অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই.দি.এফ.আই.না মসিগী নামচি অমদি গেংতোক ব্রাঞ্চতা নোর্থ ইস্তর্ন দিবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.দি.এফ.আই.)- ‘বিজিনেস কম ওল্তরপ্রিনর্স’ মীত শিনখ্রে
06 DEC 2021 5:38PM by PIB Imphal
মীয়াম্বু মরু ওইনা নহাশিংবু মশা মশাগী বিজিনেস হৌদোকচদুনা ওল্তরপ্রিনরশিপ্তা চংশিল্লক্নবগীদমক অমদি অতোপ্পা মীওইশিংগীদমক থবক পীনবা হোৎনববু পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক, এন.ই.দি.এফ.আই.না মহাক্কী ব্রাঞ্চশিংদা(নামচি অমসুং গেংতোক)বিজিনেস কম ওল্তরপ্রিনর্স মীত শিনখি৷
এন.ই.দি.এফ.আই.গী নামচি ব্রাঞ্চতা “বিজিনেস কম ওল্তরপ্রিনর্সমীত
মীত অসিদা নামচি অমদি জোরেথাং তাউনদগী হৌজিক লৈরিবা ওল্তরপ্রিনরশিং অমদি ওইরকপা য়ারিবা ৩০মুক্না শরুক য়াখি৷ মীত অসিদা এন.ই.দি.এফ.আই.গী অপিকপা ইন্তরেস্ত রেত অদু পল্লদুনা মহাক্কী লৈরিবা তোঙান তোঙানবা লোন স্কিমশিংগী মতাংদা শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুদা পনখি অমদি খন্ন-নৈনখি৷ লমদম অসি চাওখৎনবগীদমক এন.ই.দি.এফ.আই.না লৌখৎখিবা ইনিসিয়েতিব কয়ামরোমশিং অদুগা লোইননা এন.ই.দি.এফ.আই.গী দোকুমেন্তেসন এস্পেক্তশিং অমদি লোন প্রোসেস অদুগী মতাংদা তেল্লপনা মখোয়দসু ফোংদোকখি৷ ইন্তরেক্তিব সেসন অদুদা, শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুনা মরু ওইনা হৌজিক হৌজিক মখোয়গী য়ুমদা তৌরিবা বিজিনেস, ত্রেদিং এক্তিবিতীশিং অমসুং এগ্রী-এলাইদ এক্তিবিতীশিং, রেস্তুরেন্তনচিংবশিং শেমগৎনবা অমদি চাওথোকহন্নবা ৱাফমশিং পুখৎলকখি, ৱাফমশিং অদুগী ৱারেপশিং অদু ওফিসিয়েলশিংনা তাখ্রে৷
এন.ই.দি.এফ.আই.গী গেংতোক ব্রাঞ্চতা “বিজিনেস কম ওল্তরপ্রিনর্স মীত
সিক্কিমগী নোংপোক অমসুং অৱাং থবা জিলাশিংদা বেজ তৌরিবা ওল্তরপ্রিনরশিংনা শরুক য়াখি৷ এন.ই.দি.এফ.আই.গী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং অমদি নৌনা হন্থরক্লিবা ইস্তরেস্ত রেতকী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এন.ই.দি.এফ.আই. ওফিসিয়েলশিংনা শন্দোক্না তাকখি৷ এফ.পি.ও.শিংগী মরক্তা ওর্গানিক প্রদ্যুস প্রেসেসিং য়ুনিতশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা শরুক য়ারিবা মীওইশিংনা অদুনা ওম.ও.ভি.সি.দি.এন.ই.আর.দা তেল্লপনা ফোংদোকখি৷ মসিগী মখা তারকপা ওইনা সেক্যুরিতীশিং, লোনগী ইলিজিবিলিতী, দরকার ওইরিবা দোকুমেন্তশিংগুম্বা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা খঙনিংবশিং অদুগী মতাংদা শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুগা লোইননা ব্রাঞ্চ মেনেজর অদুনা খন্ন-নৈনবগী থৌরম অমা পাংথোকখি৷ ক্লাইন্তশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা, দিসবর্সমেন্তগী শরুক ওইনা হৌজিক লৈরিবা য়ুনিত মরিদা চেকশিং ইসু তৌখি৷

Ministry of Development of North-East Region
North Eastern Development Finance Corporation Ltd. (NEDFI)- ‘Business cum Entrepreneurs' Meet organised by NEDFI at its Namchi and Gangtok Branch
06 DEC 2021 5:38PM by PIB Delhi
In order to encourage people, mainly youngsters to go in for entering into entrepreneurship by starting up their own business and to generate employment for others, NEDFI organised Business cum Entrepreneurs Meet at its Branches [Namchi and Gangtok].
‘Business cum Entrepreneurs' Meet at Namchi Branch of NEDFI
The meet was attended by 30 potential and existing entrepreneurs from the Namchi&Jorethang Town. During the meet the participants were informed and deliberated upon the various loan schemes of NEDFi highlighting its low interest rate. They were also briefed about the documentation aspects and loan process of NEDFi along with various initiatives undertaken by NEDFi for development of the region. During the interactive sessionthe participants raised doubts,mainly on setting up & expansion of their existing businesses of home stays, trading activities and agri-allied activities, restaurant etc, and were resolved by the officials.
"Business cum Entrepreneurs' Meet” at NEDFIGangtok Branch
Attended by entrepreneurs based out of the East and North Districts of Sikkim. NEDFI officials explained in detail various schemes of NEDFI and the new reduced interest rate. The participants were also briefed on MOVCDNER to encourage organic produce processing units among FPO’s.This was followed by an interactive sessionby the Branch Manager with the participants on various loan related queries like securities, eligibility for loan, documents required, etc.To encourage the prospective clients, cheques issued to four existing units as part of their disbursement.