অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
থবক্কী খুদোংচাবা শোইদনা ফংহন্নবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না মেঘালয়গী ইস্ত গারো হিলসতা হোর্তিকলচরগী চাউখৎ থৌরাং লৌখৎপা
22 DEC 2021 6:20PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.), এম.দি.ও.এন.ই.আর.না মেঘালয়গী ইস্ত গারো হিলসকী, নোক্রেক রিজনগী খুঞ্জাশিং অমসুং অকোইবদা লৈরিবা মফমশিংদা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক্কী খুদোংচাবা শোইদনা ফংহন্নবা হোর্তিকলচরগী চাউখৎ থৌরাং লৌখৎখ্রে।
খুঞ্জাশিং অমসুং অকোইবদা লৈরিবা মফমশিংদা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক্কী খুদোংচাবা শোইদনা ফংহন্নবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.), এম.দি.ও.এন.ই.আর.না মেঘালয়গী ইস্ত গারো হিলসকী, নোক্রেক রিজন্দা মেঘালয় সরকারগী হোর্তিকলচর দিপার্তমেন্তগী খুৎথাংদা অপুনবা শেনফম লুপা লাখ ৪৩৯.৯৪ অমা হায়রিবা অসিদা রাজ্যনা অপুনবা প্রোজেক্তকী শেনফম অসিদা লুপা লাখ ৪৪ পুথোক্তুনা হোর্তিকলচরগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত অমা পায়খৎখ্রে।
প্রোজেক্ত অসিনা খুঞ্জাশিং অমসুং অকোইবদা লৈরিবা মফমশিংদা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক্কী খুদোংচাবা শোইদনা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মল্তিপল ক্রোপ্পিংগী থৌওং কয়া অমা পায়খৎতুনা মফম অসিদা লৌরোক হেনগৎহন্দুনা হেন্না ফবা পোত্থোক লৈহল্লগনি। মফম অসিদা হায়-তেক্ত গ্রীন হাউস অমসুং দ্রিপ ইরিগেসন সিস্তেম হৌদোক্লগনি। হায়রিবা অসিনা এগ্রিকলচর এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিপ পুক্নিং থৌগৎতুনা মার্কেতিংদা মিদ্দলমেন কয়া অমা লৈরিবশিং হন্থহল্লগনি। মরম অসিনা, হকথেংননা অমসুং নাকোইননা লৌমীশিংদা ইনকম হেনগৎহন্নবা মিৎয়েং থম্লি।

Ministry of Development of North-East Region
Development of Horticulture at East Garo Hills, Meghalaya by North Eastern Council (NEC), to ensure employment
22 DEC 2021 6:20PM by PIB Delhi
Horticulture Development at Nokrek Region, East Garo Hills, Meghalaya by North Eastern Council (NEC), MDoNER to ensure direct and indirect employment to the villagers and surroundings areas.
In order to ensure, direct and indirect employment to the villagers and surroundings areas North Eastern Council (NEC), MDoNER have implemented a project for Horticulture Development at Nokrek Region, East Garo Hills, Meghalaya through Department of Horticulture, Govt. of Meghalaya at a total cost of Rs. 439.94 lakhs with State Contributing Rs, 44 Lakhs out of the total project cost. The project got completed on 4th March, 2020.
The Project aims to provide direct and indirect employment to the villagers and surrounding areas. By practicing multiple cropping there will be increased in the cropping intensity which results better land use and increased productivity. The hi-tech green house and drip irrigation system will be introduced in the area. It will promote agriculture entrepreneurship thereby reducing series of middleman in marketing. Hence, it envisages providing direct and indirect income generation among the farmers.