আয়ুশ
সেপ্তেম্বর ১১দা অৱাং-নোংপোক লমদমগী ওইবা আয়ুশ সেক্তরদা শিনফম খনবা, এন্ত্রিপ্রেন্যুএলদা খুদোংচাবশিংগী কনফরেন্স
09 SEP 2021 8:26PM by PIB Imphal
মহৈরোইশিংনা আয়ুশ সিস্তেমদা মখোয়গী কেরিয়র মফম থিবদা হেন্না ফংনবা অমসুং মতেং ওইনবা আয়ুশ মিনিস্ত্রীনা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ১১ থাংজ নুমিৎতা ‘দাইভর্স এন্দ ফলফিল্লিং কেরিয়র পাথ ইন আয়ুশ সিস্তেম ৱিথ এ ফোকস ওন নোর্থ ইস্তর্ন স্তেতস” হায়বা থীম অসিদা গুৱাহাতীদা আয়ুশ মিনিস্ত্রীনা পাংথোক্কদৌরি।
আয়ুশ অমসুং পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা চীফ গেস অমদি অসম সরকারগী হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়র, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী অমসুং আই.তি.গী মন্ত্রী শ্রী কেশব মহন্তনা গেস ওফ ওনর ওইবিগনি। কনফরেন্স অসি আয়ুশ সিস্তেমদা মরুওইনা এজুকেসন, এন্ত্রিপ্রেন্যুরশীপ অমসুং থবকশিং থুংহন্নবা ওইগনি।
কনফরেন্স অসি ইন্সতিত্যুসনগী মকোকশিং, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা লৈরিবা আয়ুশ কোলেজ কয়াগী প্রিন্সিপালশিং অমসুং দীনশিং, নেস্নেল আয়ুশ ইন্সতিত্যুৎকী মকোকশিং, আয়ুশ মিনিস্ত্রীগী মখাদা লৈবা রিসর্স কাউন্সিল পুম্বগী দাইরেক্তর জেনেরেলশিংনা শরুক য়াগনি। কনফরেন্স অসি আয়ুশ সেক্তরদা শিনফম পীবা খক্তা নত্তনা লৈবাক অসিদা স্তার্ত-অপ, ৱেলনেস তুরিজমদা মিয়েংশু থমগনি।
য়াম্না হেন্না ফবা শিনফম অমা খন্নবা অমসুং মশাগী ওইবা মায় পাকপা এন্ত্রিপ্রেন্যুরশীপ অমা হৌনবা নহাশিংগী ওইবা হৈ-শিংবা লমজিং লমতাক্নবা ইন্দস্ত্রীগী এক্সপার্তশিং লৈগনি।
কনফরেন্স অসিনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মহৈরোইশিংদা মিৎয়েং চংবা মরমনা থৌরম অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাং-নোংপোক লমদমদা চাউখৎনবা হোৎনরিবা অসিগী মংলান মংফাওনরগনি।

AYUSH
Conference on career options, entrepreneurial opportunities in Ayush Sector in N-E region on 11th September
09 SEP 2021 8:26PM by PIB Delhi
To involve students in a more inclusive way and help them explore their career paths in Ayush Systems the Ministry of Ayush is organising a conference on the theme ‘Diverse and Fulfilling Career Paths in Ayush Systems with a Focus on North-Eastern States’ in Guwahati on Saturday 11th September 2021.
Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister for Ayush and Ports, Shipping & Waterways, will be the chief guest while Shri Keshab Mahanta, Minister of Health & Family Welfare, Science & Technology and IT in Government of Assam will be the guest of honour. The conference will delve upon diverse and fulfilling career paths in Ayush systems with special focus on education, entrepreneurship and employment.
This conference will be attended by the heads of the institutions, principals and deans of various AYUSH colleges in North Eastern states, heads of the National Ayush Institutes, director generals of all the research councils under the Ministry of Ayush among others. The conference will not only deliberate upon the prospects of a rewarding career in Ayush sector but will also focus on start-ups, wellness tourism and entrepreneurship development in that part of the country.
There will be the industry experts to guide the youth on the skill set required to build a flourishing career or start their own successful entrepreneurial ventures.
The event will also help in realising the Prime Minister’s vision for a vibrant and developed North East, since the conference will focus on the students of the north-eastern states.