অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা থৌবুরেল ওইদুনা কন্সল্তেতিব কম্মিতী মীফম পাংথোকখ্রে
অৱাং-নোংপোক লমদমদা লৈরিবা মীয়ামগী পুন্সি মরেলগী ফিভম ফগৎনবা ভারত সরকারনা মপুং-ফানা হোৎনরি- শ্রী রেদ্দী
22 DEC 2021 7:09PM by PIB Imphal
ঙসি পার্লিয়ামেন্ত হাউসতা #MDoNERনা চৎনরিবা লিবলিহুদ স্কিমশিং অদু য়েংশিন্নবা অমদি খন্ন-নৈননবা দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন মন্ত্রালয়গা মরী লৈনবা কন্সল্তেতিব কম্মিতীগী মীফম অমদা তুরিজম, কল্চর, দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর)গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা থৌবুরেল ওইদুনা পাংথোকখি৷ এম.ও.এস., শ্রী বি.এল. বর্ম অমসুং কম্মিতীগী মেম্বরশিং, শ্রী অবদুল খেলেক, রমপৃত মন্দল, সি. লালরোসঙ্গা অমসুং রেবাতি ত্রিপুরানা শরুক য়াখি৷ অৱাং-নোংপোক লমদম অসি লৌউ-শিংউবদা হৌজিক ফাওবা মখা পোন্দুনা লৈরিবা লমদম অমা ওইরিবনা লমদম অসিদা থবক্কী খুদোংচাবা হেন্না-হেন্না ফংহন্নবগীদমক সরকারনা প্রো-এক্তিব ওইবা খোংথাংশিং অমসুং মীয়ামদা মীৎয়েং থম্বা স্কিমশিং পাইখৎলক্নবা শরুক য়ারিবা মীওইশিং অসিনা পামখি৷
এম.দি.ও.এন.ই.আর.গী সেক্রেতরী শ্রী লোক রঞ্জন, তুরিজম সেক্রেতরী শ্রী আর্বিন্দ সিংহ, এন.ই.সি. সেক্রেতরী শ্রী কে. মোসেস চলাই অমসুং এম.দি.ও.এন.ই.আর.গী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং মদুগী সব-ওর্দিনেৎ ওফিসশিং, তুরিজম মন্ত্রালয়. অমদি অৱাং-নোংপোক লমদমদা হিংনবগীদমক স্কিমশিং পাইখৎলিবা অতোপ্পা মরু ওইবা মন্ত্রালয়শিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি৷
জোইন্ত সেক্রতরী শ্রী অনুরধা এস. চগতি, এম.দি.ও.এন.ই.আর.না অৱাং-নোংপোক লমদম(এন.ই.আর.)দা হিংনবগীদমক হৌজিক হৌজিক পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিং/স্কিমশিংগী মতাংদা কমপ্রিহেন্সিব প্রজেন্তেসন অমা থমখি অমদি লমদম অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী পুন্সি মরেল অসি ফগৎহন্নবগীদমক পাংথোক্কদৌরিবা থবক-থৌরমশিং অমসুং প্রোগ্রামশিংগী মতাংদসু ফোংদোকখি৷
মীফম অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্না লমদম অসিদা হোলিস্তিক দিবেলপমেন্ত লাকহন্নবগীদমক লৌখৎলিবা খোংথাংশিং, লমদম অসিদা লম্বী-থোংগী অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ফিভম ফগৎনবা হোৎনরিবা অসিগী মথক্তা এন.ই.আর.দা লৈরিবা মীয়ামগী হিংবগী স্তেন্দর্দ অসি হেন্না ফগৎহন্নবা ভারত সরকারনা মপুং-ফানা হোৎনরি হায়না শ্রী রাদ্দীনা ফোংদোকখি৷ লমদম অসিগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তদা অহেনবা থৌদাংশিং লৌবা কম্মিতীগী চিয়রমেন অমদি অতোপ্পা মীহুৎশিংনা পামখি৷ এন.ই.আর.বু হেন্না খোংজেল য়াংনা চাৎখৎহন্নবগীদমক কম্মিতীগী মেম্বরশিংনা পীবিরকখিবা মমল য়াম্লবা সজেসনশিং অমসুং ফীদবেক অদু চিয়রমেন্না পনখি৷

Ministry of Development of North-East Region
Consultative Committee Meeting held under the Chairmanship of Shri G. Kishan Reddy, Minister of Development of North Eastern Region
Government of India is fully committed to raising the standard of living of the people of North Eastern Region- Shri Reddy
22 DEC 2021 7:09PM by PIB Delhi
Union Minister of Tourism, Culture and Development of North Eastern Region (DoNER) Shri G. Kishan Reddy chaired a meeting of Consultative Committee related to Ministry of Development of North East Region to review and discuss Livelihood schemes being implemented by #MDoNER at Parliament House Annexe here today. MoS Shri B. L. Verma and Members of the Committee, Shri Abdul Khaleque, Ramprit Mandal, C. Lalrosanga and Rebati Tripura were present. Members desired that the Government should take more pro-active measures and people-oriented schemes so as to generate more employment opportunities in the NER as the region is still more dependent on agriculture.
Secretary, MDoNER Shri Lok Ranjan, Tourism Secretary Shri Arvind Singh, NEC Secretary Shri K. Moses Chalai and other senior officials from MDoNER & its sub-ordinate offices, Tourism Ministry and other important Ministries having schemes on livelihood in North East Region were present in the meeting.
Joint Secretary Ms. Anuradha S. Chagti, MDoNER made a comprehensive presentation on the ongoing projects/schemes on livelihood in North Eastern Region (NER) and likely programmes/activities to be undertaken for upliftment of livelihood of the people of the region.
During the meeting, Shri Reddy said that Government of India is fully committed to raise the living standard of the people of NER besides strengthening of infrastructure and connectivity in the region as well as other measures for its holistic development through the collective efforts of all the Union Ministries/Departments. Chairman and other Members of the Committee desired to take more efforts to contribute in socio-economic development of the region. Chairman noted the valuable suggestions and feedback given by Members of the Committee for rapid progress and development of the NER.