PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
18 JAN 2022 5:15PM by PIB Imphal
- লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫৮.০৪ কাপথোকখ্রে
- ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৭,৩৬,৬২৮দা লৈরি
- এক্তিব কেস ৪.৬২%দা লৈরি
- হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৪.০৯%দা লৈরি
- হৌখিবা পুং ২৪দা ১,৫৭,৪২১ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৩,৫৩,৯৪,৮৮২দা হেনগৎলে
- হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৩৮,০১৮ লাক্লি
- হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওমিক্রোন কেস ৮,৮৯১ থেংনখ্রে; ঙরাংদগী ৮.৩১% হেনগৎখি
- নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১৪.৪৩% )নি
- চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১৪.৯২%)নি
- হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭০.৫৪ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১৬,৪৯,১৪৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮০গী ময়াদা কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৪.০৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৩৮,০১৮ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক ফাওবদা ওমিক্রোন কেস পুন্না ৮,৮৯১ থেংনখ্রে; ঙরাংদগী ৮.৩১% হেগৎলক্লি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৭,৩৬,৬২৮দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌজিক্কী ওইনা ১৪.৯২%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৮০ (৭৯,৯১,২৩০)গী ময়াদা কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৫৮.০৪ (১,৫৮,০৪,৪১,৭৭০) হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৬৯,৭৬,৮১৭গী খুত্থাংদা ফংবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯০,৪৯১
২শুবা দোজ
৯৭,৮৫,৯৩৮
প্রিকোসন দোজ
১৯,৯২,৬৭১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৯,২৫২
২শুবা দোজ
১,৭০,৬৭,৯৭৮
প্রিকোসন দোজ
১৬,৮৫,৪৪৬
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩,৫৯,৩০,৯২৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫২,৭০,৩৭,২৬৭
২শুবা দোজ
৩৭,২৩,৪২,০৬৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৭৮,৯৪,৮৩২
২শুবা দোজ
১৬,১৯,২৮,১৯৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৩২,৯৩,৭৮৯
২শুবা দোজ
১০,১২,৯৬,৬২১
প্রিকোসন দোজ
১৪,০৬,২৯৩
প্রিকোসন দোজ
৫০,৮৪,৪১০
অপুনবা
১,৫৮,০৪,৪১,৭৭০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ১,৫৭,৪২১ নাবা ফগৎখ্রে অমদি নাবা ফগৎলবশিংগী অপুনবা মশিং অসি হৌজিক (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী) ৩,৫৩,৯৪,৮৮২দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৪.০৯%দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৩৮,০১৮ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১৭,৩৬,৬২৮দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৪.৬২% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎহল্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৬,৪৯,১৪৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭০.৫৪ (৭০,৫৪,১১,৪২৫) হেন্না তৌখ্রে।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা, চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১৪.৯২%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১৪.৪৩% রিপোর্ত তৌরকখি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1790629
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৫৮.১৬ হেন্না ফংহনখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩.২৫ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না) পীগনি ।
ভেক্সিন দোজশিং
(জানুৱারী ১৮, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৫৮,১৬,৭৫,৬৩৫
হৌজিক লৈরিবা
১৩,২৫,২৯,৯০১
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেল) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫৮.১৬ (১,৫৮,১৬,৭৫,৬৩৫) হেন্না ফংহনখ্রে।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৩.২৫ (১৩,২৫,২৯,৯০১) হেন্না লৈরি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1790625

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
18 JAN 2022 5:15PM by PIB Delhi
• 158.04 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 17,36,628
• Active cases stand at 4.62%
• Recovery Rate currently at 94.09%
• 1,57,421 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,53,94,882
• 2,38,018 new cases recorded in the last 24 hours
• 8,891 Total Omicron cases detected so far; an increase of 8.31% since yesterday
• Daily positivity rate (14.43%)
• Weekly Positivity Rate (14.92%)
• 70.54 cr Total Tests conducted so far; 16,49,143 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
Nearly 80 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 94.09%
2,38,018 New Cases reported in the last 24 hours
8,891 Total Omicron cases detected so far; an increase of 8.31% since yesterday
India's Active Caseload currently stands at 17,36,628
Weekly Positivity Rate is presently at 14.92%
With the administration of nearly 80 lakh Doses (79,91,230) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 158.04 Cr (1,58,04,41,770) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,69,76,817 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,90,491
2nd Dose
97,85,938
Precaution Dose
19,92,671
FLWs
1st Dose
1,83,89,252
2nd Dose
1,70,67,978
Precaution Dose
16,85,446
Age Group 15-18 years
1st Dose
3,59,30,929
Age Group 18-44 years
1st Dose
52,70,37,267
2nd Dose
37,23,42,067
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,78,94,832
2nd Dose
16,19,28,196
Over 60 years
1st Dose
12,32,93,789
2nd Dose
10,12,96,621
Precaution Dose
14,06,293
Precaution Dose
50,84,410
Total
1,58,04,41,770
1,57,421 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,53,94,882.
Consequently, India’s recovery rate stands at 94.09%.
2,38,018 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 17,36,628. Active cases constitute 4.62% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 16,49,143 tests being conducted. India has so far conducted over 70.54 Cr (70,54,11,425) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 14.92% and the Daily Positivity rate also reported to be 14.43%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1790629
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 158.16 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 13.25 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 18th January, 2022)
SUPPLIED
1,58,16,75,635
BALANCE AVAILABLE
13,25,29,901
More than 158.16 crore (1,58,16,75,635) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 13.25 Cr (13,25,29,901) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1790625