PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
21 OCT 2021 5:01PM by PIB Delhi
• India achieves the major milestone of ‘one billion’ vaccinations
• 18,454 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.15%; Highest since March 2020
• 17,561 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,34,95,808
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.52%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,78,831
• Weekly Positivity Rate (1.34%) less than 3% for last 118 days
• Daily positivity rate (1.48%) less than 3% for last 52 days
• 59.57 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India achieves the major milestone of ‘one billion’ vaccinations
Recovery Rate currently at 98.15%; Highest since March 2020
18,454 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 1,78,831
Weekly Positivity Rate (1.34%) less than 3% for last 118 days
In a historic achievement, the cumulative COVID-19 vaccine doses administered in the country has surpassed the 100-crore milestone. In a tweet, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the countrymen and expressed gratitude to the country’s scientific community and health professionals for working towards achieving this stupendous feat.
The Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya also congratulated the country on achieving this landmark.
The recovery of 17,561 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,95,808.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.15%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 116 consecutive days now.
18,454 new cases were reported in the last 24 hours
The Active Caseload remains below 2 lakh mark and is presently at 1,78,831. Active cases presently constitute 0.52% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020
. https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image003WPEV.jpg
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,47,506 tests being conducted. India has so far conducted over 59.57 Cr (59,57,42,218) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.34% remains less than 3% for the last 118 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.48%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 52 days and below 5% for 135 consecutive days now
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765379
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 103.5 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 10.85 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs
VACCINE DOSES
(As on 21thOctober 2021)
SUPPLIED
1,03,53,51,045
BALANCE AVAILABLE
10,85,69,250
More than 103.5 crore (1,03,53,51,045) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 10.85 Cr (10,85,69,250) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765341
PM expresses gratitude to doctors and nurses on crossing 100 crore vaccinations
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed gratitude to doctors, nurses and all those who worked on crossing 100 crore vaccinations.
In a tweet, the Prime Minister said;
"India scripts history.
We are witnessing the triumph of Indian science, enterprise and collective spirit of 130 crore Indians.
Congrats India on crossing 100 crore vaccinations. Gratitude to our doctors, nurses and all those who worked to achieve this feat. #VaccineCentury"
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765348
Tweets Links

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
21 OCT 2021 5:01PM by PIB Imphal
• ভারতনা ভেক্সিনেসন্দা ‘বিল্লিয়ন অমা’গী মপুং ওইবা মাইলস্তোন অমা ফংবা ঙমখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৪,৪৫৪ লাকখি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৫%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৭,৫৬১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৪,৯৫,৮০৮ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৫২%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৭৮,৮৩১ লৈরি
• হৌখিবা নুমিৎ ১১৮দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৩৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৪৮% ) হৌখিবা নুমিৎ ৫২নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৯.৫৭ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী ভেক্সিনেসন ‘বিল্লিয়ন অমা’গী মপুং ওইবা মাইলস্তোন য়ৌবা ঙমখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৫% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৪৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৭৮,৮৩১দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৮নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৪%) অসি ৩%দগী তাখি
পুৱারী ওইরবা মায় পাকপা অমদা, লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন অসি দোজ কোতি ১০০গী মাইলস্তোন লানখ্রে। ত্বীত অমদা, প্রধামন্ত্রীনা ইরৈচাশিংদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে অমসুং লৈবাক অসিগী সাইন্তিস্ত কাংবু অমসুং হকশেলগী থবক তৌরিবশিংবু মায় পাক্না থবকশিং অসি পাংথোকখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
India scripts history.
We are witnessing the triumph of Indian science, enterprise and collective spirit of 130 crore Indians.
Congrats India on crossing 100 crore vaccinations. Gratitude to our doctors, nurses and all those who worked to achieve this feat. #VaccineCentury
— Narendra Modi (@narendramodi) October 21, 2021
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী দাঃ মনসুখ মন্দাবিয়ানসু লৈবাক অসিনা লেন্দমার্কসি য়ৌবা ফাওবা মায় পাকপা অসিগীদমক হরাওবা ফোংদোকখ্রে।
बधाई हो भारत!
दूरदर्शी प्रधानमंत्री श्री @NarendraModi जी के समर्थ नेतृत्व का यह प्रतिफल है।#VaccineCentury pic.twitter.com/11HCWNpFan
— Dr Mansukh Mandaviya (@mansukhmandviya) October 21, 2021
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,৫৬১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৯৫,৮০৮ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৫% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৪৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
এক্তিব কেসলোদ লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা ১,৭৮,৮৩১ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫২% ওইরি, হায়রিবা অসি ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৪৭,৫০৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯ (৫৯,৫৭,৪২,২১৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৮ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৪৮%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫২নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩৫নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765379
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১০৩.৫ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৮৫ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ২১, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,০৩,৫৩,৫১,০৪৫
হৌজিক লৈরিবা
১০,৮৫,৬৯,২৫০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৩.৫ (১,০৩,৫৩,৫১,০৪৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৮৫ (১০,৮৫,৬৯,২৫০) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765341
ভেক্সিন কাপ্পগী চাং কোতি ১০০ লান্থোরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তরশিং অমদি নর্সশিংদা তৌবিমল খঙবা উৎখ্রে
ভেক্সিন কাপ্পগী চাং কোতি ১০০ লান্থোক্নবা হোৎনবিরকখিবা দোক্তরশিং, নর্সশিং অমদি ময়াম পুম্নমকপু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তৌবিমল খঙবা উৎখ্রে৷
ত্বীত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"ভারতনা পুৱারি ইরি৷
ভারতকী বিজ্ঞান, এন্তরপ্রাইসকী মাই পাকপা অমসুং ভারত মচা কোতি ১৩০গী অপুনবগী থৌনা ঐখোয়না উরি৷
ভারতনা ভেক্সিন কাপ্পগী চাং কোতি ১০০ লান্থোরকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি৷ মসিগী মহৈ অসি ফংনবা হোৎনবিখিবা দোক্তরশিং, নর্সশিং অমদি ময়াম পুম্নমক্তা তৌবিমল খঙবা উৎচরি৷ #ভেক্সিন সেঞ্চুরী"
India scripts history.
We are witnessing the triumph of Indian science, enterprise and collective spirit of 130 crore Indians.
Congrats India on crossing 100 crore vaccinations. Gratitude to our doctors, nurses and all those who worked to achieve this feat. #VaccineCentury
— Narendra Modi (@narendramodi) October 21, 2021
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765348
ত্বীৎকী লিঙ্কশিং
Today, when India has achieved a #VaccineCentury, I went to a vaccination centre at Dr. Ram Manohar Lohia Hospital. The vaccine has brought pride and protection in the lives of our citizens. pic.twitter.com/MUObjQKpga
— Narendra Modi (@narendramodi) October 21, 2021
इस ऐतिहासिक उपलब्धि पर पूरे देश को बधाई देता हूँ।
अनेकों चुनौतियों को पार कर इस महायज्ञ में अपना योगदान देने वाले सभी वैज्ञानिकों, शोधकर्ताओं व स्वास्थ्यकर्मियों का आभार व हर व्यक्ति की सुरक्षा व स्वास्थ्य हेतु संकल्पित मोदी जी का अभिनन्दन करता हूँ।
जय हिन्द! #VaccineCentury pic.twitter.com/YDB0fxlTJN
— Amit Shah (@AmitShah) October 21, 2021
1,00,00,00,000 💉
सौ करोड़ सिर्फ एक आंकड़ा नहीं,
सौ करोड़ से अधिक लोगों का आत्मविश्वास है।
Congratulations India on this remarkable feat of administering 100 Crore doses 👏🏽👏🏽👏🏽#VaccineCentury pic.twitter.com/XSX7VPUdUT
— Piyush Goyal (@PiyushGoyal) October 21, 2021
प्रधानमंत्री श्री @narendramodi जी के नेतृत्व में आज भारत ने 100 करोड़ से अधिक कोरोना वैक्सीन लगाने के लक्ष्य को प्राप्त कर विश्व में एक कीर्तिमान बनाया किया है।
सभी स्वास्थ्य कर्मियों और जनता को हार्दिक बधाई।#VaccineCentury pic.twitter.com/WeU2wrVixH
— Gajendra Singh Shekhawat (@gssjodhpur) October 21, 2021
What an exquisite piece of art, beautifully portraying India's triumph of #VaccineCentury https://t.co/HXWFzu6hm9
— Dr Mansukh Mandaviya (@mansukhmandviya) October 21, 2021
#IndiaFightsCorona:
📍The World’s largest free-for-all vaccination drive continues to drive India ahead of many developed countries in the fight against COVID-19.
✅Continue following COVID Appropriate Behaviour and stay safe#VaccineCentury #LargestVaccineDrive pic.twitter.com/RLl3RsrBlz
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) October 21, 2021
#IndiaFightsCorona:
✅17,561 patients recovered during last 24 hours
✅3.34 crore total recoveries across the country so far
✅Recovery rate increases to 98.15%#Unite2FightCorona #StaySafe
2/4 pic.twitter.com/9wApbPLKNN
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) October 21, 2021
#IndiaFightsCorona:
✅Active caseload further declines at 1.78 lakh
✅Active cases constitute 0.52% of total cases
✅Weekly positivity rate drops to less than 5%, currently at 1.34%#Unite2FightCorona #StayHomeStaySafe
3/4 pic.twitter.com/bu8iWOHPBz
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) October 21, 2021
#CoronaVirusUpdates:
📍Total #COVID19 Cases in India (as on October 21, 2021)
▶98.15% Cured/Discharged/Migrated (3,34,95,808)
▶0.52% Active cases (1,78,831)
▶1.33% Deaths (4,52,811)
Total COVID-19 confirmed cases = Cured/Discharged/Migrated+Active cases+Deaths#StaySafe pic.twitter.com/USfy5Nmfxd
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) October 21, 2021