সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী প্রতিমা ভৌমিকনা হয়েং মনিপুরগী ইম্ফালদা শোয়নাইরবা মীওইশিংগী স্কিল দিবলপমেন্ত, রিহেবিলিতেসন অমসুং এম্পৱারমেন্তকীদমক অনৌবা কম্পোজিৎ রিজনেল সেন্তর অমা শঙ্গারগনি
সুশ্রী প্রতিমা ভৌমিকনা শোয়নাইরবা মীওইশিংদা তেংবাং অমসুং তেংবাংগী পোৎলমশিং য়েন্থোকপগী এ.দি.আই.পি. কেম্প অমসু হৌদোক্কনি
26 DEC 2021 3:53PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী প্রতিমা ভৌমিকনা ২০২১গী দিসেম্বর ২৭কী নুংথিল পুং ১২ তাবা মতমদা মনিপুরগী ইম্ফালদা শোয়নাইরবা মীওইশিংগী স্কিল দিবলপমেন্ত, রিহেবিলিতেসন অমসুং এম্পৱারমেন্তকীদমক অনৌবা কম্পোজিৎ রিজনেল সেন্তর অমা শঙ্গারগনি। থৌরম অসিদা মহাক্না শোয়নাইরবা মীওইশিংদা তেংবাং অমসুং তেংবাংগী পোৎলমশিং য়েন্থোকপগী এ.দি.আই.পি. কেম্প অমসু হৌদোক্কনি।
স্কিল দিবলপমেন্ত, রিহেবিলিতেসন অমসুং এম্পৱারমেন্তকীদমক অনৌবা কম্পোজিৎ রিজনেল সেন্তরগীদমক (সি.আর.সি.এস.আর.ই.) মনিপুর সরকারগী সোসিএল ৱেলফেয়র বিভাগনা মনিপুরগী ইম্ফাল ৱেস্ততা লৈরিবা জুভেনাইল জস্তিস বোর্দকী কেম্পস মনুংদা চাউরাক্না স্ক্ব্যের ফিৎ ৩১১৫ (গ্রাউন্দ ফ্লোর স্ক্ব্যের ফিৎ ২১১ + অহানবা ফ্লোর স্ক্ব্যের ফিৎ ১০০০০)গী রেন্ত ফ্রী তেম্পরেরী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা এক্সতেন্দ তৌরে।
মনিপুরগী রাজ্য সরকারনা সি.আর.সি.এস.আর.ই.গী পর্মনেন্ত বিলদিং অমা শানবগীদমক একর ৩গী মমল লৌদবা লমসু এল্লোকেৎ তৌরে।
পি.তি., ও.তি., পি অমসুং ও, হিয়ারিং, ক্লিনিকেল সাইকোলোজী অমসুং স্পিসিএল এজুকেসনগীদমক তোঙান-তোঙানবা মেছিনরীশিং অমসুং ইক্ব্যুপমেন্তশিং লৈশিল্লে অমদি মথৌ তৌনবগীদমক সি.আর.সি.এস.আর.ই.দা কম্মিসন তৌরে।
দিব্যাংগঞ্জশিংদা তোঙান-তোঙানবা শোইনায়রবা কাংলুপশিংগীদমক ত্রাইসাইকল, হ্বীলচিয়ার, এক্সিলরী ক্রচেস, এলবো ক্রতচ, ৱালকিং স্তিক, স্মার্ত কেন, দাইজী প্লেয়র, এম.এস.আই.ই.দি. কিৎ, স্মার্ত ফোন, হেয়ারিং এইদ য়েন্থোক্কনি।
থৌরম অদুদা দিপার্তমেন্ত ওফ এম্পৱারমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীজকী সেক্রেতরী শ্রীমতী অঞ্জলি ভৱরা অমসুং জোইন্ত সেক্রেতরী দা. প্রবোধ সেথসু শরুক য়াগনি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Union Minister of State for Social Justice and Empowerment Sushree Pratima Bhoumik will Inaugurate a New Composite Regional Centre for Skill Development, Rehabilitation and Empowerment of Persons with Disabilities at Imphal in Manipur Tomorrow
Sushree Pratima Bhoumik will also Inaugurate an ADIP camp for Distribution of Aids & Assistive Devices to Persons with Disabilities
26 DEC 2021 3:53PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Social Justice and Empowerment Sushree Pratima Bhoumik will inaugurate a new Composite Regional Centre for Skill Development, Rehabilitation and Empowerment of Persons with Disabilities (PwDs) at 12 noon on 27th December, 2021 in Imphal, Manipur. On this occasion, she will also inaugurate a camp for distribution of aids & assistive devices to Persons with Disabilities (PwDs).
For the new Composite Regional Centre for Skill Development, Rehabilitation and Empowerment (CRCSRE), the Social Welfare Department, Government of Manipur has extended a rent free temporary infrastructure of around 3115 Sqft. (211 Sqft ground floor + 10000 Sqft 1st Floor) within the campus of Juvenile Justice Board at Takyel-pat in Imphal, West Manipur.
The State Government of Manipur has also allocated 3 acre of cost free land for the construction of a permanent building for CRCSRE.
Various machineries and equipment for department of PT, OT, P&O, Hearing, Clinical Psychology and Special education has been procured and commissioned at CRCSRE for operation.
Assistive devices like Tricycle, Wheelchair, Axilary Cruches, Elbow Crutch, Walking stick, Smart cane, Daizy player, MSIED kit, Smart phone, Hearing Aid for different categories of disabilities will be distributed to Divyangjan.
Smt. Anjali Bhawra, Secretary and Dr. Prabodh Seth, Joint Secretary, Department of Empowerment of Persons with Disabilities will also be present during the function.