Ministry of Civil Aviation
Strengthening aviation Infrastructure in states
Shri Jyotiraditya M. Scindia writes to Chief Ministers of Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Nagaland and Odisha
27 AUG 2021 7:57PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Union Minister of Civil Aviation, has written to Chief Ministers of Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Nagaland and Odisha, requesting their personal intervention in expediting the matters for strengthening of aviation infrastructure in the state. AAI has embarked upon development and expansion of airports in the country at a cost of Rs. 20,000 Crore in the next 4-5 years in order to meet the growing passenger demand in the country.
Shri Scindia has drawn attention of Shri Pinarayi Vijayan, Chief Minister of Kerala on following issues that are impacting the implementation of various projects pertaining to aviation sector in Kerala:
• AAI has projected a land requirement of 152.5 acres which is yet to be handed over by the State Government. Out of this, 137 acres will be used for development of apron, construction of new terminal building and cargo complex and remaining 15.25 acres will be used for car parking.
• An amount of Rs.5.29 crore is outstanding on part of the State Government as VGF share against Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT).
Similarly, while writing to Shri Shivraj Singh Chouhan, Chief Minister of Madhya Pradesh, Shri Scindia, underscored following issues that are impacting the implementation of various projects pertaining to aviation sector in Madhya Pradesh:
• 20.67 acres of land outside the airport boundary is required at Bhopal airport for relocating Bharat Scouts and Guides;
• 20 acres of land is required at Khajuraho airport for basic strip and operational requirements;
• 110 acres at Gwalior airport for extension of Civil Enclave;
• An additional 2314.52 acre of land is required at Indore Airport for development of 2nd runway and associated infrastructure.
• An amount of Rs. 1.79 crore is outstanding on part of the State Government as VGF share for Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT).
• The State Government may give its consent to provide 100% VGF support for International UDAN operations on Indore – Dubai route. On receipt of the consent of State Govt. for 100% VGF support, routes will be put for bidding by the airlines.
While writing to Shri Uddhav Balasaheb Thackeray, Chief Minister of Maharashra, Shri Scindia has highlighted following issues that are impacting the implementation of various projects pertaining to aviation sector in Maharashtra:
• AAI has projected land requirements of 234.21 acres at Akola airport for development of basic strip and additional infrastructure. Out of this only 149.95 acres has been handed over to AAI. Remaining 84.26 acres is yet to be handed over.
• 182 acres of land is required at Aurangabad airport for runway extension and Parallel Taxi track for making it suitable for operation of Code “E” type of aircraft.
• 47.60 acres of land is required at Gondia airport for diversion of village road and city side development.
• 64 acres of land is required at Kolhapur airport for runway extension and installation of approach lights for development of airport for operation of AB-320 type of aircraft.
• An amount of Rs. 95 crore has been allocated for development of Amravati and Ratnagiri airports. The airports need to be developed by the State Government for commencing RCS – UDAN operations.
• Removal of chimney at Solapur may be considered at the earliest, so as to connect Solapur airport under RCS – UDAN.
• An amount of Rs. 12.02 crore is outstanding on part of the State Government as VGF share for Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT).
• State Govt. may give their consent to provide 100% VGF support for International UDAN operations on Pune – Dubai, Pune – Bangkok, Pune– Male, Pune – Singapore, Pune – Kathmandu and Pune – Kuala Lumpur routes. On receipt of the consent of State Govt. for 100% VGF support, routes will be put for bidding by the airlines.
Shri Scindia has drawn attention of Shri Neiphiu Rio, Chief Minister of Nagaland on following issues that are impacting the implementation of various projects pertaining to aviation sector in Nagaland:
• In Phase-1, land area of 107 acres is required for extension of runway by 310m for operations of AB-320 type of aircraft.
• In Phase-2, land area of 230 acres is required for city side development, extension of runway by 600m and runway strip clearance for operations of AB-320 type of aircraft along with hangars, RESA (Runway End Safety Area) and Isolation Bay.
• An amount of Rs. 0.18 crores, till 31.07.2021, is outstanding on part of the State Government as VGF share for Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT).
Shri Scindia has drawn attention of Shri Naveen Patnaik on following issues that are impacting the implementation of various projects pertaining to aviation sector in Odisha:
• AAI has projected land requirements of 178 acres at Jharsuguda for Phase –II expansion of the Airport. The land is yet to be handed over.
• Jeypore and Utkela airports need to be developed at the earliest by the State Govt. for the operations of RCS – UDAN flights.
• An amount of Rs. 1.48 crores is outstanding on part of the State Government as VGF share for Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT).
• State Govt. may also give their consent to provide 100% VGF support for International UDAN operations on Bhubaneswar – Dubai, Bhubaneswar – Abu Dhabi, Bhubaneswar – Bangkok, Bhubaneswar – Kuala Lumpur, Bhubaneswar – Colombo, Bhubaneswar – Singapore and Bhubaneswar – Kathmandu routes. On receipt of the consent of State Govt. for 100% VGF support, routes will be put for bidding by the airlines.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না ফগৎহনবা
শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা কেরলা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, নাগালেন্দ অমসুং ওরিশাগী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা চিথী ইখ্রে
27 AUG 2021 7:57PM by PIB Imphal
সিবিল এভিএসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা কেরলা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, নাগালেন্দ অমসুং ওরিশাগী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা চিথী ইদুনা, রাজ্যশিংদা অথুবা মতমদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না ফগৎহনবদা মখোয় মশাগী ওইবা শরুক য়াননবা হায়খ্রে। এ.এ.আই.না লৈবাক অসিদা পেসেঞ্জরশিংগী দিমান্দশিং অসি থুংহন্নবা চহি ৪-৫ অসিদা লুপা কোতি ২০,০০০ চংনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা এয়রপোর্তশিং অসি চাউখৎনবা অমসুং চাওথোক্নবা হোৎনরি।
শ্রী সিন্ধিয়ানা কেরলাগী এভিএসন সেক্তরগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া অমদা শাফু পীরিবা মখাগী হিরমশিং অসিগী মতাংদা কেরলাগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পিনারায়ি বিজায়নগী পুক্নিং চিংশিনখি:
• রাজ্য সরকারনা খুৎশিন্নগদবা এ.এ.আই.না থৌরাং তৌরিবা চংগদবা লম এক্কর ১৫২.৫। মসিগী মনুংদা এক্কর ১৩৭ অমদি অপ্রোন শেমগৎপা, অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শেমগৎপা অমসুং কার্গো কম্প্লেক্সতা শিজিন্নগনি অমসুং এক্কর ১৫.২৫ অমনা কার পার্কিংগীদমক শিজিন্নগনি।
• লুপা কোতি ৫.২৯গী শেনফম অমনা রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফন্দ থ্রস (আর.এ.সি.এফ.তি.)দা ভি.জি.এফ. ওইনা রাজ্য সরকারগী শরুক ওইনা লৈরি
মসিগা মান্ননা, মধ্য প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান্দা চিথী ইবা মতমদা, শ্রী সিন্ধিয়ানা মখাদা পীরিবা মধ্য প্রদেশকী এভিএসন সেক্তরদা পায়খৎকদবা প্রোজেক্তশিদা অপনবা পীরিবা হিরমশিং মরুওইনা পনখি:
• ভোপাল এয়রপোর্ত্তা ভারত স্কাউত অমসুং গাইদশিং থম্নবা এয়রপোর্তকী ঙম্খৈগী মপালদা এক্কর ২০.৬৭কী লম তঙাইফদনা চংলি;
• খাজুরাহো এয়রপোর্ত্তা তঙাইফদনা লৌথোকফম অমসুং মথৌ নিংথিনা পাংথোক্নবা এক্কর ২০গী লম চংলি;
• গ্বালিয়র এয়রপোর্ত্তা সিবিল এনক্লেব চাউথোক্নবা এক্কর ১১০গী লম;
• ইন্দোর এয়রপোর্ত্তা অনিশুবা রনঅৱে অমসুং মরীলৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগীদমক এক্কর ২৩১৪.৫২গী অহেনবা লম তঙাইফদনা চংলি।
• রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফন্দ থ্রস (আর.এ.সি.এফ.তি.)দা ভি.জি.এফ. ওইনা রাজ্য সরকারগী শরুক ওইনা লুপা কোতি ১.৭৯গী শেমফম অমা চংগদবা লৈরি।
• ইন্দোর-দুবই রুতকী ইন্তর্নেস্নেল উরানগী ভি.জি.এফ.কী থবক ১০০% পাংথোক্নবা রাজ্য সরকারনা অয়াবা পীবা। রাজ্য সরকারগী ভি.জি.এফ.কী থবক ১০০%গী অয়াবা হেক ফংবগা এয়রলাইন্না রুত অসিগী বিদ্দিং পীরগনি।
মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী উধব বলাসাহেব থাকরেদা, শ্রী সিন্ধিয়ানা মখাদা পীরিবা মহারাস্ত্র এভিএসন সেক্তরদা পায়খৎকদবা প্রোজেক্তশিদা অপনবা পীরিবা হিরমশিং মরুওইনা উৎখি:
• এ.এ.আই.না অকোলা এয়রপোর্তকী বেসিক স্ত্রীপ অমসুং অহেনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না ফগৎনবা এক্কর ২৩৪.২১গী লমগী তঙাইফদবা পীরি। হায়রিবা অসিগী মনুংদা এক্কর ১৪৯.৯৫ লম অমদি এ.এ.আই.দা খুৎশিন্নখ্রে। ৱাৎলিবা এক্কর ৮৪.২৬ পীগদবা লৈরি।
• ঔরাঙ্গাবাদ এয়রপোর্ত্তা কোদ “ই” মওংগী ওইবা এয়রক্রাফ চুননবা রনঅৱে অমসুং পেরেলেল তেক্সি ত্রেক্তকীদমক এক্কর ১৮২গী লম তঙাইফদনা চংলি।
• গোন্দিয়া এয়রপোর্ত্তা খুঙ্গংগী লম্বী পীনবা অমসুং সহরগী মফমশিং শেমজিন্নবা এক্কর ৪৭.৬০গী লম তঙাইফদনা চংলি।
• এ.বি.-৩২০ মওংগী ওইবা এয়রক্রাফ চুননবা চাউখৎ থৌরাংগীদমক কোলাপুর এয়রপোর্ত্তা রনএৱে শাংদোক্নবা অমসুং মৈশিং হাপ্নবা এক্কর ৬৪গী লম তঙাইফদনা চংলি।
• অম্রাবতি অমসুং রত্নাগীরি এয়রপোর্ত চাউখৎ থৌরাংগীদমক লুপা কোতি ৯৫গী শেনফম কায়থোকখ্রে। আর.সি.এস. – উরানগী থবকশিং হৌদোক্নবা রাজ্য সরকারনা এয়রপোর্ত অসিবু শেমজিনবা মথৌ তারি।
• আর.সি.এস. – উরানগী মখাদা সোলাপুর এয়রপোর্ত শম্ননবা, সোলাপুরদা লৈরিবা চীম্নী অথুবা মতমদা লৌথোকপা মথৌ তারি।
• রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফন্দ থ্রস (আর.এ.সি.এফ.তি.)গী শরুক্কীদমক ভি.জি.এফ. অমা ওইনা রাজ্য সরকারনা লুপা কোতি ১২.০২ লৈরি।
• রাজ্য সরকারনা ইন্তর্নেস্নেল উরান থবকশিং মদুদি পুনে-দুবই, পুনে -বেঙ্কোক, পুনে – মালে, পুনে – সিঙ্গাপোর, পুনে – কাতমান্দু অমসুং পুনে -কৌলা লুম্পুরগী লম্বীগীদমক ভি.জি.এফ. মতেং ১০০% অয়াবা পীবা য়াই।
শ্রী সিন্ধিয়ানা নাগালেন্দগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নৈফ্যু রিওদা, মখাদা পীরিবা নাগালেন্দ এভিএসন সেক্তরদা পায়খৎকদবা প্রোজেক্তশিদা অপনবা পীরিবা হিরমশিং মরুওইনা উৎখি:
• ফেজ-১দা, এ.বি.-৩২০ মওংগী ওইবা এয়রক্রাফ চুননবা চাউখৎ থৌরাংগীদমক রনএৱে শাংদোক্নবা এক্কর ১০৭গী লম তঙাইফদনা চংলি।
• ফেজ-২দা, সহর শেমগৎপা, রনঅৱে মিতর ৬০০শাংদোক্নবা অমসুং হেঙ্গর, আ.ই.এস.এ. (রনঅৱে ইন্দ সেফতী এরিয়া) অমসুং আইসোলেসন বেগা লোয়ননা এ.বি.-৩২০ মওংগী ওইবা থবকশিংগীদমক এক্কর ২৩০ লম তঙাইফদনা চংলি।
• রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফন্দ থ্রস (আর.এ.সি.এফ.তি.)গী শরুক্কীদমক ভি.জি.এফ. অমা ওইনা ৩১.০৭.২০২১ রাজ্য সরকারনা লুপা কোতি ০.১৮গী শেনফম লৈরি।
শ্রী সিন্ধিয়ানা শ্রী নবীন পতনাইকপু পুক্নিং চিংশিন্দুনা ওরিশাদা এভিএসন সেক্তরদা পায়খৎকদবা প্রোজেক্তশিংদা অপনবা পীরিবা হিরমশিং মরুওইনা উৎখি:
• এ.এ.আই.না ঝারসুগুদা এয়রপোর্ত চাওথোকপগী ফেজ-IIগীদমক এক্কর ১৭৮ লম চংগদবা পুথোকখরে। লম অসি খুৎশিন্নরগনি।
• জিপোর অমসুং উৎকেলা এয়রপোর্ত্তা আর.সি.এস. -উরান ফ্লাইতকীদমক রাজ্য সরকারনা য়াম্না অথুবা মতমদা শেমগৎপা মথৌ তারি।
• রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফন্দ থ্রস (আর.এ.সি.এফ.তি.)গী শরুক্কীদমক ভি.জি.এফ. অমা ওইনা রাজ্য সরকারনা লুপা কোতি ১.৪৮ লাওথোকখ্রে।
• রাজ্য সরকারনা ইন্তর্নেস্নেল উরান থবকশিং মদুদি ভুবনেশ্বর -দুবই, ভুবনেশ্বর -অবু ধাবি, ভুবনেশ্বর – বেঙ্কোক, ভুবনেশ্বর -কৌলা লম্পুর, ভুবনেশ্বর -কলম্বো, ভুবনেশ্বর -সিঙ্গাপোর অমসুং ভুবনেশ্বর -কাতমান্দুগী লম্বীগীদমক ভি.জি.এফ. মতেং ১০০% অয়াবা পীবা য়াই। রাজ্য সরকারনা ভি.জি.এফ.কী মতেং ১০০% হেক ফংবগা, এয়রলাইন্না রুত অসিগী বিদ্দিংগীদমক পীরগনি।