ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମହିଳା ସେନା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ଥାୟୀ କମିଶନ ଅନୁମୋଦନ
29 NOV 2021 3:01PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ସେନାରେ ମୋଟ ୫୫୭ ଜଣ ମହିଳା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ଥାୟୀ କମିଶନ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି। ୧୭ ଫେବୃଆରୀ, ୨୦୨୦ରେ ମାନ୍ୟବର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନ୍ୟାୟାଳୟଙ୍କ ରାୟ ଆସିବା ପରେ ମହିଳା ସେନା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ଏହି ଅନୁମୋଦନ ମିଳିଛି। ମହିଳା ସେନା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ଥାୟୀ କମିଶନ ପ୍ରଦାନ କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ କୌଣସି ବିଳମ୍ବ କରାଯାଇନାହିଁ।
ମାନନୀୟ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନ୍ୟାୟାଳୟଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକୁ ପାଳନ କରି ୨୫ ନଭେମ୍ବର, ୨୦୨୧ରେ ୬୩ ଜଣ ମହିଳା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ଥାୟୀ କମିଶନ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି।
ଆଜି ରାଜ୍ୟ ସଭାରେ ଶ୍ରୀ ଏମ. ଶନମୁଗମଙ୍କ ଏକ ପ୍ରଶ୍ନର ଲିଖିତ ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ଭଟ୍ଟ ଏହି ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି।

Ministry of Defence
GRANT OF PERMANENT COMMISSION TO WOMEN ARMY OFFICERS
29 NOV 2021 3:01PM by PIB Delhi
557 Women Officers have been granted Permanent Commission in Indian Army after the Hon’ble Supreme Court judgment dated 17th February, 2020. No delay has been made in granting Permanent Commission to any Women Officer.
63 eligible Women Officers have been granted Permanent Commission as on 25th November, 2021 in compliance of the judgment of the Hon’ble Supreme Court.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri M. Shanmugam in Rajya Sabha today.