Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approveslisting of Export Credit Guarantee Corporation Ltd.through the Initial Public Offer on the stock Exchange
29 SEP 2021 3:56PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Hon'ble Prime Minister, Shri Narendra Modi has given approval for listing of M/s. Export Credit Guarantee CorporationLtd. (ECGC), an unlisted CPSE through the Initial Public Offer (IPO) on the Stock Exchange under the SEBI's (Issue of Capital and Disclosure Requirements) Regulations, 2018.
ECGC Limited is a wholly-owned CPSE of Government of India set up with the objective of improving the competitiveness of the exports by providing Credit Risk Insurance and related services for exports. The Company intends to increase its maximum liabilities (ML) to Rs 2.03 lakh crore from Rs 1.00 lakh crore by 2025-26.
The proposed listing of ECGC Limited would unlock the true value of the company, promote 'people's ownership' by encouraging public participation in the equity holding of the company and also promote Corporate Governance through transparency and greater accountability.
Listing may enable ECGC to mobilize fresh capital from the market either through the same IPO or subsequently through a Follow-on Public Offer (FPO) and thereby help in increasing the Maximum Liability cover for it.
The disinvestment proceeds will be used for financing of social sector schemes.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
স্তোক একচেঞ্জতা ইনিসিয়েল পব্লিক ওফরগী খুৎথাংদা এক্সপোর্ত ক্রেদিৎ গরেন্তী কোর্পোরেসন লিমিতেদ লৌশিন্নবা মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
29 SEP 2021 3:56PM by PIB Imphal
২০১৮, এস.ই.বি.আই. (কেপিতেল অমসুং দিসক্লোজর রিক্বেয়রমেন্তশিংগী ইসু) রিগুলেসনশিংগী মখাদা, স্তোক একচেঞ্জতা ইনিসিয়েল পব্লিক ওফর(আই.পি.ও.)গী খুৎথাংদা লৌশিন্দনা লৈরম্বা সি.পি.এস.ই. অমা, এম./এস. এক্সপোর্ত ক্রেদিৎ গরেন্তী কোর্পোরেসন লিমিতেদপু(ই.সি.জি.সি.) লৌশিন্নবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মতাংদা ফমখিবা মন্ত্রী মন্দল মীফমনা অয়াবা পীখ্রে৷
ই.সি.জি.সি. লিমিতেদ অসি ভারত সরকারগী মপুং ফানা চলাইজবা সি.পি.এস.ই. অমনি৷ মসি এক্সপোর্তশিংগীদমক ক্রেদিৎ রিক্স ইন্সুরেন্স অমদি মরী লৈনবা সর্ভিসশিং ফংহন্দুনা এক্সপোর্তশিংগী মরক্তা চাংদম্নরিবা অসি হেনগৎনবগী পান্দমদা লিংখৎখিবনি৷ ২০২৫-২৬ ফাওবগী মনুংদা কম্পেনী অসিনা মহাক্কী মেক্সিমম লিয়াবিলিতীশিং অসি লুপা কোতি লাখ ১.০০দগী লুপা কোতি লাখ ২.০৩দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি৷
ই.সি.জি.সি. লিমিতেদ লৌশিন্নবা হৌদোরকখিবা অসিনা কম্পেনীগী অশেংবা ভেল্যু অদু উৎথোলক্লগনি, কম্পেনীগী ইক্বুইতী হোল্দিংদা মীয়াম শরুক য়াহনবদা পুক্নিং থৌগৎতুনা ‘পিপল্স ওনরশিপ’ প্রমোত তৌরগনি অমদি ত্রান্সপরেন্সী অমদি হেন্না চাওবা থৌদাং লৌদুনা কোর্পোরেত গভর্নেন্স প্রমোত তৌরগনি৷
ই.সি.জি.সি. লৌশিল্লকপা অসিনা ই.সি.জি.সি.না আই.পি.ও. অদুমক নত্রগা ফোলো-ওন পব্লিক ওফর অমগী খুৎথাংদা মার্কেৎতগী ফ্রেশ কেপিতেল মোবিলাইজ তৌবা ঙমহল্লবা য়াই অমদি মতুং তারকপদা মসিগী মেক্সিমম লাইয়েবিলিতী কবর হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি৷
দিসইনবেস্তমেন্ত তৌবগী শেলশিং অদু সোসিএল সেক্তর স্কিমশিংগী শেল থাদবদা শিজিন্নরগনি৷