Ministry of Development of North-East Region
Integrated Bamboo Project’ at Tamenglong, Manipur which is Funded by North Eastern Council (NEC), Shillong Under Ministry of Doner
08 DEC 2021 2:16PM by PIB Delhi
North East Cane and Bamboo Development Council (NECBDC) [erstwhile Cane and Bamboo technology Centre (CBTC)] is an ISO 9001:2008 certified organization and was established in the year 2000 as an implementation unit for the project - Cane and Bamboo Technological Up-gradation and Networking Programme of United Nations Development Programme (UNDP) and implemented by United Nations Industrial Development Organization (UNIDO). On conclusion of the project, it was registered as a Society, chaired by Secretary, NEC, with the Mission Directors of the State Bamboo Mission from the North Eastern States as members in the Governing Body.
NECBDC officials at the nursery
View of the CFC
NECBDC is one of the designated Bamboo Technical Support Group (BTSG) under the National Bamboo Mission (NBM), Department of Agriculture Cooperation & Farmers Welfare, Govt. of India since the inception of the National Bamboo Mission in 2006-07. NECBDC is located at the Bamboo Technology Park at Burnihat, Assam (about 6 kms from Guwahati) and since its inception, it has trained more than 7000 numbers of Government Official/Indian Army/artisans/farmers/bamboo workers/Handicap Persons (India and abroad) in various bamboo trade.
External view of the site
View of the CFC
Cane and Bamboo nursery
Cane and Bamboo nursery
An Integrated Bamboo Project’ at Tamenglong, Manipur which is funded by North Eastern Council (NEC), Shillong is underway. The project comprises of the ‘Cane and Bamboo nursery’, ‘Bamboo Treatment Plant’ and the ‘Common Facility Centre’( CFC ) for cane and bamboo processing.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.), সিলোংনা শেন থাদবা তমেংলোংও মনিপুরদা পায়খৎপা ইন্তিগ্রেতেদ বেম্বু প্রোজেক্ত
08 DEC 2021 2:16PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত কেন এন্দ বেম্বু দেভেলপমেন্ত কাউন্সিল (এন.ই.সি.বি.দি.সি.) (হান্না কেন এন্দ বেম্বু তেক্নোলোজী সেন্তর (সি.বি.তি.সি.) হায়রমবা) অসি আই.এস.ওও ৯০০১:২০০৮ সর্তিফাইদ তৌরবা লূপ অমনি অমদি য়ুনাইতেদ নেসন্স ইন্দস্ত্রিএল দেভেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (য়ু.এন.আই.দি.ও.)না পায়খৎপা য়ুনাইতেদ নেসন্স দেভেলপমেন্ত প্রোগ্রাম (য়ু.এন.দি.পি.)গী কেন এন্দ বেম্বু তেক্নোলোজিকেল অপ-গ্রেদেসন এন্দ নেতৱর্কিং প্রোগ্রাম প্রোজেক্তকী ইমপ্লিমেন্তেসন য়ুনিত অমা ওইনা ইং ২০০০দা লিংখৎখিবনি‍। প্রোজেক্ত অসি লোইরকপদা, এন.ই.সি. সেক্রেতরীনা চেয়রমেন ওইরগা অৱাং নোংপোক স্তেতশিংগী স্তেত বেম্বু মিসনগী মিসন দাইরেক্তরশিংনা গভর্নিং বোদীগী মেম্বরশিং ওইদুনা মসি সোসাইতী অমা ওইনা রেজিস্তর তৌখি‍।
চারা শেম্ফমদা এন.ই.সি.বি.দি.সি.গী ওফিসিএলশিং
সি.এফ.সি.গী মশক
এন.ই.সি.বি.দি.সি. অসি ২০০৬-০৭দা নেসনেল বেম্বু মিসন হৌদোকখিবদগী হৌরগা ভারত লৈঙাক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচর কোওপরেসন এন্দ ফার্মর্স ৱেলফ্যারগী নেসনেল বেম্বু মিসন (এন.বি.এম.)গী মখাদা লৈবা বেম্বু তেক্নিকেল সপ্পোর্ত গ্রুপ (বি.তি.এস.জি.)শিংগী মরক্তা অমা ওইদুনা লাক্লি‍। এন.ই.সি.বি.দি.সি. অসি অসামগী বর্নিহাত্তা লৈবা বেম্বু তেক্নোলোজী পার্কতা লৈ অমদি মসি হেক লিংখৎখিবদগী হৌজিক ফাওবদা তোঙান তোঙানবা ৱাগী ত্রেদশিংদা লৈঙাক্কী ওফিসিএল/ভারত লান্মী/খুৎহৈবশিং/লৌমী/ৱাগী খুৎহৈবা/শোইনাইরবা মীওই (ভারত অমসুং মপানগী) ৭০০০ হেনবদা ত্রেনিং পীখ্রে‍।
মফমদুগী মপানগী মশক
সি.এফ.সি.গী মশক
লী অমসুং ৱা চারা
লী অমসুং ৱা চারা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.) সিলোংনা শেন থাদবা ইন্তিগ্রেতেদ বেম্বু প্রোজেক্ত অমা মনিপুরগী তমেংলোংদা পায়খৎলি‍। প্রোজেক্ত অসিদা ‘লী অমসুং ৱা চারা পুথোকফম’ ‘বেম্বু ত্রীতমেন্ত প্লান্ত’ অমসুং লী অমসুং ৱা প্রোসেসিং তৌননবা ‘কম্মন ফেসিলিতী সেন্তর’ য়াওরি‍।