তুরিজম মন্ত্রালয়
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অরুনাচল প্রদেশতা পর্শুরাম কুন্দগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক উরেপ উয়ুং তমখ্রে
23 SEP 2021 6:49PM by PIB Imphal
মরুওইবা হায়লাইত
• অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পেমা খান্দু অমসুং জল শক্তিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ সেখৱাতসু থৌরম অসিদা শরুক য়াবিগনি
• প্রোজেক্ত অসি তুরিজম মিনিস্ত্রীগী পিলগ্রিমেজ রেজুবেনেসন এন্দ স্পিরিচুএল, হেরিতেজ ওগমেন্তেসন দ্রাইব (পি.আর.এ.এস.ঐচ.এ.দি.) স্কীমগী মখাদা পীথবনি
য়ুনিয়ন মিনিস্তর ফোর তুরিজম, কলচর এন্দ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন স্তেত্স (দি.ও.এন.ই.আর.)
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা ঙসি “অরুনাচল প্রদেশকী, লোহিত দিস্ত্রীক্তকী, পর্শুরাম কুন্দগী চাউখৎ থৌরাং”গী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক্ত অসি তুরিজম মিনিস্ত্রীগী পিলগ্রিমেজ রেজুবেনেসন এন্দ স্পিরিচুএল, হেরিতেজ ওগমেন্তেসন দ্রাইব (পি.আর.এ.এস.ঐচ.এ.দি.) স্কীমগী মখাদা পীথবনি।
থৌরম অসিদা ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবা অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পেমা খান্দু, জল শক্তিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ সেখৱাত, অরুনাচল প্রদেশকী দিপুতী চীফ মিনিস্তর শ্রী চৌনা মৈন, অরুনাচল প্রদেশকী তুরিজম মন্ত্রী শ্রী নকাপ নালো, অরুনাচল প্রদেশকী পি.ঐচ.ই. অমসুং দবল্যু.এস. মন্ত্রী শ্রী ৱাঙ্কি লোৱাং, অরুনাচল প্রদেশকী লোক সভাগী পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বর শ্রী তাপির গাও, অরুনাচল প্রদেশকী এম.এল.এ. কম এদভাইজর তুরিজম শ্রী লাইসম সিমাই অমসুং অরুনাচল প্রদেশকী এম.এল.এ. তেজু শ্রী কারিখো ক্রিনা শরুক য়াবিগনি।
নেস্নেল মিসন ওন পিলগ্রিমেজ রেজুবেনেসন এন্দ স্পিরিচুএল, হেরিতেজ ওগমেন্তেসন দ্রাইব (পি.আর.এ.এস.ঐচ.এ.দি.) অসি ভারত সরকারনা মপুং ফানা শেলগী মতেং পীবা কেন্দ্রগী সেক্তর স্কীম অমনি। স্কীম অসি হার্নেস পিলগ্রিমেজ অমসুং হেরিতেজ তুরিজমগীদমক হকথেংননা অমসুং মীওই কয়া অমদা থবক পীনবা অমসুং শেনমিৎলোন ফগৎনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবগী পান্দমদা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা তুরিজম মিনিস্ত্রীনা ২০১৪-১৫গী চহিদা হৌদোকখিবনি। স্কীম অসিনা পাম্দম থম্লিবা অসি তুরিস্ত ফেসিলিতেসন সেন্তরশিং, সরক মতাইদা পার্কিংগী খুদোংচাবা, মীয়ামগী নুঙাইনবা, ইল্লুমিনেসন অমসুং সাউন্দ অমসুং লাইত শো য়াওনা তুরিস্তকী খুদোংচাবশিংদা অখন্নবা মরুওইবা পীদুনা মালেমগী থাক্তা মফম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেনগৎনবনি।
স্কীম অসিগী মখাদা “অরুনাচল প্রদেশকী, লোহিত দিস্ত্রীক্তকী, পর্শুরাম কুন্দগী চাউখৎ থৌরাং”গী প্রোজেক্ত অসি ২০২১গী জানুৱারীদা তুরিজম মিনিস্ত্রীনা লুপা কোতি ৩৭.৮৮গী শেনফমগা লোয়ননা অয়াবা পীখিবনি। পীথখিবা মচাকশিং অসিদা পার্কিং মফম মনাক্তা খন্নবা থম্বা, তুরিস্ত ইনফোর্মেসন সেন্তর, নোং থুপফম, কিওক্সশিং, মেলা গ্রাউন্দ মনাক্তা খন্নবা থম্বা, ভ্যু পোইন্ত, সৌভেনির শোপশিং, ৱাতর সপ্লাই লাইন, শম্নবা লম্বী, চিঞ্জাক্কী কোর্ত/প্রসদম সেন্তর, পিলগ্রিম ঙাইনবা হোল, দ্রেনেজ, কুন্দ মফমগী চাউখৎ থৌরাং, ফি হোংফম কা, ভিৱিং গেল্লরী, পব্লিক এমেনিতিজ অমসুং স্লোপ স্তেবিলাইজেসন য়াওরি।

Ministry of Tourism
Shri G. Kishan Reddy lays the foundation stone for the development of Parshuram Kund in Arunachal Pradesh
23 SEP 2021 6:49PM by PIB Delhi
Key Highlight
• Chief Minister of Arunachal Pradesh Shri Pema Khandu and Union Minister of Jal Shakti Shri Gajendra Singh Sekhawat also graced the occasion
• The project is sanctioned under the Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Augmentation Drive’ (PRASHAD) Scheme of Ministry of Tourism
Union Minister for Tourism,Culture and Development of North Eastern Sates (DoNER)
Shri G. Kishan Reddy today laid the foundation stone for the “Development of Parshuram Kund, Lohit District, Arunachal Pradesh.” The project is sanctioned under the Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Augmentation Drive’ (PRASHAD) Scheme of Ministry of Tourism.
The event was graced by the august presence of Shri Pema Khandu , Chief Minister of Arunachal Pradesh, Shri Gajendra Singh Sekhawat Union Minister of Jal Shakti, Shri Chowna Mein Deputy Chief Minister Arunachal Pradesh, Shri Nakap Nalo Minister of Tourism Arunachal Pradesh, Shri Wangki Lowang Minister of PHE & WS Arunachal Pradesh, Shri Tapir Gao, Member of Parliament Lok Sabha Arunachal Pradesh, Shri Laisam Simai MLA Cum Advisor Tourism Arunachal Pradesh and Shri Karikho KriMLA Tezu Arunachal Pradesh.
The ‘National Mission on Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Augmentation Drive’ (PRASHAD) is a Central Sector Scheme with complete financial assistance by the Government of India. The scheme is launched under the leadership of Prime Minister by the Ministry of Tourism in the year 2014-15 with the vision of focused infrastructure development to harness pilgrimage and heritage tourism destinations for its direct and multiplier effect upon employment generation and economic development. The scheme aimed at infrastructure development to envisage world class infrastructural development of the sites with special emphasis on Tourist Facilities including Tourist Facilitation Centers, way-side amenities Parking, Public convenience, Illumination and Sound and Light Shows.
The project “Development of Parasuram Kund, Lohit District Arunachal Pradesh” under the scheme was approved by the Ministry of Tourism with the cost of Rs 37.88 crores in January 2021. The components sanctioned include Interventions near the Parking area, Tourist Information Centre, Rain Shelters, Kiosks, interventions near Mela ground, View Points, Souvenir Shops, Water Supply line, Approach Road, Food Court/ Prasadam Centre, Pilgrim waiting Hall, Drainage, Development of Kund area, Changing Rooms, Viewing Gallery, Public Amenities and Slope stabilization.