Ministry of Development of North-East Region
List of projects sanctioned under NESIDS
16 DEC 2021 1:06PM by PIB Delhi
During the last two financial years i.e. 2019-20 and 2020-21, 54 projects worth Rs.1320.49 crore have been sanctioned under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), which is a 100% Central funded Central Sector Scheme. The state-wise details of projects sanctioned are as under:
S. No.
State
Sanctioned projects
Number of projects
Cost (Rs. crore)
1.
Arunachal Pradesh
7
182.89
2.
Assam
13
397.85
3.
Manipur
5
111.06
4.
Meghalaya
3
59.16
5.
Mizoram
4
61.35
6.
Nagaland
13
233.68
7.
Sikkim
2
46.45
8.
Tripura
7
228.05
Total
54
1320.49
For timely completion of the projects, various steps for strengthening monitoring mechanism have been undertaken by Ministry of Development of North Eastern Region. These inter-alia, include payment through Public Financial Management System(PFMS); Geo-tagging of project sites; monitoring of physical progress through geo-tagged photographs; ‘just in time‘ release of funds linked to physical and financial progress and inspection of major projects by Technical Wing of the Ministry.
Under the NESIDS funds are allocated to States on the basis of Normative Allocation in the beginning of the Financial Year. Projects that enhance tourism through physical infrastructure projects relating to water supply, power and connectivity; and projects to upgrade social infrastructure for primary and secondary education and health are covered. Candidate projects under these identified sectors are required to be duly prioritized by the State Governments with the approval of the competent authority, before being considered for sanction and eventual funding under NESIDS.
This information was given by Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Rajya Sabha in a written reply today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী লিস্ত
16 DEC 2021 1:06PM by PIB Imphal
হৌখিবা শেনবা চহি অনি হায়বদি ২০১৯-২০ অমসুং ২০২০-২১গী মনুংদা, চাদা ১০০ সেন্তরনা শেল থাদবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম ওইরিবা লুপা করোর ১৩২০.৪৯গী শেনফম ওইবা প্রোজেক্ত ৫৪ নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)কী মখাদা সেঙ্কসন তৌখ্রে:
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
শেঙ্কসন তৌখ্রবা প্রোজেক্তশিং
প্রোজেক্ত মশিং
কোস্ত (লুপা করোরদা)
১.
অরুনাচল প্রদেশ
৭
১৮২.৮৯
২.
অসম
১৩
৩৯৭.৮৫
৩.
মনিপুর
৫
১১১.০৬
৪.
মেঘালয়
৩
৫৯.১৬
৫.
মিজোরাম
৪
৬১.৩৫
৬.
নাগালেন্দ
১৩
২৩৩.৬৮
৭.
সিক্কিম
২
৪৬.৪৫
৮.
ত্রিপুরা
৭
২২৮.০৫
অপুনবা
৫৪
১৩২০.৪৯
প্রোজেক্তশিং অসি মতম চানা লোইশিন্নবা অৱাং নোংপোক লমদম চাওখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না মোনিতর তৌনবা মেকানিজম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং কয়ামরুম লৌখৎলে। মসিগী ইন্তর-এলিয়া অসিগী মনুংদা চল্লিবশিংদি পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেম (পি.এফ.এম.এস.)কী খুত্থাংদা পেমেন্ত তৌবা; প্রোজেক্ত সাইতশিং জিও তেগ্গিং তৌবা; জিও-তেগ তৌরবা ফোতোশিংগী খুত্থাংদা হকথেংননা খুমাং চাওশিল্লিবা অদু য়েংশিন্নবা; ফিজকেল অমসুং ফাইনান্সিএল প্রোগ্রেসকা মরী লৈনবা শেন্থংশিং মতম চানা থাদোকপা অমসুং মন্ত্রালয়গী তেক্নিকেল ৱিংনা অচৌবা প্রোজেকশিং য়েংশিনবনি।
এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা শেনবা চহিগী হৌরকপদা নোর্মেতিব এলোকেসনগী বেসিস্তা রাজ্যশিংদা শেন্থংশিং থাদোকই। ঈশিং পীবা, মৈ অমসুং কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী তুরিজম ফগৎহল্লিবা প্রোজেক্তশিং; প্রাইমরী অমসুং সেকেন্দরী এজুকেসনগী সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা প্রোজেক্তশিং য়াওরি। মসিগী খনগৎলবা সেক্তরশিং অসিগী মনুংদা চল্লিবা কেন্দিদেৎ প্রোজেক্তশিং অসি সেঙ্গসন তৌনবা খনগৎত্রিঙৈ অমসুং এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা ইভেঞ্চুএল ফন্দিং তৌদ্রৈঙৈদা মরী লৈনবা ওথৌরিতীনা অয়াবা পীবগা লোয়ননা রাজ্য সরকারশিংনা মপুংফানা প্রায়োতাইজ তৌবা মথৌ তাই।
ঈ-পাউ অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।