Ministry of Development of North-East Region
Enhancing supply chain management by Community Based Organizations (CBOs) of Changlang, Arunachal Pradesh, under Ministry of DONER.
12 JAN 2022 2:25PM by PIB Delhi
In the rural areas, challenges such as scattered market, irregular demands, and transportation bottlenecks often impede farmers and entrepreneurs from getting the right value for their products. In order to overcome these challenges, North Eastern Region Community Resource Management Society (NERCRMS) and the Changlang Community Resource Management Society (CCRMS) formed the Community Based Organizations (CBOs). At present, these CBOs are working towards enhancing the supply chain management at the district level.
Replacing the vicious chain of middlemen, the CBOs source raw spices such as ginger, turmeric directly from the individual farmers. This gives the farmers a ready platform to sell their produce at competitive market prices. As the raw materials are sourced directly from the field to the processing unit, their quality and freshness also remains intact, giving the final products an edge over the other competition in the market.
Post production and labelling, CCRMS in collaboration Changlang Co-operative Society Ltd. market the products through networks of local vendors and also through Rural Marts & Haats of NABARD. Adding to the campaign of Vocal for Local, the initiative is giving a major boost to the promotion of local products & strengthening the business eco-system at the district level.
Collection of Ginger by Community Based Organizations (CBOs) at Spice Processing Unit, Neotan Village, Namphai Circle, Miao – Khagam Block

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা অরুনাচল প্রদেশকী চাংলাংগী কম্যুনিতী বেজদ ওর্গনাইজেশনশিং (সি.বি.ও.)না সপ্লাই চেন মেনেজমেন্ত ফগৎহনখ্রে
12 JAN 2022 2:25PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী লমশিংদা, শিংনবা কয়া অমা মায়োক্নরি খুদম ওইনা মার্কেত মচোই-মচোই লৈবা, দিমান্দ চাং নাইদবা, অমসুং ত্রান্সপোর্তেশনগী খুদোংচাদবা কয়া অমনা লৌমীশিং অমসুং এন্ত্রপ্রেনোরশিংবু মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদুগী চপ-চাবা মমল ফংনবা হোৎনবদা অথিংবা-অপনবা কয়া অমা পীরি। মসিগী শিংনবা কয়া অসিবু মায়োক্নবা ঙম্নবা, নোর্থ ইস্তর্ন রিজন কম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.) অমসুং চাংলাং কম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (সি.সি.আর.এম.এস.)না কম্যুনিতী বেজদ ওর্গনাইজেশনশিং (সি.বি.ও.শিং) শেমখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা, মসিগী সি.বি.ও.শিং অসিনা সপ্লাই চেন মেনেজমেন্ত অসিবু জিলাগী থাক্তা লৈবা অমা ওইহন্নবা হোৎনরি।
মিদলমেনগী য়াম্না শাথিরবা চেন অসিবু শিন্দোক্তুনা, সি.বি.ও.শিং অসিনা অহিংবা স্পাইসশিং খুদম ওইনা শিং, ঙাইঙং অসিবু লৌমী অমদগী দাইরেক ওইনা লৌরি। মসিনা লৌমীশিংদা কমপিতিতিব মার্কেত প্রাইসতা মখোয়গী পোত্থোকশিং অদুবু য়োন্নবা হান্নদগী শেম-শারবা প্লেতফোর্ম অমা পীবীরি। রো মেতরিয়েলশিং অদু লৌবুক্তগী দাইরেক ওইনা লৌদুনা প্রোসেসিং য়ুনিৎশিংদা পীবা ওইবনা মখোয়গী ক্বালিতী অমসুং ফ্রেসনেস অদু মাংদনা লৈ, মসিনা অরোইবা প্রোদক্ত অদুবু মার্কেত্তা লৈরিবা অতোপ্পা কমপিতিশনদগী হেন্না খুদোংচাবা ওইহল্লি।
পোস্ত প্রোদক্সন অমসুং লেবেলিং, সি.সি.আর.এম.এস.না চাংলাং কো-ওপরেতিব সোসাইতী লমিতেদকা খুৎশম্নদুনা প্রোদক্তশিং অদু লোকেল ভেন্দরশিং অমসুং নাবার্দকী রুরেল মার্তশিং অমসুং হাতশিংগী খুত্থাংদা মার্কেত্তা থাদোকই। ভোকেল ফোর লোকেলগী কেমপেন অদুদা অহেনবা ওইনা, মসিগী অনৌবা খোংথাংশিং অসিনা লোকেল প্রোদক্তশিং অদু প্রোমোত তৌবদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলি অমসুং জিলাগী থাক্তা লৈরিবা বিজনেসকী ইকো-সীস্তেমবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
স্পাইস প্রোসেসিং য়ুনিৎ, নিওতান ভিলেজ, নামফাই সার্কল, মিয়াও-খাগম ব্লোক্তা কম্যুনিতী বেজদ ওর্গনাইজেশনশিং (সি.বি.ও.শিং)না শিং খোমগৎপা