PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
16 DEC 2021 7:28PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩৫.২৫ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৮৭,২৪৫ লৈরি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.২৫%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৩৮%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৭,৯৪৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৪১,৫৪,৮৭৯ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ৭,৯৭৪ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৫৭% ) ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ৩২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ১%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (০.৬৪%)দা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬৬.০২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩৫.২৫ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬০ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৮% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৮৭,২৪৫দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩২ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৪%) অসি ১%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৬০,১২,৪২৫ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩৫.২৫ (১,৩৫,২৫,৩৬,৯৮৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৪১,৯৩,২৬৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৮৭৯
২শুবা দোজ
৯৬,২২,২২৩
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৩,৫০৯
২শুবা দোজ
১,৬৭,২৮,৬০৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৮,২৬,৩৮,০১১
২শুবা দোজ
২৮,১০,০০,৩২০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,০৫,৮৪,০৭৩
২শুবা দোজ
১৩,৬৪,৯৩,৪৯৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৯১,১৪,৬৭৬
২শুবা দোজ
৮,৭৫,৮৬,১৯২
অপুনবা
১,৩৫,২৫,৩৬,৯৮৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৯৪৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,৫৪,৮৭৯দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৮% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৮৭,২৪৫ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৫% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,১৬,০১১ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৬.০২ (৬৬,০২,৪৭,৭৬২) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩২ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৫৭%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৮নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1782054
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৪১.৮০ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬.৪২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(দিসেম্বর ১৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৪১,৮০,৪২,২১০
হৌজিক লৈরিবা
১৬,৪২,১২,৫০৬
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৪১.৮০ (১,৪১,৮০,৪২,২১০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৬.৪২ (১৬,৪২,১২,৫০৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1782044
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
16 DEC 2021 7:28PM by PIB Delhi
• 135.25 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 87,245
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.25%; Lowest since March 2020
• Recovery Rate currently at 98.38%; Highest since March 2020
• 7,948 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,41,54,879
• 7,974 new cases in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.57%) less than 2% for last 73 days
• Weekly Positivity Rate (0.64%) less than 1% for last 32 days
• 66.02 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 135.25 Cr
More than 60 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.38% is highest since March 2020
7,974 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 87,245
Weekly Positivity Rate (0.64%) less than 1% for last 32 days
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage has exceeded 135 Cr today afternoon. This has been achieved through 1,41,10,887 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,879
2nd Dose
96,22,223
FLWs
1st Dose
1,83,83,509
2nd Dose
1,67,28,606
Age Group 18-44 years
1st Dose
48,26,38,011
2nd Dose
28,10,00,320
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,05,84,073
2nd Dose
13,64,93,497
Over 60 years
1st Dose
11,91,14,676
2nd Dose
8,75,86,192
Total
1,35,25,36,986
The recovery of 7,948 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,54,879.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.38%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 49 days now.7,974 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Case load is presently at 87,245. Active cases constitute 0.25% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,16,011 tests being conducted. India has so far conducted over 66.02 Cr (66,02,47,762) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.64% remains less than 1% for the last 32 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.57%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 73 days and below 3% for 108 consecutive days now.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,84,883 tests being conducted. India has so far conducted over 65.88 Cr (65,88,47,816) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.67% remains less than 1% for the last 31 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.59%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 72 days and below 3% for 107 consecutive days now.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1782054
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 141.80 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 16.42 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16th December, 2021)
SUPPLIED
1,41,80,42,210
BALANCE AVAILABLE
16,42,12,506
More than 141.80 crore (1,41,80,42,210) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 16.42 Cr (16,42,12,506) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1782044
Tweet Links