প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্লাসগোগী সি.ও.পি.২৬কী সাইদলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী অমদি য়ু.কে.গী প্রধান মন্ত্রীগী বাইলেতরেল মীফম
01 NOV 2021 9:39PM by PIB Imphal
১. ২০২১গী নবেম্বর ১দা পাংথোকপা গ্লাসগোগী সি.ও.পি.২৬ ৱার্ল্দ লিদর্স সম্মিতকী সাইদলাইন্সতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকাই খুম্নরবা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী, বোরিস জোন্সন এম.পি.গা উন্নখি৷
২. সি.ও.পি.২৬ অসি মাই পাক্না শিনবগীদমক মদি ক্লাইমেত চেঞ্জ মিতিগেসন অমসুং এদাপ্তেসনগীদমক গ্লোবেল এক্সন লৌখৎপদা লমজিংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী জোন্সনবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি৷ ক্লাইমেত ফাইনান্স, তেক্নোলোজী, ইন্নোবেসন অমসুং এদাপ্তেসন গ্রীন হাইদ্রোজেন, আই.এস.এ. অমদি সি.দি.আর.আই.গী মখাদা পাইখৎখিবা জোইন্ত ইনিসিয়েতিবশিং য়াওনা রেনিৱেবল অমসুং ক্লিন তেক্নোলোজীশিংদা য়ু.কে.গা নক্না চৎমিন্নদুনা থবক তৌমিন্ননবা ভারতনা হোৎনরিবা অদু মহাক্না হঞ্জিন-হঞ্জিন পনখি৷
৩. রোদমেপ ২০৩০ প্রাইয়োরিতীশিং মরু ওইনা ত্রেদ অমসুং ইকোনোমীদা, মীয়ামগী মরক্তা, হেল্থ, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী এরিয়াশিংদা চৎনরিবা অদু প্রধান মন্ত্রী অনিনা য়েংশিনখি৷ এফ.তি.এ. নেগোসিয়েসনশিং হৌদোকপদা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং য়াওনা এনহান্স ত্রেদ পার্তনরশিপ লৈহনবদা ফংলিবা প্রোগ্রেস অদুদা মখোয়না অপেনবা ফোংদোকখি৷
৪. আফগানিস্তান, কাউন্তর-তেরোরিজম, ইন্দো-পেসিফিক, সপ্লাই চেন রিসাইলেন্স অমসুং পোস্ত-কোবিদ গ্লোবেল ইকোনোমিক রিকোভরী য়াওনা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল চেলেঞ্জশিংসু লিদর অনিমক্না খন্ন-নৈনখি৷
৫. প্রধান মন্ত্রী জোন্সনবু অথুবা মতমদা ভারত্তা তরাম্না ওক্নিংবগী অপাম্বা অদু প্রধান মন্ত্রীনা হঞ্জিন-হঞ্জিন ফোংদোকখি৷

Prime Minister's Office
Bilateral Meeting between Prime Minister and the Prime Minister of UK on the sidelines of COP26 in Glasgow
01 NOV 2021 9:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Prime Minister of the United Kingdom, The Rt Hon Boris Johnson MP on the sidelines of the COP26 World Leaders Summit in Glasgow on 1 November 2021.
2. Prime Minister congratulated PM Johnson for successfully organising the COP26 and for his personal leadership in championing global action for climate change mitigation and adaptation. He reiterated India's commitment to closely work with the UK on climate finance, technology, innovation and adaptation green hydrogen, renewables and clean technologies including joint initiatives under ISA and CDRI.
3. The two Prime Ministers reviewed the implementation of the Roadmap 2030 priorities particularly in the trade and economy, people-to-people, health, defence and security areas. They expressed satisfaction at the progress in delivering the Enhanced Trade Partnership including steps taken towards the launch of FTA negotiations.
4. Both leaders also discussed regional and global challenges including Afghanistan, Counter-Terrorism, Indo-Pacific, supply chain resilience and post-Covid global economic recovery.
5. Prime Minister reiterated his desire to welcome PM Johnson in India soon.