ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আসম রেজিমেন্তেল সেন্তর শিল্লোংগী আর্মী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীগী ৱুশু অমসুং বোক্সিং স্পোর্তস মশান্নদা থোইদোক-হেন্দোক্লবা স্পোর্তসকী নুপামচাশিং এনরোলমেন্তগীদমক (এন.ই. রাজ্যশিংগী) সেলেক্সন ত্রাইয়েল
18 OCT 2021 11:24AM by PIB Imphal
১. শিল্লোং (মেঘালয়)গী আসম রেজিমেন্তেল সেন্তরগী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীনা রেজিমেন্ত সেন্তরদা ২০২১গী নবেম্বর ৮দগী হৌদুনা স্পোর্তস কেদেতস অমা ওইনা প্রুভন প্লেয়রগী মিং চন্নবা রাজ্যগী থাক্তা এন্ত্রীশিং পাংথোক্কদৌরি। নুপামচাশিংবু শিল্লোং (মেঘালয়)গী আসম রেজিমেন্তেল সেন্তরগী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীগী বোক্সিং অমসুং ৱুশু মশান্নদা খনগনি।
২. ইলিজিবিলিতী.
1. চহি . ২০২১গী নবেম্বরদা চহি ০৮-১৪ ফাওবা
(২০০৭গী নবেম্বরগী ০৮দগীনা ২০১৩গী নবেম্বর ০৮ ফাওবগী মরক্তা পোকপা কেন্দিদেত)
(b) দোমিসাইল. রাজ্যশিং:-
1. মেঘালয় (ii) নাগালেন্দ (iii) মিজোরাম (iv) ত্রিপুরা (v) অরুনাচল প্রদেশ (vi) আসম (vii) মনিপুর.
(c) মহৈগী থাক. য়ামদ্রবদা ক্লাস ৪শুবা পাস তৌবা লোয়ননা ইংলিস অমসুং হিন্দী মতিক চানা খঙবা। য়াম্লবদা ক্লাস ৭শুবা পাস তৌবা।
(d) মেদিকেল ফীতনেস. দি.ও.জি.আর.এ. রেজিমেন্ত সেন্তর অমসুং আর্মী স্পোর্তস মিদিসিন সেন্তরগী স্পেসিএলিস্তগী মেদিকেল ওফিসরনা পীবা ওইগদবনি।
(e) মেদল/সর্তিফিকেত এপ্লিকান্তশিংনা ইন্তর স্কুল স্তেত লেবেল চেম্পিওনশিপকী সব জুনিয়র/জুনিয়র নেস্নেলদা লৌবা মেদল/সর্তিফিকেত পীশিনগদবনি অমসুং হেন্দবোল মশান্নদা অহানবা/অনিশুবা পোজিসন লৈগদবনি।
(f) হকচাংগী মফম অমদা মখল অমত্তগী পর্মানেন্ত তেত্তু য়েকপা এপ্লিকান্তশিং খনবা য়াওরোই
(g) মখাদা পীরিবা অৱাংবা অমসুং অরুম্বা অসি বি.এস.সি. এনরোলমেন্তগীদমক অয়াবা পীরি:-
সে. ন.
মশান্না
এন্ত্রী থাক্কী চহি
চহি
অৱাংবা (সেন্তিমিতর)
অরুম্বা (কে.জি.)
(a)
ৱুশু
বোক্সিং
চহি ০৮-১৪
০৮
১৩৪
২৯
০৯
১৩৯
৩১
১০
১৪৩
৩৪
১১
১৫০
৩৭
১২
১৫৩
৪০
১৩
১৫৫
৪২
১৪
১৬০
৪৭
খঙজিনগদবা. খেন্নবা অমত্তা মহৌশাগী ওইনা অয়াবা লৌদে। অদুম ওইনমক, জাতিগী অমসুং মালেমগী ওইবা সর্তিফিকেত মেদল ফংবা তেলেন্ত লৈবা নুপামচাশিংগীদমক ওইনা মথক্তা পীরিবা অৱাংবা অমসুং অরুম্বা অসি কোম্থোক্কনি।
৩. মসিগী বি.এস.সি. অসিদা পীশিনগদবা মরুওইবা চে-চাংশিং। কেন্দিদেত শিংনা মখাদা পীরিবা চে-চাংশিং অসি ত্রাইয়েল সেলেক্সন মতমদা পুথোক্কদবনি:-
1. পোকপা অমসুং শিবগী ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন/রেজিস্তর খক্তনা পীবা বার্থ সর্তিফিকেতকী ওরিজিনেল কোপী
2. কাস্ত সর্তিফিকেতকী ওরিজিনেল কোপী
3. স্কুলদগী এজুকেসন সর্তিফিকেতকী ওরিজিনেল কোপী
4. গ্রাম প্রধান/স্কুলদগী করেক্তর সর্তিফিকেতকী ওরিজিনেল কোপী
5. রেসিদেন্সেল/দোমিসাইল সর্তিফিকেত (তহেলসিদার/এস.দি.এম.না পীবা)গী ওরিজিনেল কোপী
6. নম্বদা ঙাইরিবা কলর ফোতো তরুক
7. দিস্ত্রীক্তকী থাক্তা অমসুং মথক্কী ওইবা থাক্তা (করিগুম্বা) স্পোর্তস পার্তিসিপেসন সর্তিফিকেতকী ওরিজিনেল কোপী
8. আধার কার্তকী ওরিজিনেল কোপী
খঙজিনগদবা. ওরিজিনেল উৎকদবনি অমসুং এপ্লিকেসন ফোর্মগা লোয়ননা সি.তি.সি. অমা পীশিনগদবনি।
৪. ইন্দক্সন রেল্লী মনুংদা বোর্দিং অমসুং লোদজিং. কেন্দিদেতশিংনা মশাগী চাদিংনা সেলেক্সন রেল্লী অসিদা য়ৌরকপা তাই। স্ক্রীনিংগী মতমদা কেন্দিদেত অমসুং মখোয়গা লোয়নরকপশিংনা মখোয়গী লৈফম শিল্লোংগী হেপী ভেল্লীদা শিনগদবনি। মখোয়গা লোয়নরকপশিংগীদমক বোর্দিং অমসুং লোদজিং লৈরোই। ইন্দক্স রেল্লী লোইবা ফাওবদা কেন্দিদেতশিংনা নুপীশিং লৈহনবগী অয়াবা পীরোই।
৫. রেজিস্ত্রেসনগী রিপোর্তিং তৌবগী মতম.
(a) মফম - আসম রেজিমেন্তেল সেন্তর, হেপী ভেল্লী, শিল্লোং (মেঘালয়)
(b) তারিক - ২০২১ নবেন্বর ০৮
(c) মতম - অৱরদগী ১০০০ ফাওবা
৬. সেলেক্সন. এস.এ.আই., এস.এম.সি. অমসুং বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীগী কৎথোক্লবা স্তাফনা য়াম্না ময়েক শেংনা ত্রাইয়েল/ইন্দক্সন অসি পাংথোক্কনি। মমা মপা ওইবশিংনা থবক থৌরমশিং অসিদা খুৎ থিংজিনবিদনবা হায়জরি। চয়েৎনবা লাকপদা সেলেক্সন তীম খক্তনা য়েংশিনগনি। থৱায় য়াওবা কেন্দিদেতশিংনা শিল্লোং (মেঘালয়)গী আসম রেজিমেন্তেল সেন্তরগী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীগী, সেলেক্সন ত্রাইয়েলগী, প্রিসাইদিং ওফিসরদা – ২০২১গী নবেম্বর ০৮গী ০৭০০দা রিপোর্ত তৌনবা হায়জরি।
৭. এন্ত্রী সেলেক্সন অসি দিস্ত্রীক্ত/রাজ্য/জাতিগী থাক্তা মেদল ফংবশিংদা হান্না খুদোংচাবা পীগনি।
৮. খল্লবা কেন্দিদেতশিংবু শিল্লোং (মেঘালয়)গী আসম রেজিমেন্তেল সেন্তরগী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীদা ইংলিস মেদিয়মদা লেম্না একাদেমিক ত্রেনিং পীগনি। স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এস.এ.আই.) কোচশিং/আর্মী কোচশিংনা ইন্তেন্সিব কোচশিংসু পীগনি। ক্লাস X এজাম পাস তৌবগা, কেন্দিদেতশিংবু আর্মীদা চংনবগীদমক সেলেক্সন হৌগনি। X স্তেন্দার্দ লোইশিনবগা অমসুং চহি ১৭ মপুং ফাবগা স্পোর্তস কেদেতশিংনা আর্মীদা মিং চন্নবা সেলেক্সনগী থৌওংশিং চৎথগনি। করিগুম্বা সেলেক্সনগী থৌওংশিং অসিদা মায়থিবা তারবা, অসিগুম্বা নুপামচাশিং অসিগী মমা মপাশিংনা সরকারনা চংখিবা চাদিংশিং রিইমব্রস তৌগদবনি।
৯. খল্লবা নুপামচাশিং দি.জি.এম.তি. অমসুং এস.এ.আই.গী অয়াবা মতুং ইন্না সেলেক্সন ত্রাইয়েলগী মতুং থা ০৩দগীনা ০৬ ফাওবগী মনুংদা শিল্লোং (মেঘালয়)গী আসম রেজিমেন্তেল সেন্তরগী বোয়জ স্পোর্তস কম্পনীদা য়াওহনগনি। চপ চাবা তারিক কোন্না খঙহল্লক্কনি।
১০. কোবিদ-১৯গী লৌখৎকদবা খোঙথাংশিং. কেন্দিদেত পুম্বনা মাস্ক অমসুং গ্লোবশিং পুরক্কদবনি অমসুং রেল্লী অসিদা রিপোর্ত তৌবা মতমদা আর.তি.-পি.সি.আর. নেগেতিব সর্তিফিকেত পুথোক্কদবনি।
১১. খঙবিনিংবা লৈবদা মখাগী লৈফম অসিদা পাউ ফাওনবিয়ু:-
ওফিসর কম্মান্দিং, বোয়জ স্পোর্তস কম্পনী
দ আসম রেজিমেন্তেল সেন্তর, শিল্লোং (মেঘালয়)
পিন-৯০০৩৩২
সি./ও. ৯৯ এ.পি.ও.
এম./ন. – ৯১৬১৭৯৭৪৮৩, ৮৭৬২৪১৪৬৮৭

Ministry of Defence
SELECTION TRIAL (FOR NE STATES) FOR ENROLMENT OF OUTSTANDING SPORTS BOYS IN WUSHU AND BOXING SPORTS DISCIPLINE OF ARMY BOYS SPORTS COMPANY, ASSAM REGIMENTAL CENTRE, SHILLONG
18 OCT 2021 11:24AM by PIB Delhi
SELECTION TRIAL (FOR NE STATES) FOR ENROLMENT OF OUTSTANDING SPORTS BOYS IN WUSHU DISCIPLINE ONLY. ALL CONCERNED TO NOTE.
1. Boys Sports Company, The AssamRegimental Centre,Shillong(Meghalaya) will be conducting States Level Entries for induction of proven players as a Sports Cadets wef 08 Nov 2021 at the Regiment Centre. Boys will be selected for Boxing and Wushu Discipline into Boys Sports Company theAssam Regimental Centre Shillong (Meghalaya)
2. Eligibility.
(a) Age. Between 08-14 years of age as on 08Nov 2021.
(The candidates born between 08Nov 2007 to 08 Nov2013).
(b) Domicile. The fwgStates:-
(i) Meghalaya (ii) Nagaland (iii) Mizoram (iv) Tripura (v) Arunachal Pradesh(vi) Assam (vii) Manipur.
(c) Education. Minimum class 4th std pass with adequate knowledge of English and Hindi. Max Class 7th Std pass.
(d) Medical Fitness. Will be ascertained by Medical Officer of The DOGRA Regimental Centreand specialist of Army SportsMedicineCentre.
(e) Medal/Certificate.Applicant will deposit certificate of Medal/Participation in Sub Jr / Jr National, Inter School State level championship and should have secured first / second position in Handball Discipline.
(f) NO APPLICANTS WILL BE SELECTED HAVING ANY TYPE OF PERMANNENT TATTOO ON ANY PART OF THE BODY.
(g) The below mentioned height and weight criteria is applicable for BSC enrolment: -
Ser
No
Discipline
Age at entry level
Age (Yrs)
Height (Cms)
Weight (kgs)
(a)
Wushu
Boxing
08-14 years
08
134
29
09
139
31
10
143
34
11
150
37
12
153
40
13
155
42
14
160
47
Note. No deviation will normally be accepted.However,the above height and weight criteria are flexible in case of exceptionally talented boys whoever having national and International certificate of medals.
3. Important Documents to be Submitted at this BSC. Thecandidates must be in possession of following documents at the time of selection trials:-
(a) Original Copy of Birth Certificate issued only by Municipal Corporation/Register of the birth and deaths.
(b) Original copy of Caste Certificate.
(c) Original copy of Education Certificate form school.
(d) Original Copy of Character Certificate from the Gram Pradhan/School.
(e) Original copy of Residential / Domicile Certificate (issued by Tehsildar/SDM).
(f) Six latest colour photos.
(g) Original copy of Sports participation certificate in district level and above levels (if any)
(h) Original copy of Aadhar Card.
Note. Original to be shown and one CTC to be deposited with the application form.
4. Boarding and Lodging during the period of Induction Rally. Candidates are required to appear in the selection rally at their own expenses. During the period of screening, candidates and persons accompanying them should make own arrangement for their stay and transportation at Happy Valley, Shillong. This company will not be responsible for boarding and lodging. No ladies will be permitted to accompanythe candidates during the whole process of induction rally.
5. Reporting Time for Registration.
(a) Venue - Assam Regimental Center, Happy Valley, Shillong (Meghalaya).
(b) Date - 08Nov 2021.
(c) Time - 0700hrs to 1000 hrs.
6. Selection. A dedicated staff of SAI,SMC & Boys Sports Company will conduct the trials/ Induction in a total transparent environment. Parents / Guardians are advised not to interfere in the selection procedure. Any query will be addressed by the selection team only. Interested candidates are requested to report to Presiding Officer, Selection Trails, Boys Sports Company, The AssamRegimental Centre Shillong – (Meghalaya) at 0700hrs on 08 Nov 2021.
7. The entries selection Priority will given to medal winners in District / State / National level.
8. Selected candidates will be provided academic training free of cost in English medium in Boys Sports Companyby The AssamRegimental Centre Shillong(Meghalaya) intensive coaching will also be provided by Sports Authority of India (SAI) coaches/ Army coaches. On passing Class XExam, the candidates will be put up through selection process as applicable for enrolment into the Army. On completion of X std and attaining the age of 17 ½ Yrs,sports cadets undergo the selection process for enrolment into the Army and get enrolled. In case of failure to be enrolled into Army for any reason, parents of affected boys are liable to reimburse the cost of expenditure incurred by the Government for such boys.
9. Selected boys will be intimated to join Boys Sports Company, The Assam Regimental Centre (Meghalaya) within 03 to 06 months from the date of selection trails after due approval from DGMT and SAI. Exact date and joining instrs will be intimated later.
10. COVID-19 Precautionary Measures. All candidates willcarrymask and gloves and produce a RT-PCR Negative Certificateon reporting for the rally.
11. Please contact for any query / Info at under mentioned address:-
Officer Commanding, Boys Sports Company
The Assam Regimental Center, Shillong (Meghalaya)
PIN-900332
C/O 99 APO
M/No – 9161797483 ,8762414687
_____________________________________________________________
SC,BSC,VBY