শিং ৬০০কী মথক্তা অমসুং এস.ঐচ.পি.আই./এন.এ.বি.এ.আর.দি. প্রোগ্রামগী মখাদা এস.ঐচ.জি.শিং ১৫০ চিংখৎখি।
৩. বেঙ্কশিংদা এস.ঐচ.জি.শিং ১০০গা লোয়ননা ক্রেদিত লিঙ্ক তৌহনখি।
৪. এন.এ.বি.এ.আর.দি.না মতেং তৌদুনা এল.ই.দি.পি.গী মখাদা নুপী ১৫০ অমসুং এম.ই.দি.পি.গী মখাদা নুপী ৯০ ত্রেনিং পীখ্রে।
৫. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী মখাদা ফাইনান্সিএল লিতরেসী এৱারনেস প্রোগ্রাম ১৬ শিনখ্রে।
৬. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী মখাদা তদুবী বজারদা রুরেল হাত অমা শেমগৎখ্রে।
৭. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী মখাদা সেনাপতীদা রুরেল মার্ত হাংলি।
৮. এন.এ.বি.এ.আর.দি.গী মখাদা বেনিফিসরী ২০০গী তি.দি.এফ./ৱাদি প্রোজেক্তশিং হাপখি।
৯. এম.এস.সি.বি. অমসুং এন.এ.বি.এ.আর.দি.কা লোয়ননা বেনিফিসরী ৪০দা এরিয়া বেজ স্কীমশিং (ক্রেদিত লিঙ্কেজ) পীরি।