PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
19 SEP 2021 2:11PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮০.৪৩ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩০,৭৭৩ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ০.৯৯%দা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৩২,১৫৮
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৮%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৮,৯৪৫ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৬,৭১,১৬৭ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৮৬দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৯৭% ) হৌখিবা নুমিৎ ২০নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৫.২৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮০গী পন্দুপ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৮৫ হেন্না কাপখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৬৮% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৭৭৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৩২,১৫৮) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৯৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৮৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৮৫,৪২,৭৩২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮০ (৮০,৪৩,৭২,৩৩১)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৭৯,১৫,৪৫৭কী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬৮,৫৬৫
২শুবা দোজ
৮৭,২৩,০১৫
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৪,৬৪৮
২শুবা দোজ
১,৪৪,৮০,৩০৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩২,৫৩,২১,৭২৪
২শুবা দোজ
৫,৯১,০৫,৫১০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,০৩,৯১,৩১৭
২শুবা দোজ
৬,৮৭,৫৭,৭০৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৯,৬৬,২০,১৯৬
২শুবা দোজ
৫,২২,৫৯,৩৪৫
অপুনবা
৮০,৪৩,৭২,৩৩১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৮,৯৪৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৬,৭১,১৬৭তা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৬৮%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩০,৭৭৩ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,৩২,‌১৫৮দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৯৯% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৫৯,৮৯৫ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.২৩ (৫৫,২৩,৪০,১৬৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৮৬নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৯৭%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756183
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৮.৫৮ হেন্না পীথখ্রে
পাইপলাইন্দা দোজ করোর ১.১৬. হেন্না লৈবগা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.১৬ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(সেপ্তেম্বর ১৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৭৮,৫৮,১৫,১২৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,১৬,১১,২১০
লৈরিবা বেলেন্স
৫,১৬,৯৮,৭৮৫
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৮.৫৮ (৭৮,৫৮,১৫,১২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ কোতি ১.১৬ (১,১৬,১১,২১০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.১৬ (৫,১৬,৯৮,৭৮৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756185
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
19 SEP 2021 2:11PM by PIB Delhi
• 80.43 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 30,773 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 0.99% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,32,158
• Recovery Rate currently at 97.68%
• 38,945 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,26,71,167
• Weekly Positivity Rate (2.04%) less than 3% for last 86 days
• Daily positivity rate (1.97%) less than 3% for last 20 days
• 55.23 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
Image c
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 80 Cr
More than 85 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.68%
30,773 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,32,158) is 0.99% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.04%) less than 3% for last 86 days
With the administration of 85,42,732 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the landmark figure of 80 Cr (80,43,72,331) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 79,15,457 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,68,565
2nd Dose
87,23,015
FLWs
1st Dose
1,83,44,648
2nd Dose
1,44,80,304
Age Group 18-44 years
1st Dose
32,53,21,724
2nd Dose
5,91,05,510
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,03,91,317
2nd Dose
6,87,57,707
Over 60 years
1st Dose
9,66,20,196
2nd Dose
5,22,59,345
Total
80,43,72,331
The recovery of 38,945 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,26,71,167.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.68%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 84 consecutive days now.
30,773 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,32,158. Active cases presently constitute 0.99% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,59,895 tests being conducted. India has so far conducted over 55.23 Cr (55,23,40,168) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.04% remains less than 3% for the last 86 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.97%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 20 days and below 5% for 103 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756183
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 78.58 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.16 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with more than 1.16 Crore doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 19th September 2021)
SUPPLIED
78,58,15,125
PIPELINE
1,16,11,210
BALANCE AVAILABLE
5,16,98,785
More than 78.58 crore (78,58,15,125) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 1.16 Crore doses (1,16,11,210) are in the pipeline.
More than 5.16 Cr (5,16,98,785) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1756185
Important Tweets