ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না রাজ্য ১০দা ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতর্স ম্যুজিয়ম সেঙ্কসন তৌখ্রে
01 DEC 2021 5:52PM by PIB Imphal
অজাদি কা অমৃৎ মাহোৎসব, ভারতনা নিং-তম্বগী ৭৫শুবা চহিগী তাঞ্জা লাকপদা ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারশিং অমসুং স্তেত ত্রাইবেল রিসর্স ইন্সতিত্যুৎশিং (তি.আর.আই.এস.) পুম্নমকপু ফোরেন কোলোনিএল গবর্নমেন্তকী মায়োক্তা লান্থেংনখিবা ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতরশিংগী লিস্ত কম্পাইল তৌনবা হায়খ্রে।
ত্রাইবেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না বৃতিশ কোলোনিয়েল গবর্নমেন্তকী মায়োক্তা মায়োক্নখিবা অদুগুম্বা ত্রাইবেলশিংগী থৌদাং অদু শকখংনবা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম ‘সপোর্ত তু ত্রাইবেল রিসর্স ইন্সতিত্যুৎস’গী মখাদা মনিপুর য়াওনা রাজ্য ১০দা ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতর্স ম্যুজিয়ম সেঙ্কসন তৌখ্রে। ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতরশিংগী থৌদাং অদু শকখংবা ওইনা, ত্রাইবেল মীয়ামগী হক্কীদমক কোলোনিয়েল গবর্নমেন্তকী মায়োক্তা অকিবা লৈতনা লান্থেংনখিবা শক্নাইরবা ফ্রীদম ফাইতর রানি গাইদিনল্যুগী মিংদা মনিপুরগী তমেংলোং জিলাদা ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতর ম্যুজিয়ম অমগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে।
মসিগী ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা ত্রাইবেল এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতী রেনুকা সিংহ সারুতানা পীখিবনি।

Ministry of Tribal Affairs
Ministry of Tribal Affairs has sanctioned Tribal Freedom Fighters Museum in 10 States
01 DEC 2021 5:52PM by PIB Delhi
On the occasion of Azadi Ka Amrit Maohotsav, 75th year of celebrations of Indian Independence, Ministry of Tribal Affairs has asked all the State Governments and State Tribal Research Institutes (TRIs) to compile the list of tribal freedom fighters, who struggled against the foreign colonial government.
Ministry of Tribal Affairs has sanctioned Tribal Freedom Fighters Museum in 10 States, including Manipur, under the Centrally Sponsored Scheme of ’Support to Tribal Research Institutes’ to acknowledge the contribution of the tribals who struggled against the British colonial Government. As a mark of acknowledging the role of the tribal freedom fighters, the foundation stone of a Tribal Freedom Fighter Museum at Tamenglong District has been laid in Manipur in the name of eminent tribal freedom fighter Rani Gaidinliu, who fearlessly fought against the colonial Government for the rights of tribal people.
This information was given by Minister of State for Tribal Affairs Smt. Renuka Singh Saruta in Rajya Sabha today.