Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 68 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.08 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with more than 1.44 Crore doses in Pipeline
06 SEP 2021 9:32AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 6 September 2021)
SUPPLIED
68,04,93,215
PIPELINE
1,44,80,110
BALANCE AVAILABLE
5,08,76,490
More than 68 crore (68,04,93,215) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 1.44 Cr doses (1,44,80,110) are in the pipeline.
More than 5.08 Cr (5,08,76,490) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৬৮ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.০৮ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ করোর ১.৪৪ লৈরি
06 SEP 2021 9:32AM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙ্খৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ৬ ফাওবদা লৈবা ফীভম)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৬৮,০৪,৯৩,২১৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,৪৪,৮০,১১০
হৌজিক লৈরিবা
৫,০৮,৭৬,৪৯০
হৌজিক ফাওবদা ভারত লৈঙাক্কী খুত্থাঙদা (লেম্না ফংহল্লিবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কেতেগরীগী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৮ (৬৮,০৪,৯৩,২১৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা কোতি দোজ ১.৪৪(১,৪৪,৮০,১১০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
হৌজিক্কী ওইনা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.০৮ (৫,০৮,৭৬,৪৯০) হেন্না লৈরি‍।