মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন অমসুং মেনেজমেন্তগী লমদা কোওপরেসন পীননবা ভারত অমসুং ইতালিয়ন রিপব্লিক্কী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অয়াবা পীখ্রে
15 SEP 2021 4:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলদা দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন অমসুং মেনেজমেন্তগী লমদা কোওপরেসন পীননবা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী নেস্নেল দিজাস্তর দিস্ত্রিক্ত মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.) অমসুং ইতালিয়ন রিপব্লিক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ সিবিল প্রোতেক্সন ওফ প্রসিদেন্সী ওফ দি কাউন্সিল ওফ মিনিস্তর্সকী মরক্তা লৈনরিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)গী মতাংদা খঙহনখি।
কান্নবশিং:
দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন অমসুং মেনেজমেন্তগী লমদা কোওপরেসন পীননবা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী এন.দি.এম.এ. অমসুং ইতালিয়ন রিপব্লিক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ সিবিল প্রোতেক্সন ওফ প্রসিদেন্সী ওফ দি কাউন্সিল ওফ মিনিস্তর্সকী মরক্তা এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনখি।
এম.ও.য়ু. অসিনা ভারত অমসুং ইতালি অনিমক্তা মখোয় অনিগী দিজাস্তর মেনেজমেন্ত মেকানিজমশিংদগী কান্নবা ফংনবা সিস্তেম অমা লৈহন্নবা হোৎনরি অমসুং মসিনা দিজাস্তর মেনেজমেন্তগী লমদা প্রিপিয়র্দনেস, রেস্পোন্স অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং তৌনবগী লমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
দিজাস্তর রিস্ক রিদক্সন অমসুং মেনেজমেন্তগী লমদা কোওপরেসন পীননবা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী এন.দি.এম.এ. অমসুং ইতালিয়ন রিপব্লিক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ সিবিল প্রোতেক্সন ওফ প্রসিদেন্সী ওফ দি কাউন্সিল ওফ মিনিস্তর্সকী মরক্তা এম.ও.য়ু. অসি ২০২১গী জুনদা খুৎয়েক পীনখি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) between India and Italian Republic on Cooperation in the field of Disaster Risk Reduction and Management
15 SEP 2021 4:02PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised about the Memorandum of Understanding (MoU) between the National Disaster Management Authority (NDMA) of the Republic of India and the Department of Civil Protection of the Presidency of the Council of Ministers of the Italian Republic on Cooperation in the field of Disaster Risk Reduction and Management.
Benefits:
The MoU on Cooperation in the Field of Disaster Risk Reduction and Management which was signed between the NDMA of the Republic of India and the Department of Civil Protection of the Presidency of the Council Ministers of the Italian Republic.
The MoU seeks to put in place a system, whereby both India and Italy will benefit from the Disaster Management mechanisms of each other and it will help in strengthening the areas of preparedness, response and capacity building in the field of Disaster Management.
The MoU on cooperation in the Field of Disaster Risk Reduction and management between the NDMA of the Republic of India and the Department of Civil Protection of the Presidency of the Council of Ministers of the Italian Republic was signed in June, 2021.