সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্ধিয়ানা উরানগী মখাদা শিল্লোং-দিব্রুগর দাউরেক্ত ফ্লাইৎকী অহানবা ফ্লাইৎপু ভর্চুএলগী খুত্থাংদা লমথাখ্রে
26 OCT 2021 11:49AM by PIB Imphal
সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়া, সিভিল এভিএসন এম.ও.এস., জেনেরেল দাঃ ভি.কে. সিংহ (রিতাইয়র্দ)না সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী রজিব বন্সালগা লোয়ননা ভারত সরকারগী আর.সি.এস.-উরান (উরে দেশ কা আম নাগ্রিক)গী মখাদা শিল্লোং-দিব্রুগর দাউরেক্ত ফ্লাইৎকী অহানবা ফ্লাইৎপু ভর্চুএলগী খুত্থাংদা লমথাখ্রে।
মেঘালয় রাজ্যগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী কোনরাদ সাংমা, দিপ্যুতী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী প্রেস্তোন তীন্সোং, লোক সভাগী এম.পি. শ্রী ভিন্সেন্ত ঐচ. পালা, দাঃ ৱানৱৈরোয় খার্লুখি, রাজ্য সভাগী এম.পি., শ্রী দসাখিয়াতভা লমারে, পব্লিক ৱর্ক্স দিপার্তমেন্ত (বিলদিং) ত্রান্সপোর্ত বিভাগকী মন্ত্রী, শ্রী সনবোর শুল্লাইনা শিল্লোং-দিব্রুগর ফ্লাইৎকী থৌরমদা শরুক য়াখি।
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রীমতি উধা পাধীগা লোয়ননা এম.ও.সি.এ.গী সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা এম.ও.সি.এ.দা পাংথোকপা থৌরমদা শরুক য়াখি।
সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা হায়খি, “শিল্লোং অসি মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা অমসুং চোৎপা লৈবাক অমনি। লমদম অসি লৈবাক্কীদা নত্তনা মালেম পুম্বগী ওইনা মরু ওইবনি। শিল্লোংদা থংনবা চিং, শুরুং, খ্বাইদগী ৱাংবা ঈশিং চাইবী, ফজরবা লম্মিৎ-তুম্মিৎকা লোয়ননা ইনাক খুল্লবা নাৎ অমসুং হেরিতেজ লৈবনা মসিবু স্কোৎলেন্দ ওফ দি ইস্ত হায়নসু খঙনৈ। মেঘালয়দা লৈতবা করিগুম্বা পোৎশক অমত্তা লৈতে। মফমসিনা মালেম শিনবা থুংবগী লমকোইবশিংগী পুক্নিং চীংশিল্লি”।
মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খিবদা, “ইং ২০১৪দা অৱাং-নোংপোক্তা এয়রপোর্ত ৬তমক থবক তৌরম্বা অদু হৌজিক ইং ২০২১দা ১৫ শুরে। তেল্লবা চহি ৭কী মতমদা, ঐখোয়না মিৎয়েং শানবা পান্দম অসি ফংবা ঙমখি। মসিদি হৌরকপদা ঙাইরিবনি হায়না ঐহাক্না থাজবা পীরি। ঐখোয়না অৱাং-নোংপোক্কী ইন্তর্স্তেত অমসুং ইন্ত্রাস্তেত কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা খোঙফম চেৎলি। ফ্লাইৎ কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবগী মথক্তা, লাস্ত মাইল দেলিভরীগীদমক্তা হেলিকোপ্তর সর্ভিসকা লোয়নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর কয়া অমগসু হেন্না ফগৎহন্নবা ঐখোয়না পুক্নিং চঙলি। মসিবু অশেংবা ওইহন্নবগীদমক্তা, ঐখোয়না অৱাং-নোংপোক্কী হেলি সর্ভিসপু হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবগীদমক্তা হেলিকোপ্তর পোলিসী অমসু হন্দক্তা লোঞ্চ তৌখ্রে। ঐখোয়না লৈবাক শিনবা থুংবগী মীয়াম্বু অৱাং-নোংপোক লমদমদা লাকহনবা পাম্মি”।
শিল্লোংগী ফজরবা শহর অসি চিংনা মাইকৈ খুদিংদা কোইশিল্লি। মমিং লৈবা ইন্সতিত্যুসন কয়া লৈবগীদমক্তা মমিং চৎপা শিল্লোংনা অৱাং-নোংপোক ভারতকী এজুকেসন হব অমসু ওইরি। ফজবা অমসুং এজুকেসনগী ময়ায়গী মফম অমা ওইবতা নত্তনা, শিল্লোংনা নোং য়াম্না তাবা, শুরুং, খ্বাইদগী ৱাংবা ঈশিং চাইবী, নীংথিরব লম্মিৎ-তুম্মিৎ অমসুং নাৎ অমসুং চৎনবীদা ইনাক খুল্লবা মেঘালয়গী গেৎৱে অমা ওইনসু থৌদাং য়ারি। শিল্লোং অসি ইলেফেন্ত ফোল, শিল্লোং পীক, উমিয়ম পাৎ, সোহপেৎনেগ পীক, দোন বোস্কো ম্যুজিয়ম, লাইলুম কেনয়নগীদমক্তসু মমিং চৎলি। শিল্লোং অসি আই-লিগতা শরুক য়াবা ক্লব অনি, মিং ওইনা পল্লবদা রোয়াল ৱাহিংদো এফ.সি. অমসুং শিল্লোং লাজোং এফ.সি., পুথোকপা অৱাং-নোংপোক ভারতকী কোনুং ওইবা শহরনি। মসিগী মথক্তা, শিল্লোং গোল্ফ কোর্স অসি লৈবাক্কী খ্বাইদগী লিরবা গোল্ফ কোর্সকী মনুং চল্লিবনি।
হকথেংননা য়ৌবা য়াবা চত্থোক-চৎশিনগী খুদোং লৈতবনা মরম ওইদুনা, মীয়াম্না শিল্লোং অমসুং দিব্রুগরগী মরক্তা চৎনবগীদমক্তা পুং ১২ চঙবা শোরোক্কী লম্বী নত্ত্রগা ত্রেন তোংদুনা চৎপা নত্তনা পাম্বৈ অমত্তা লৈতে। হৌজিক্তি, লমদমসিগী মীওইশিংনা মিনিৎ ৭৫ চঙনা পাইবা ফ্লাইৎ তোংদুনা শহর অনি অসিদা চৎপা য়ারগনি।
উরান ৪গী বিদ্দিংগী থৌরমদা এম/এস ইন্দিগোদা শিল্লোং-দিব্রুগরগী লম্বীদা পায়বগী অয়াবা পীখি। এয়রলাইন অসিদা মীচম মীয়াম্না পুথোকপা ঙমগদবা অমসুং লায়না ফংগদবা ভরা পীনবগীদমক্তা উরান স্কিমগী মখাদা ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.)সু পীরে। এয়রলাইন অসিনা মী ৭৮ চনবা এ.তি.আর. ৭২ এয়র্ক্রাফ শিজিন্নগনি।
উরান স্কিমগী মখাদা ঙসি ফাওবদা লম্বী ৩৮৯ অমসুং এয়রপোর্ত ৬২ (হেলিপোর্ত ৫ অমসুং ৱাতর এরোদ্রোম ২) থবক তৌবা হৌরে। স্কিম অসিনা ভারতকী এভিএসন মার্কেত্তা অনৌবা রিজনেল সেগমেন্ত অমগী য়ুম্ফম থোল্লদুনা লৈবাক্কী রাজ্য অমসুং য়ু.তি.গী মমাংদা শম্নরমদবা মফমশিংদা মপাঙ্গল লৈবা নোংথক্কী কন্নেক্তিবিতী অমা লৈহনবদা মিৎয়েং চঙলি।
ফ্লাইৎ পায়বগী পুংফমশিং মখাদা পীরিঃ
ফ্লাইৎ নম্বর
হৌরকফম
পন্থুংফম
তোয়বগী চাং
পায়বা মতম
য়ৌবা মতম
৬ই. ৭৯৫৫
এস.ঐচ.এল.
দি.আই.বি.
২,৪,৬
১০:২০
১ ১:৩৫
৬ই. ৭৯৫৬
দি.আই.বি.
এস.ঐচ.এল.
২,৪,৬
১ ১:৫৫
১৩: ১০

Ministry of Civil Aviation
Civil Aviation Minister Shri Jyotiraditya Scindia virtually flags off first direct flight on Shillong-Dibrugarh route under UDAN
26 OCT 2021 11:49AM by PIB Delhi
Union Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya M. Scindia, MoS, Civil Aviation, MoS, Civil Aviation, General Dr. V K Singh (Retd.) along with Shri Rajiv Bansal, Secretary, Ministry of Civil Aviation (MoCA) virtually flagged off the first direct flight on the Shillong – Dibrugarh route under the Regional Connectivity Scheme – UdeDeshKaAamNaagrik (RCS-UDAN) of the Government of India.
Sh. ConardSangma, Chief Minister, Chief Minister of the State of Meghalaya, Sh. PrestoneTynsong, Deputy Chief Minister of the State of Meghalaya, Sh. Vincent H Pala, Member of Parliament, Lok Sabha, Shillong, Meghalaya - Member of Parliament (Lok Sabha), Dr. WanweiroyKharlukhi, Member of Parliament, Rajya Sabha, Shillong, Meghalaya, MrDasakhiatbhaLamare, Minister Transport Department, Public Works Department (Buildings), State of Meghalaya, Sh. SanborShullai also graced the launch event of the Shillong-Dibrugarh flight.
Smt. UshaPadhee, Joint Secretary, Ministry of Civil Aviation, along with other senior officials of the MoCA were also present at the ceremony held at MoCA.
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Union Minister of Civil Aviation said, “Shillong is one of the highest & wettest places in the world. The place is important not only for the country but for the entire world. Shillong has always been known as Scotland of East due to the presence of rolling hills, caves, tallest waterfalls, beautiful landscapes and its rich heritage and culture. There’s nothing that Meghalaya does not have to offer. The place attracts tourists from all over the world.”
The minister further emphasized that “In 2014, only 6 airports were operational in North East which has now risen to 15 airports in 2021. Within a short span of 7 years, we have achieved this ambitious target. I assure you that this is just the beginning, we are further committed to enhancing the interstate & intrastate connectivity of North-East. Apart from promoting flight connectivity, our focus is on developing the infrastructure capabilities along with helicopter services for the last mile delivery. To ensure that we recently launched the Helicopter policy to further promote Heli Services in North-East. We want the bring the travellers from all over the country to North-East.”
The beautiful city of Shillong is surrounded by hills from all sides. Famous for the presence of many well-reputed educational institutions, Shillong is the hub of education for entire North-East India. Apart from being the beauty & education centre, Shillong also acts as the gateway to Meghalaya, the state famous for heavy rainfall, caves, tallest waterfalls, beautiful landscapes, and its rich heritage & culture. Shillong is famous for Elephant falls, Shillong Peak, Umiam lake, Sohpetbneng Peak, Don Bosco Museum, Laitlum Canyons. Moreover, Shillong is the only capital city in NorthEast India to produce two football clubs that participate in the I-League, namely, Royal Wahingdoh FC and ShillongLajong FC. In addition to these, Shillong Golf Course is one of the oldest golf courses in the country.
Due to the non-availability of any direct mode of transportation, people were compelled to cover a long 12-hour journey by road & train to travel between Shillong&Dibrugarh. Now, natives can easily fly between the two cities by opting for a flight of just 75 mins.
The airline M/s Indigo was awarded the Shillong - Dibrugarh route during the UDAN 4 bidding process. The airlines are being provided Viability Gap Funding (VGF) under the UDAN scheme to keep the fares affordable & accessible for the common people. The airline will deploy its 78-seater ATR 72 aircraft.
Till date, 389 routes and 62 airports (including 5 heliports and 2 water aerodromes) have been operationalized under the UDAN scheme. The scheme is envisaged to establish strong aerial connectivity in all States and UTs of the country which hitherto were not connected, laying the foundation of a new regional segment in India’s aviation market.
The flight schedule is mentioned below:
Flt No.
From
To
Freq.
Dep. time
Arr. time
6E 7955
SHL
DIB
2,4,6
1020
1135
6E 7956
DIB
SHL
2,4,6
1155
1310