হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭১.৬৫ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৪৮%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৩,২৬৩ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯৩,৬১৪)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৯%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৪৩%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৬নি শুরে
09 SEP 2021 9:55AM by PIB Imphal
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৮৬,৫১,৭০১ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭১.৬৫(৭১,৬৫,৯৭,৪২৮) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৩,৫৬,১৭৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬২,২৫০
অনিশুবা দোজ
৮৫,৩৮,৩৩৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৩৪,০২৯
অনিশুবা দোজ
১,৩৭,৯৮,২৬৬
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৮,৬৪,৫১,৭৩৯
অনিশুবা দোজ
৩,৮৭,১৩,৯৪০
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,০৩,০০,৪২২
অনিশুবা দোজ
৬,০৫,১১,০৮৩
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,১৪,৪৮,৫৬৬
অনিশুবা দোজ
৪,৮১,৩৮,৭৯৯
অপুনবা
৭১,৬৫,৯৭,৪২৮
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৪০,৫৬৭ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৩,০৪,৬১৮দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৪৮% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৪নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৩,২৬৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৯৩,৬১৪নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৯% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৮,১৭,৬৩৯ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৩.৬৮ হেন্না (৫৩,৬৮,১৭,২৪৩) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.৪৩% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৬নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৩৮% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১০নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯৪ শুরে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 71.65 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
43,263 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3, 93, 614)is 1.19% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.43%) less than 3% for last 76 days
09 SEP 2021 9:55AM by PIB Delhi
With the administration of 86,51,701 vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 71.65 Cr (71,65,97,428) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 73, 56,173 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,62,250
2nd Dose
85,38,334
FLWs
1st Dose
1,83,34,029
2nd Dose
1,37,98,266
Age Group 18-44 years
1st Dose
28,64,51,739
2nd Dose
3,87,13,940
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,03,00,422
2nd Dose
6,05,11,083
Over 60 years
1st Dose
9,14,48,566
2nd Dose
4,81,38,799
Total
71,65,97,428
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 40,567 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3, 23, 04,618.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 74 consecutive days now.
43,263 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3, 93, 614. Active cases presently constitute 1.19% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 18,17,639tests being conducted. India has so far conducted over 53.68 Cr (53, 68, 17, 243) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.43% remains less than 3% for the last 76 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.38%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 10 days and below 5% for 94 consecutive days now.