PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
07 SEP 2021 5:30PM by PIB Imphal
• পুং ২৪গী মনুংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.১৩ হেন্না কাপখ্রে
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৯.৯০ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩১,২২২ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৯%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৯২,৮৬৪নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৪২,৯৪২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২২,২৪,৯৩৭ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৪দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৫৬%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৫% ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ নিপালনিদা ৩% ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.৩১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ করোর ১.১৩ হেন্না কাপখি
অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৬৯.৯০ হেল্লে
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩১,২২২ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯২,৮৬৪) অসিনা অপুনবা কেসকী ১.১৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৭৪নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.৫৬%) ৩%গী মখাদা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন থৌরাংগী পন্দোল অমগী মওংদা ঙরাং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ১.১৩ হেন্না কাপখ্রে‍। হায়রিবা চাং অসি নুমিৎ ১১নিদা অহুম্লক ফংবা ঙমখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ১,১৩,৫৩,৫৭১ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৬৯.৯০ (৬৯,৯০,৬২,৭৭৬) লানখ্রে‍। মসি সেসন ৭২,২৬,৪৩৯ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৬১,৩৯২
২শুবা দোজ
৮৫,০১,৪৯০
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৩২,৪৩৩
২শুবা দোজ
১,৩৬,৫৮,২৭৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
২৭,৭৬,৪৪,৭৮৪
২শুবা দোজ
৩,৫৯,১৬,৯২৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৩,৮০,২৬,৬৯৪
২শুবা দোজ
৫,৮৯,৭০,৪৩৪
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,০৩,৫১,৫২০
২শুবা দোজ
৪,৭২,৯৯,৮২৮
অপুনবা
৬৯,৯০,৬২,৭৭৬
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৪২,৯৪২ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,২২,২৪,৯৩৭ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৭২নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩১,২২২ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,৯২,৮৬৪দা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৯% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,২৬,০৫৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.৩১ (৫৩,৩১,৮৯,৩৪৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৫৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৭৪নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.০৫দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৮নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৯২সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752719
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৯.৫১ হেন্না ফংহনখ্রে
পাইপলাইনদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৭৮রোমগী চাং লৈদুনা, হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫.৩১ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী সেপ্তেম্বর ৭তা)
সপ্লাই তৌখিবশিং
৬৯,৫১,৭৯,৯৬৫
পাইপলাইনদা লৈরিবশিং
৭৭,৯৩,৩৬০
হৌজিক হৌজিক লৈরিবশিং
৫,৩১,১৫,৬১০
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৯.৫১ হেন্না (৬৯,৫১,৭৯,৯৬৫)ফংহনখ্রে৷ মখাতানা, অহেনবা দোজ লাখ ৭৮রোম (৭৭,৯৩,৩৬০)পাইপলাইনদা লৈরি৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫.৩১ হেন্না (৫,৩১,১৫,৬১০)লৈরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752707
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইহনগদবনি: উপ রাস্ত্রপতি
মীয়াম্বু ভেক্সিন কাপ্পদা হেন্না পুক্নিং থৌগৎপদা লমজিংনবা উপ রাস্ত্রপতিনা পব্লিক রিপ্রজেন্তেতিবশিং, ফিল্ম অমসুং স্পোর্তস পর্সোনেলিতীশিংদা তকশিনখ্রে
ভারতনা কোবিদকী মাইয়োক্তা পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা মওংদা অমতা ওইনা খুৎশম্নদুনা লান্থেংনরিবা অসিদা মোমেন্তম মাংহনলোইদবনি হায়না উপ রাস্ত্রপতিনা ফোংদোকখ্রে
ভেক্সিন কাপ্লবা মতুং ফাওবদা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইনগদবনি: উপ রাস্ত্রপতি
মীপুং খুদিংমক্না মশাগী থৌদাং নিংথিনা তৌননবা তকশিনখ্রে
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়দ্রবাদ, বিজয়ৱাদা অমসুং নিলোরদা স্বর্ণ ভারত ত্রস্তকী ফ্রী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম লোঞ্চ তৌখ্রে
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কেম্পেন্দ অসি মীয়ামগী ইহৌ অমা ওইগদবনি হায়না ঙসি উপ রাস্ত্রপতি, শঅরী এম ভেনকিয় নাইদুনা ফোংদোকখ্রে অমসুং অকিবা নত্রবা হৈনদবা অমতা তৌদনা দরকার ওইরিবা দোজশিং অদু কাপ্নবা ইলিজিবল ওইরবা মীওই খুদিংমক্তা এপীল তৌরকখি৷
ভারত বাইওতেক ইন্তরনেস্নেল লিমিতেদ অমসুং মেদিসিতী হোস্পিতালশিংগা খুৎশম্নদুনা হায়দ্রবাদতা স্বর্ণ ভারত ত্রস্তনা শিনখিবা ফ্রী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম অমবু লোঞ্চ তৌরদুনা, ভেক্সিন অসি কাপ্পগী অল্তর্নেতিব অমতা লৈতে হায়না শ্রী নাইদুনা ফোংদোকখি৷
ভেক্সিনশিংগী মতাংদা লান্না পাউ শন্দোক্লিবা অদুদা কাউন্তর তৌরদুনা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী মতাংদা অকিবা পোকহল্লিবা অমসুং লান্না থাজনরিবা অসি লৈহন্দনা লমজিংনবা মীয়ামগী মীহুৎশিং, ফিল্ম অমসুং স্পোর্তস সেলেব্রিতীশিংদা মহাক্না তকশিনখ্রে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752774
দবল্যু.ঐচ.ও. এস.ই.এ.আর.ও.দা ভারত
কোবিদ-১৯গী মতমদা ভারতনা থেংনখিবা চেলেঞ্জশিং অমসুং খুদোংচাবশিং অদু দা. ভারতি প্রবিন পৱরনা দবল্যু.ঐচ.ও. এস.ই.এ.আর.ও. মিনিস্তিরিএল রাউন্দতেবলদা পুথোক্তুনা খন্ন-নৈনখি
“দিসেন্ত্রেলাইজ অমা ওইরগসু য়ুনিফাইদ, হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত এপ্রোচ অমদা, কোবিদ দেদিকেতেদ ইনফ্রাস্ত্রচর খোঙজেল য়াংনা শেমগৎনবা অমসুং ঐখোয়গী হেল্থকেয়র ৱার্কফোর্স অপস্কিলিং তৌনবা ঐখোয়না মীৎয়েং থমখি”
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্যগী মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রবিন পৱরনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন-খা নোংপোক এসিয়া রিজনেল ওফিস(দবল্যু.ঐচ.ও.-এস.ই.এ.আর.ও.)তা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াখি৷ মহাক্না দবল্যু.ঐচ.ও. রিজনেল কম্মিতীগী হুমদ্রা-মরিশুবা সেসনদা ভারতকী মহুৎ শিনদুনা খা-নোংপোক এসিয়াগীদমক ইন্তরবেন্সন পীখি৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা পুন্সি কয়া অমা মাংহল্লিবা অসিদগী হেন্দোক্তুনা পুন্সি অমসুং পুন্সি মহিংগী লৈরিবা স্ফেয়র খুদিংমক্তা চাওনা শোকহল্লি হায়না পল্লদুনা মহাক্না অসুম্না ফোংদোকখি মদুদি, “ভারতকী ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা লমজিংদুনা, লৈবাক অসিনা লাইচৎ অসি লান্থেংননবা প্রোএক্তিব, প্রি-এম্পতিব, হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত, হ্বোল ওফ সোসাইতী অমসুং পীপল-সেন্ত্রিক এপ্রোচ অমা শিজিন্নখি৷ ঐখোয়গী চেকশিন থৌরাং অমসুং রেস্পোন্স স্ত্রাতিজীশিং অসিনা লাইচৎ অমা শন্দোরকপা মতমদা করম্বা পব্লিক হেল্থ ইন্তরবেন্সনশিং দরকার ওইরিবনো হায়বদু লেপ্নবা কন্তেম্পোররী সাইন্তিফিক নোলেজ অমসুং পব্লিক হেল্থ ইমর্জেন্সীশিং থেংনবদা হৌখিবগী এক্সপরিয়েন্স অদু শিজিন্নখি৷ লাইচৎ অসি লান্থেংননবা লৈরিবা ভারতকী স্ত্রাতিজী অসি পিল্লর মঙাদা য়ুমফম ওইদুনা শেম্মী – তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত, ভেক্সিনেত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র নিংথিনা ইনবা৷ দিসেন্ত্রেলাইজ অমা ওইরগসু য়ুনিফাইদ, হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত এপ্রোচ অমদা, কোবিদ দেদিকেতেদ ইনফ্রাস্ত্রচর খোঙজেল য়াংনা শেমগৎনবা অমসুং ঐখোয়গী হেল্থকেয়র ৱার্কফোর্স অপস্কিলিং তৌনবা ঐখোয়না মীৎয়েং থমখি৷”
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752822
গোৱাদা কোবিদনা শোকহল্লবা নুপী মাপন কে.ভি.আই.সি.না সেল্ফ এমপ্লোইমেন্ত পীদুনা মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জিনহনখ্রে
কা-হেন্না কান্নবশিং ফংহনগদৌরিবা অখন্নবা ইনিসিয়েতিব অমদা, কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মখোয়গী নুংশিজরবা মীওইশিং কাইনখিবগী অৱা-চৈথেং নংদুনা লৈরিবী গোৱাগী নুপী মাপনদা সস্তেনেবল সেল্ফ এমপ্লোইমেন্ত পীনবগী লম্বী অদু খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীস কম্মিসন(কে.ভি.আই.সি.)না য়াৎখ্রে৷ অৱাবা, নিংবা কাইবা অমসুং হিংনবগী ক্রাইসিস অসি লৈনা-লৈনা, মমাংগী মতমদা ইমুংশিংগী পুকচাক পুরম্বা মীওইশিং কাইনখ্রবা নুপীশিংদা প্রধান মন্ত্রীগী এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম(পি.এম.ই.জি.পি.)গী লৈরিবা ফ্লেগশিপ স্কিমগী মখাদা মশাগী ওইবা মেনুফেকচরিং য়ুনিতশিং হাংদোক্নবা শেল-থুমগী ওইবা মতেং ফংহনখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিনা চাওনা শোকহল্লবা য়ানা লৈরিবা মীওইশিংদা সরকারগী এজেন্সীনা হিংনবগী সপোর্ত পীরিবা অসি মসিনা লৈবাক অসিদা ইহান হানবনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752824
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
07 SEP 2021 5:30PM by PIB Delhi
• Over 70 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• More than 1.13 crore vaccine doses administered in the last 24 hours
• 31,222 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.19% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,92,864
• Recovery Rate currently at 97.48%
• 42,942 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,22,24,937
• Weekly Positivity Rate (2.56%) less than 3% for last 74 days
• Daily positivity rate reported to be 2.05% less than 3% for last 8 days
• 53.31 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India administered more than 1.13 Cr vaccine doses in last 24 hours
Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 70 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
31,222 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,92,864) is 1.19% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.56%) less than 3% for last 74 days
In a landmark achievement to India’s COVID-19 vaccination efforts, more than 1.13 Crore COVID-19 vaccine doses were administered yesterday. This feat has been achieved thrice in last 11 days.With the administration of 1,13,53,571vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 69.90Cr (69,90,62,776) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 72,26,439sessions. By the afternoon, the COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 70 Crore.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,61,392
2nd Dose
85,01,490
FLWs
1st Dose
1,83,31,433
2nd Dose
1,36,58,274
Age Group 18-44 years
1st Dose
27,76,44,784
2nd Dose
3,59,16,927
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,80,26,694
2nd Dose
5,89,70,434
Over 60 years
1st Dose
9,03,51,520
2nd Dose
4,72,99,828
Total
69,90,62,776
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of42,942 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,22,24,937.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 72 consecutive days now.
31,222 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,92,864. Active cases presently constitute 1.19% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 15,26,056tests being conducted. India has so far conducted over 53.31 Cr (53,31,89,348) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.56% remains less than 3% for the last 74 days now. The Daily Positivity rate dips to2.05%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 8 days and below 5% for 92 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752719
COVID-19 Vaccination Update
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 69.51 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.31 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with nearly 78 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 7 September 2021)
SUPPLIED
69,51,79,965
PIPELINE
77,93,360
BALANCE AVAILABLE
5,31,15,610
More than 69.51 crore (69,51,79,965) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, nearly 78 Lakh doses (77,93,360) are in the pipeline.
More than 5.31 Cr (5,31,15,610) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752707
COVID-19 vaccination drive should become a people’s movement: Vice President
VP urges public representatives, film and sports personalities to take lead in encouraging people to take vaccination
India should not lose the momentum in its remarkable and collective fight against COVID, says Vice President
Follow COVID appropriate behavior even after vaccination: Vice President
Urges that each individual should behave responsibly
VP launches free vaccination program of Swarna Bharat Trust in Hyderabad, Vijayawada and Nellore
The Vice President, Shri M Venkaiah Naidu today said the COVID-19 vaccination campaign should become a people’s movement and appealed to every eligible person to take the required doses without any fear or hesitation.
Launching a free vaccination program organized by Swarna Bharat Trust in Hyderabad in collaboration with Bharat Biotech International Ltd and MediCiti Hospitals, Shri Naidu said there was no alternative to taking the vaccine.
Calling for countering the misinformation on vaccines, he urged the people’s representatives, film and sports celebrities to take the lead in dispelling myths and fears on COVID-19 vaccination.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752774
India at WHO SEARO
Dr. Bharati Pravin Pawar discusses India’s challenges and opportunities during the COVID-19 Pandemic at the WHO SEARO Ministerial Roundtable
“With a decentralized but unified, whole of government approach, we focused on rapidly creating COVID dedicated infrastructure and upskilling our healthcare workforce”
Minister of State for Health and Family Welfare Dr. BharatiPravinPawar represented India at the World Health Organization- South East Asia Regional Office (WHO-SEARO) through video-conference today. She offered intervention on behalf of India at the Ministerial Roundtable for the Seventy-fourth Session of the WHO Regional Committee, for South-East Asia.
Acknowledging that the COVID-19 pandemic has affected virtually every sphere of life affecting lives and livelihoods alike apart from causing huge loss of lives, she said, “Guided by Hon’ble Prime Minister of India, country adopted a proactive, pre-emptive, whole of Government, whole of society and people-centric approach to manage the pandemic. Our preparedness and response strategies utilized our past experiences of managing public health emergencies and contemporary scientific knowledge about evolving nature of disease to decide requisite public health interventions. India’s strategy for fighting the pandemic is built on five pillars – Test, Track, Treat, Vaccinate and adherence to Covid Appropriate Behaviour. With a decentralized but unified, whole of government approach, we focused on rapidly creating COVID dedicated infrastructure and upskilling our healthcare workforce.”
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1752822
KVIC Rehabilitates Nine Covid-Affected Women in Goa with Self-Employment
In a unique initiative that will have far-reaching benefits, Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has paved the way for sustainable self-employment for nine women in Goa who were under acute distress due to loss of their loved ones due to Covid-19 pandemic. Amid grief, despair and livelihood crisis, KVIC has provided these women, who lost the bread-winners for their families, with financial assistance to set up their own manufacturing units under its flagship scheme Prime Minister’s Employment Generation Program (PMEGP). This is for the first time in the country that a government agency is creating livelihood support for the vulnerable people affected by the pandemic.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1752824
Important Tweets