PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
26 SEP 2021 7:00PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৫.৬০ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেসকী ০.৯০% এক্তিব কেস ওইদুনা ১%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,০৩,৫৭০নি
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কোস ২৮,৩২৬ থেংনখি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৭%নি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৬,০৩২ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৩,২৯,০২,৩৫১দা লৈরে
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১.৯৮%) হৌখিবা নুমিৎ ৯৩নিদা ৩%কী মখাদা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৯০%) হৌখিবা নুমিৎ ২৭সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৬.৩২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৮৫গী পন্দোল লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৬৮ হেন্না কাপখি
ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৭%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ২৮,৩২৬ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০৩,৪৭৬) অসিনা অপুনবা কেসকী ০.৯০% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৩নিসিদা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১.৯৮%) ৩%গী মখাদা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৬৮,৪২,৭৮৬ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৫গী (৮৫,৬০,৮১,৫২৭) পন্দোল লানখ্রে‍। মসি সেসন ৮৩,৬৪,১১০ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৭১,২৪৫
২শুবা দোজ
৮৮,২৮,২৬৮
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৪৮,৯৯০
২শুবা দোজ
১,৪৮,১০,২২১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩৪,৬৬,৮৪,০৩৫
২শুবা দোজ
৭,৩৪,২৬,৪৮৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৫,৫৯,৬৫,৬০৮
২শুবা দোজ
৭,৩৫,৭১,৭৮০
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,৯৪,৬১,২০৭
২শুবা দোজ
৫,৪৬,০৩,৬৯০
অপুনবা
৮৫,৬০,৮১,৫২৭
মীওই ২৬,০৩২ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,২৯,০২,৩৫১ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৭%দা লৈরি‍।‍ ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌজিকফাওবগী মনুংদা খ্বাইদগী ৱাংবা চাংদা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৯১নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ২৮,৩২৬ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,০৩,৪৭৬তা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ০.৯০% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎলক্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,৮৮,৯৪৫ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৩২ (৫৬,৩২,৪৩,২৪৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৩নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ১.৯০দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ২৭নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ১১০সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758199
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮৩.৫৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫৬ হেন্না লৈরি করোর ১.১৭ হেনবসু পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮৩,৫৪,১২,২৫০
থৌরাং তৌরিবা
১,১৭,১২,২৭৫
হৌজিক লৈরিবা
৪,৫৬,৯৬,৯২০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৩.৫৪ (৮৩,৫৪,১২,২৫০) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ করোর ১‍.১৭৮ (১,১৭,১২,২৭৫) হেনবা অমগসু পীননবা থৌরাং তৌরি‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.৫৬ (৪,৫৬,৯৬,৯২০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758204
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
26 SEP 2021 7:00PM by PIB Delhi
• 85.60 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.90%
• India's Active caseload stands at 3,03,476
• 28,326 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.77%
• 26,032 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,29,02,351
• Weekly Positivity Rate (1.98%) less than 3% for last 93 days
• Daily positivity rate (1.90%) less than 3% for last 27 days
• 56.32 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 85 Cr
More than 68 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.77%
28,326 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,03,476) is 0.90% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.98%) less than 3% for last 93 days
With the administration of 68,42,786 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 85 Cr (85,60,81,527) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 83,64,110 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,71,245
2nd Dose
88,28,268
FLWs
1st Dose
1,83,48,990
2nd Dose
1,48,10,221
Age Group 18-44 years
1st Dose
34,66,84,035
2nd Dose
7,34,36,483
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,59,65,608
2nd Dose
7,35,71,780
Over 60 years
1st Dose
9,94,61,207
2nd Dose
5,46,03,690
Total
85,60,81,527
The recovery of 26,032 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,02,351.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.77%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 91 consecutive days now.
28,326 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,03,476. Active cases presently constitute 0.90% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
14,88,945 tests being conducted. India has so far conducted over 56.32 Cr (56,32,43,245) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.98% remains less than 3% for the last 93 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.90%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 27 days and below 5% for 110 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758199
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 83.54 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.56 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with over 1.17 Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 26th September 2021)
SUPPLIED
83,54,12,250
PIPELINE
1,17,12,275
BALANCE AVAILABLE
4,56,96,920
More than 83.54 crore (83,54,12,250) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 1.17 Crore doses (1,17,12,275) are in the pipeline.
More than 4.56 Cr (4,56,96,920) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1758204
Important Tweets