অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী দোনর মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন্না মেঘালয় অমসুং আসমদা চৎখ্রে
অৱাং নোংপোক্কীদমক এন.এম.ই.ও.-ও.পি.না লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংনা ওইল পাল্ম লৌমীশিংদা য়াম্না চাউনা কান্নবা পীরগনি, কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎলগনি অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংলগনি: শ্রী রেদ্দী
সরকারনা হন্দক্তা লৌখিবা মন্ত্রীন্দলগী ৱারেপ্না অৱাং নোংপোক লমদমদা লৌউ-শিংউবগী লমদা মপুং ওইনা কান্নবা পীরগনি: শ্রী রেদ্দী
অৱাং নোংপোক লমদমশিংগী ইচিল ইনাওশিংগা মতম পুম্বদা পুন্না চৎমিন্নগনি অমসুং প্রো-ফার্মরগী খোঙথাং লৌখৎকনি, হায়না মন্ত্রীনা থাজবা পীরি
অৱাং নোংপোক্কী মফমদা অদোমগী ইনভেস্তমেন্তনা য়াম্না শেন্দোং লৈগনি অমসুং শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐহাক্না অদোম্বু থাজবা পীরি মদুদি, ইনভেস্তর কম্ম্যুনিতী পুম্বা মপুং ফানা মতেং ফংগনি: শ্রী রেদ্দী
06 OCT 2021 4:40PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর), কলচর অমসুং তুরিজমগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা নুমিৎ নিনিগী ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎতা মেঘালয় অমসুং আসম চৎখ্রে। মহাক্কী আসম খোঙচৎকী শরুক অমা ওইনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা আসমগী গুৱাহাতীদা ‘নেস্নেল মিসন ওন ইদিবল ওইলস -ওইল পাল্ম ব্যুজিনেস সমিত ফোর এন.ই. স্তেত্স (এন.এম.ই.ও.-ও.পি.)’তা পাংথোকপা ব্যুজিনেস সমিত্তা শরুক য়াখ্রে অমসুং ৱা ঙাংখ্রে। এগ্রিকলচর ফার্মরস অমসুং ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, দোনরগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী বি. এল. বর্মা, রাজ্যগী মন্ত্রী মিস শোভা কারন্দলাজে, রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী কাইলাশ চৌধুরী, অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পেমা খন্দুসু শরুক য়াখি।
ব্যুজিনেস সমিত অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী জি. কিশন রেদ্দীনা হায়খি, “অৱাং নোংপোক্কীদমক এন.এম.ই.ও.-ও.পি.না লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংনা ওইল পাল্ম লৌউবশিংদা য়াম্না চাউনা কান্নবা পীরগনি, কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎলগনি অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংলগনি অমসুং মপাল লমদগী পোৎ পুশিল্লকপদা মীপাল তাংবা হন্থরগনি”। “হন্দক্তা নরেন্দ্র মোদী সরকারগী মন্ত্রীমন্দলনা লৌখিবা ৱারেপ অনি, ওইল পাল্মগীদমক চাননবা থাওদা নেস্নেল মিসন অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রীকলচরেল মার্কেতিং কোর্পোরেসন (এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.) হিংগৎহনবা অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী লৌউ-শিংউবগী লমদা মপুং ওইনা চাউখৎপা অমা পীরগনি”।
ব্যুজিনেস সমিত মনুংদা, অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগীদমক ইদিবল ওইলস – ওইল পাল্মদা বেম্বু এফ.পি.ও.এগ্রিমেন্তগীদমক মেমোরেন্দম ওফ আন্দর্স্তেন্দিং অমা সহি তৌনখ্রে। কেন্দ্র সরকারগী হোৎনরিবা অসিদা রেদ্দীনা মরুওইবা পীখি অমসুং হায়খি, “সরকার অসিনা মতম খুদিংদা অৱাং নোংপোক লমদমগী ইচিল ইনাওশিংগীদমক লেপ্লি অমসুং সমিত অসি নরেন্দ্র মোদীনা লৌখৎপা অতোপ্পা প্রো-ফার্মর খোঙথাং অমনি”। “ইদিবল ওইলদা থম্লিবা মিসন অসিগী পান্দমদি লাক্কদৌরিবা চহি ৫ অসিদা ভারত পুম্বদা ওইল পাল্ম থাবা অসি হেক্তর লাখ ৩.৫তগী হেক্তর লাখ ১০দা হেনগৎননবনি। অনৌবা কল্তিবেসন অসিগী ৫০% অমা অৱাং নোংপোক লমদমগীদমক পান্দম থম্লি। পারিবা লুপা কোতি ১১,০৪০গী স্কীম অসিগী মনুংদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৬,০০০ লোম হকথেংননা অৱাং নোংপোক রাজ্যগী লৌমীশিংদা কান্নবা পীগনি”।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইনভেস্তরশিং অমসুং স্তেকহোল্দর পুম্বদা অৱাং নোংপোক্তা লাক্তুনা ইনভেস্ত তৌনবা কন্না তকশিল্লি। মহাক্না হায়খি, “অৱাং নোংপোক্কী মফমদা অদোমগী ইনভেস্তমেন্তনা য়াম্না শেন্দোং লৈগনি অমসুং শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐহাক্না অদোম্বু থাজবা পীরি মদুদি, ইনভেস্তর কম্ম্যুনিতী পুম্বা মপুং ফানা মতেং ফংগনি”। মরম অদুনা ঐখোয়না খুদোংচাবা কয়া অমা লৈরিবা অমসুং নহাশিংগীদমক থবক্কী খুদোংচাবা কয়া লৈরিবা লম অৱাং নোংপোক অসিদা পুন্না লক্তুনা চোংথোরক্কদবনি”।
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীগা লোয়ননা এগ্রিকলচরগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র তোমারনা ইদিবল ওইলস ব্যুজিনেস সমিত্তা নেস্নেল মিসন্দা পাংথোকপা একজিবিসন্দা চৎখি। একজিবিসন অসিনা অৱাং নোংপোক্কী মফমদা লৈরিবা মনা-মশিংগী পাক শনবা উৎকনি। ব্যুজিনেস সমিত অসিগী একজিবিসন অসিদা ওইল পাল্মগী মরুওইবা অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমসুং আত্মনির্ভর অৱাং-নোংপোক মায়কৈদা খোঙথাং অমা উৎপনি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister for DoNER Shri G Kishanvisits Meghalaya and Assam
The initiatives of the NMEO-OP for the North East will immensely benefit the oil palm farmers, increase capital investment & create employment: Shri Reddy
Recent cabinet decisions by the Government will provide a major boost to the agriculture sector of the North Eastern Region: Shri Reddy
Govt assures it will always stand shoulder to shoulder with the brothers and sisters of the Northeastern region and take pro-farmer steps, assures Minister
Your investments in the North East will pay rich dividends and I assure you all that under the leadership of Shri Narendra Modi ji, all the investor community will get full support: Shri Reddy
06 OCT 2021 4:40PM by PIB Delhi
Shri G Kishan Reddy, Union Minister for Development of North Eastern Region (DoNER), Culture and Tourism was on a two-day official visit to Meghalaya and Assam. As a part of the Assam leg of his visit, the Union Minister attended and addressed the Business Summit on the ‘National Mission on Edible Oils- Oil Palm Business Summit for NE States (NMEO-OP)’ in Guwahati, Assam. The Union Minister of Agriculture Farmers and Welfare Shri Narendra Singh Tomar, Minister of State DoNER Shri B.L Verma, Minister of State Ms.ShobhaKarandlaje, Minister of State Shri Kailash Choudhary, Chief Minister of Arunachal Pradesh Shri Pema Khandu were also present.
Addressing the Business Summit, the Union Minister G Kishan Reddy said, “The initiatives of the NMEO-OP in the North East states will immensely benefit the oil palm farmers, increase capital investment, create employment generation and shall reduce import dependencies”. “The two recent cabinet decisions, the National Mission on edible oils for oil palm and the revival of the North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation (NERAMAC) undertaken by the Narendra Modi Government will provide a major boost to the agriculture sector of the North Eastern Region”.
During the Business Summit, a Memorandum of Understanding for the Bamboo FPO Agreement on Edible Oils- Oil Palm for North Eastern States was also signed. Reddy emphasised on the efforts of the Central Government and said, “The Government will always stand shoulder to shoulder with the brothers and sisters of the Northeastern region and this summit is another pro-farmer step taken by the Narendra Modi Government”. “The aim of the mission on edible oils is to increase the cultivation of oil palm from 3.5 lakh hectare to 10 lakh hectare across India in the next 5 yeras. 50% of the new cultivation is targeted for the North East region. Out of the estimated cost of the scheme of Rs 11,040 crores, about Rs 6,000 crores will directly benefit the farmers of the northeastern states”.
The Union Minister urged all the investors and the stakeholders to come to North East and invest. He said, “Your investments in the North East will pay rich dividends and I assure you all that under the leadership of Shri Narendra Modi ji, all the investor community will get full support”. Hence we must come together forward in the North East which is a land of immense opportunities and potential and create employment opportunities for the youth”.
Shri G Kishan Reddy along with Union Minister for Agriculture Shri Narendra Tomar visited an exhibition at the National Mission on edible Oils business summit. The exhibition showcased an intriguing & wide range of vegetation from across the North East Region. The exhibition at the business summit highlighted the importance of Oil Palm and is a step towards Aatmanirbhar Bharat and AatmanirbharNorthEast.